Våra program
Filtrera

Språkkurser i tyska

Tyska kan kännas tå frustrerande, med all den komplicerade grammatiken och olika böjningsformer. Men en bra språkkurs i tyska hjälper dig att förstå dig på alla språkets regler, samtidigt som du har kul. Våra språkkurser i Tyskland är designad just för det ändamålet. Utforska vårt utbud av språkkurser i tyska, vi har allt från intensivkurser i tyska till program som sträcker sig upp till ett år.

Hitta program efter din ålder

Språkkurs i tyska - en svensk tradition

På senare år har Tyskland stärkt sin position som Europas stormakt, men faktum är att vi svenskar har en lång tradition av att göra affärer med Tyskland. Ända sedan Hansacompagniets storhetstid så har det funnits reella fördelar med att bemästra det tyska språket, i synnerhet om du har ambitioner inom affärsvärlden. Europeiska centralbanken har sitt huvudkontor i Frankfurt am Main, flera av världens största företag som Siemens, Bosch och Volkswagen är tyska, medan Berlin, Hamburg och München är kulturhuvudstäder där du finner ett brett utbud av teatrar, gallerier och restauranger - för att inte nämna världsberömda Oktoberfest. EF:s språkkurser i tyska kommer att ge dig språkkunskaperna du behöver för att kasta dig ut i arbetslivet eller studera vidare i Tyskland på högskolenivå.

Ägna en sommar åt en tysk språkkurs och öppna dörren inför hösten

Fördelen med att satsa på att bemästra tyskan är att språket delar många ord och grammatiska formuleringar med svenskan. Det ger oss en intuitiv förståelse för vad som annars är ett ganska regeltyngt språk. En annan bonus är att tyska inte bara talas i Tyskland, men även i Österrike och delar av Schweiz och norra Italien. Om du älskar skidåkning kanske du är sugen på att tillbringa en vinter i Alperna och arbeta som skidinstruktör - då kan en tysk språkkurs under sommaren vara första steget på en karriär inom hotell- och underhållningsbranschen till hösten och vintern. Eller så kan du ägna dina lektonstimmar åt att förbereda en DaF-examen som ger dig behörighet till att studera vidare på ett tyskt universitet eller högskola.

Utforska program efter populära destinationer