Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

10 undangömda pärlor i Miami

10 undangömda pärlor i Miami

Miami är en strandhoppares paradis och en modeinfluencers inspiration. En shoppares mekka och en av de bästa platserna i världen att absorbera lite D-vitamin på. Men det finns mycket mer i denna strandstad. Jag är här för att sätta dig in i några av de undangömda pärlor i Miami.

1. SuViche

Wynwood är känt för sina graffittimålade väggar och efter att tagit en promenad och tittat på dessa föreslår jag ett snabbt stopp vid SuViche, en japansk-peruansk restaurang. Detta är bara ett exempel av den spännande kulturella mixen som definierar matkulturen i Miami.

2. Soho Beach House

Istället för att stanna på de överfyllda och superturistiga stränderna längs Ocean Drive kan du ta dig norr upp till Soho Beach House. Det kan också bli fullt där men det är en bra plats att hitta kändisar på, det är bara att låta paparazzin visa vägen. Och om kändisar går hit då bara måste det vara bra, eller hur?

3. Hyde Beach Club

Även om strandscenen inte är din grej är Hyde Beach Club platsen du bara måste gå till för roliga poolpartyn!

4. El Fresco

Vid utkanten av Little Havana har Dave “Krave” Fila, en lokalhjälte och talangfull gatukonstnär, bevarat El Fresco som är en utomhusplats som visar hans konstverk. De har en miniscen känd för spontana uppträdanden och tillåter dessutom foodtrucks att komma så att du både kan njuta av god mat och konst.

5. Wat Buddharangsi

Medan Redlands kan vara känt för marknader och fruktstånd är det också en plats där du kan hitta ditt zen vid Miamis Theravada Buddist tempel, Wat Buddharangsi. Sug upp lite andlighet och bekanta dig med munkarna som driver stället.

6. Stone Age Antiques

Om du gillar vintagefynd och sparsam shopping är Stone Age Antiques vid Miami River ditt ställe! De erbjuder massvis – och med massvis menar vi MASSVIS – av antikviteter att kolla igenom och köpa.

7. Rouge in North Beach

Ytterligare en av de undangömda pärlor i Miami är Rouge som räknas vara en av de bästa franska restaurangerna som Miami har att erbjuda med en blandning av franska och marockanska kulturer och goda smaker. Samtidigt som maten är något som du definitivt borde testa är innegården det som gör att denna plats sticker ut med sin marockanska design, bougainvillea växter och ibland även jazzkonserter.

8. The Cafe at Books & Books

Bokälskare, jubla!! The Cafe at Books & Books – på två ställen i staden – är ett café som är anslutet till en bokaffär och serverar alla måltider under dagen. Brunch är den mest populära måltiden här och varje fredag och lördagkväll kan du njuta av gratis livemusik (och samtidigt chansen att få din bok signerad av en av de besökande författarna såklart!)

9. Manatee Bend Park

Om du någonsin har velat se maneter så åk till Manatee Bend Park. Trots att Miami inte är känt för att ha så många gröna platser är Manatee Bend Park en liten men uppfriskande liten oas att koppla av i. Du kan koppla av i gräset med en chans att se maneter!

10. Stiltsville Houses

Om du vill ha lite “me time” kan du hyra ett av de sju Stiltsville husen. Dessa hus har historia årtioenden bak och fick sina namn genom att vara byggda av styltor (stilts) flera km längs Miamis kust. Du behöver en båt för att komma hit, precis som en hel del cash (och en hel del plannering i förväg) men om du gillar att unna dig själv vistelser på ovanliga ställen så är det detta som gäller!

Upptäck Miami med EF!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor