GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

VÄRLDENS 5 COOLASTE STUDENTSTÄDER

VÄRLDENS 5 COOLASTE STUDENTSTÄDER

Om du är en universitetsstudent så kan en eller två terminer utomlands ge dig många fördelar – du kan bättra på dina språkkunskaper, få internationell erfarenhet och nya vänner över hela världen. Tiden utomlands kommer inte bara höja antalet Facebook-kompisar, men garanterat också ditt självförtroende och hjälpa dig med dina chanser för viktiga framtida jobb.

Att välja den perfekta destinationen där du kan vidga dina vyer, avancera karriärsmässigt och uppleva fantastiska äventyr kan vara svårt. Men här har vi en lista för just det syftet. Hur känner du för följande studentstäder?

1. PARIS

Paris är inte bara kärlekens stad, utan också en stad för akademiska studier. Som student så är den franska huvudstaden platsen att vara på: den har först-klassiga universitet, kunniga lärare, små kurser och låga kostnader, så det är som ett paradis för studenter nära och långt bort. Paris rankas högt i levnadskvalitet och faktumet att du i stort sett bor i ett vykort gör det ju inte sämre.

När du är i Paris, se till att… promenera runt på några av Paris mest charmiga kvarter. Smöriga croissants, billig och utsökt falafel och krämiga café au laits överallt.

2. LONDON

Om du föredrar scones istället för croissanter så ropar London ditt namn. Det är lite dyrare än Paris men studenter från hela världen reser till London varje år och njuter av allt som den brittiska huvudstaden har att erbjuda: högklassiga akademiska institutioner, bra bibliotek och massor av jobbmöjligheter, speciellt inom finans och media. Och självfallet, Londons enastående inflytande på i stort sett allt.

När du är i London, se till att… hänga på ett av de prisvärda caféerna i Little Venice, promenera längs kanalerna, beundra de otroligt mysiga husbåtarna (drömmer du om en egen än?) och ta in den lugna atmosfären i ett av Londons absolut vackraste boendeområden. Känner du för en lugn park istället? Vad sägs om Kyoto Garden i Holland Park – en gömd pärla i västra London som vi fullkomligt älskar.

3. SINGAPORE

För studenter som gillar stadslivet men samtidigt vill kunna besöka paradisöar som ligger bara runt hörnet från denna sydöstasiatiska pärla, så är Singapore rätt plats! Även om levnadskostnaden i staden är ganska hög, så fortsätter Singapore att vara väldigt populärt hos studenter: utexaminerade studenter från alla de högst rankade akademiska institutionerna är populära hos internationella arbetsgivare.

När du är i Singapore, se till att… spendera din dag genom att äta dig genom staden och se till att starta med en riktigt vass frukost. Mat är en av de bästa sakerna som denna fantastiska stad har att erbjuda. Och det är billigt också.

4. SYDNEY

Sydney kombinerar det bästa med alla ovannämnda studentstäder: En vykortsvärdig skyline, kända sevärdheter, grönområden, stränder och självklart, akademiska institutioner i världsklass. Studentinvånarna i staden kommer från världens alla hörn – staden lockar till sig en av de högsta siffrorna internationella studenter i världen. Och gräddet på moset: University of Sydneys huvudcampus är rankat bland de topp 10 vackraste universiteten i världen.

När du är i Sydney, se till att… njut av en lugn dag på Shark Island; ta med dig en picknickkorg och spendera dagen genom att beundra utsikten över Sydney Harbor. Glöm inte solkräm!

Femteplatsen går till två studentstäder…

5. ZÜRICH

Zürich är inte bara hem till ETH, det högst rankade universitetet på Europas fastland, utan lockar också studenter genom att vara en av de mest populära städerna att bo i i världen. Staden är ren, säker och omgiven av ett fantastiskt landskap (berg, sjöar; ja allt). Universiteten här har även relativt låga kostnader – jämfört med den höga levnadskostnaden som är typisk för Schweiz.

När du är i Zürich, se till att… spendera en solig sommardag på en trampbåt vackra och rena Lake Zürich. Trampbåtarna är billiga och det finns uthyrningsställen längs hela stranden. Ta med något att dricka och en St.Galler bratwurst – ett typiskt schweiziskt mellanmål.

5. MELBOURNE

Melbourne är Australiens kulturella huvudstad och älskas av studenter från hela världen. Precis som Zürich, så är Melbourne en av de mest populära städerna att bo i i världen och erbjuder ändlösa alternativ för studenter att ta en paus från stadens fantastiska universitet. Stränder, nattliv, sport och ett inflytelserikt konstsamhälle.

När du är i Melbourne, se till att… spela en omgång pingis och ät god mat på Grubby Food Van, en av Melbournes gömda pärlor. Dekoren är riktigt häftig så det kanske slutar med att du spenderar en hel, avslappnande eftermiddag där.

PLUGGA OCH NJUT AV EN AV DESSA FANTASTISKA STUDENTSTÄDERLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig