Kontakt Rådgivning

700 ryska olympiska atleter studerar engelska med EF

8:e Juli 2013, Moskva – EF English First i Ryssland presenterade 700 atletlicenser till ryska olympiska kommittén. 700 atleter, kandidater inför sommar- och vinter-OS, som valts ut av Ryssland, kommer att börja studera engelska med EF .

De olympiska atleterna kommer att få tillgång till det mest moderna materielet för språkträning och ha lektioner med de bästa lärarna, de som har engelska som modersmål. Deras mål kommer vara att kommunicera med kollegor och journalister under de olympiska spelens gång och framtida internationella sportevenemang.

”EF English First har ett väletablerat rykte som en pålitlig partner för kvalitetsutbildning” sa VD:n för ROC, Alexander Zhukov. ”Träningsmöjligheterna kommer att ges både under vinter-OS i Sotji och de som eventuellt kan delta i sommar-OS i Rio De Janeiro 2016. Vi har redan börjat förbereda oss för OS 2016.”

”De olympiska atleterna behöver engelska för att kunna kommunicera med sina kollegor världen över när de är ute och reser, samt när de kommunicerar med utländsk media” sa Zhukov. ”Kunskapen och erfarenheten som alla får under de olympiska spelen, skapar det olympiska arvet, som driver landet framåt.”

År 2011 valdes EF English First till den officiella språktränaren för OS i Sotji 2014 och Paralympics. Med denna ärofulla roll är EF fast beslutna att tillhandahålla språkträning för anställda och alla andra inblandade i organsationskommittén för OS i Sotji, samt 25.000 volontärarbetare.

Med en bred grund och många års erfarenhet kan EF hjälpa till med förberedelserna inför olympiska spelen. Med ett forskningsinstitut på Cambridges universitet, över 300 utvecklare och forskare i Shanghai, Zürich och Cambridge, samarbeten med världsledande universitet och krediterad av de mest respekterade internationella organisationerna som British Council, ARELS, ACCET med mera.

Med ett mål att bryta ner språk, geografiska och kulturbarriärer, har EF varit inblandad i internationella sportevenemang de senaste 25 åren. Bland annat OS i Seoul 1988, Volvo Ocean Race 1997, OS i Peking och Asiatiska spelen i Guangzhou 2008 och Universiade i Kazan 2013.


Om EF

Grundat 1965 med målet att bryta ned språk, kultur och geografiska barriärer, har EF Education First utvecklats till världsledande företag inom utbildning. EF (www.ef.com) har hjälpt miljontals elever att lära sig ett nytt språk och att resa utomlands. Med ett nätverk som innefattar över 450 skolor och kontor världen över, specialiserar sig EF inom språkträning, utbildningsresor, akademiska utbildningar och kulturutbytesprogram. EF är den officiella språktränaren för XXII Olympiska vinterspelen i Sotji 2014 och har även publicerat det banbrytande EF EPI (English Proficiency Index) (www.ef.com/epi) som mäter vuxnas engelskfärdigheter runt om i världen.

More info: www.ef.com. Mediakontakt: Anastasia Evdokimova, anastasia.evdokimova@ef.com, Tel. +7 495 937 3888.