GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 anledningar att resa till Australien innan du fyller 30

8 anledningar att resa till Australien innan du fyller 30

Vi alla drömmer om att ta oss till andra sidan jorden under en längre period för att utforska allt som Australien har att erbjuda. Men vi är också rätt så bra på att hitta ursäkter till att inte ta den långa flygturen till andra sidan jorden. Hur som helst, det är en rätt så kostsam och tidskrävande upplevelse – oavsett hur perfekta stränderna är.

Trots att Australien erbjuder någonting för alla så känns landet skapat för en ung, fri och äventyrlig person. Så här är varför du borde damma av ditt pass, ta din väska och åka till Australien innan du kommer till de stora 30 (och ansvaren som ofta kommer med).

1. 20-årsåldern är som gjort för äventyr

Det är sant, äventyr kan och borde göras vid alla åldrar, men 20-årsålder är årtiondet när allting känns lite mer spännande och bekymmerslös. Och vilket är det bästa stället att utmana din inre äventyrare? Australien, helt klart. Äventyr är bokstavligen i luften (eller i vattnen) – det är bara att fråga någon av alla fallskärmshoppare, surfare eller dykare.

2. Färdiggjorda visum för 18-30 år gamla

Enkelt drag: Du måste vara under 30 för att kunna få ett “Working Holiday Visa”. Dessa årslånga visum tillåter dig att få flexibla jobb så som bartender, fruktplockare och barnvakt i Australien. Det gör det superenkelt för dig att träffa nya människor medan du tjänar lite pengar för att kunna resa runt i detta underbara namn.

3. Work, work, work

Om du verkligen vill komma undan turistspåren behöver du komma innan livet börjar handla allt mer om jobb, jobb och jobb. Det är därför 20-års ålder är en så speciell tid. Det är mycket enklare att ta en paus från karriären tidigare än senare, och idag tittar företag extra mycket på de med internationell erfarenhet under bältet.

4. Ansvaret börjar komma till dig

Det är mycket enklare och roligare att resa under ett par månader utan att oroa dig för semesterdagar eller kostnaderna att flyga en familj över hela jordklotet (kostnaderna ökar verkligen, fråga vilken vän som helst med barn). Visst, alla har någonting som drar de tillbaka men det är svårare att komma ikapp livets svårigheter när man klär sig i flipflop, har det mest strandiga strandhåret och grillar varje dag.

5. Åk länge, åk långt

Du är inte begränsad till Australien. Det kanske blir svårt att slita dig från landet men du kan använda ditt sabbatsår där för att upptäcka Nya Zeelands adrenalinfyllda aktiviteter, Fiji’s idylliska kustretreat och Sydostasiens blomstrande städer. Flygningarna är fortfarande lite långa men du måste ta tillfället i akt är du är där borta.

6. Koalas

Varför vänta på att hålla och gosa med en koala? På riktigt – det är nu tiden är inne!

7. Hjälp till att bekämpa klimatförändringar

Det stora Barriärrevet är ett av världens neutrala under, men det försvinner mer och mer på grund av globala uppvärmningen. Australien är ett hem till många chockerande ögon som är under hot och det är viktigt att besöka de på de mest möjliga miljövänliga sättet: Gör din resa lång hellre än kort (för att undvika flera långdistansflyg under ett år och för att maximera din tid där), donera till en välgörenhet som planterar träd för att kompensera ditt flygs utsläpp, försäkra dig att du alltid utforskar etiskt och…

8. … signa upp dig för givande voluntärsprojekt

Australien har ett brett utbud av voluntärsmöjligheter som är färdiga för unga resenärer, inklusive att hjälpa till att skydda korallrev, hjälpa till på en musikfestival eller volontärarbeta på en gård. Att ge någonting tillbaka till kulturen som du kallar för hemma känns inte bara fantastiskt utan ger dig också värdefull erfarenhet för ditt nästa karriärsssteg genom att öka både dina språkliga och praktiska kunskaper.

Upplev Australien med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig