EF Pro Cycling

EF Education First har gett sig in i professionell cykling genom att förvärva ett UCI WorldTour team – officiellt känt som EF Education First Pro Cycling.

Medlemmarna i truppen har blivit jagade av fans på Tokyos gator och tagit emot folkmassornas jubel under kända cykeltävlingar som Tour de France. Men när en ny sponsor plötsligt backade ur inför tävlingarna 2018 såg teamets framtid mörk ut. Efter det enorma stödet av fans runt om i världen som drev kampanjen #SaveArgyle och en lyckad crowdfunding gick EF in och värvade teamet som en ny medlem till företaget.

"Det är otroligt starkt hur tävlingarna förenar människor oavsett bakgrund på ett fredligt, roligt och vänligt sätt för att uppnå extraordinära atletiska prestationer", säger Edward Hult, VD EF Education First North America. "Det stämmer bra överens med EF:s uppdrag att öppna världen genom utbildning och vårt engagemang för att föra samman människor från olika kulturer."

Det numera rosaklädda teamet består av 25 cyklister från 13 olika länder, där alla tävlar på högsta nivå 240 dagar om året i över 50 cykeltävlingar runt om i världen. Under säsongen 2018 kommer teamet att resa över hela världen för att delta i tävlingar i allt från Förenta Arabemiraten, till Colombia, till USA, till Kina och i stort sett överallt däremellan.

Cykling är en riktig lagsport, som kräver mycket strategiskt tänkande. Under tävlingar som kan pågå en dag upp till tre veckor kämpar hela teamet för att en lagmedlem ska hamna på prispallen. Under Tour de France 2017 kom lagets älskade Rigoberto "Rigo" Urán från Colombia två efter den tuffa tävlingen som han tog sig igenom tack vare stödet från sina lagkamrater. 2018 satsar han återigen på att hamna på prispallen och hans lagkamrater kommer finnas vid hans sida för att hjälpa honom att komma dit.

"Jag tror verkligen på vad EF vill åstadkomma," säger cyklisten Alex Howes. "Utan utlandserfarenheter är det svårt att ha den förståelse som krävs för att samarbeta över gränserna för att göra världen till en bättre och tryggare plats."

Men det handlar inte bara om tävlingsresultat. Det som verkligen inspirerar oss är teamets uthållighet, styrka och passion för vad de gör. De är fantastiska individer med otroliga historier och vi ser fram emot att du ska få lära känna dem och deras positiva attityd som utstrålar att ingenting är omöjligt. Under säsongen kommer de att resa världen över, utforska andra kulturer, lära sig att kommunicera på varandras språk och öppna upp sina världar (och våra) under resans gång.

Följ teamet under deras cykelresa runt om i världen:

https://www.facebook.com/RideArgyle/
https://www.instagram.com/rideargyle/
https://twitter.com/ride_argyle/