"När jag ser tillbaka på det var det verkligen som på film."

Simon Granberg – Utbytessudent i Alabama 2018/2019

Varför valde du att åka som utbytesstudent?

Jag har alltid varit fashinerad av USA. Främst genom det jag sett i filmer, kulturen, människorna verkade öppna, engelska var också mitt favoritämne i skolan.

Hur var det att gå på High School i USA?

Det var den absoluta höjdpunken! Jag gick i en liten skola, ca 250 studenter, vilket först kändes konstigt men visade sig vara kanon för mig. Personligt, välkomnande och hade mycket att erbjuda. Jag var med i amerikanska fotbolllaget. När jag ser tillbaka på det var det verkligen som på film.

Simon och hans fotbollslag.

Är du intresserad av att åka på ett utbytesår med EF?

Beställ en gratis broschyr för mer information.

Engagerade du dig i något på high school?

Ja, amerikansk fotboll! Jag spelar fotboll hemma i Sverige så fick rollen som kicker. Min skola hade ett jättebra lag och det gick bra för mig. Vi vann state championship vilket var jättekul! Brottningen började så fort fotbollen var slut. Det var jobbigt men roligt, hade aldrig testat varken amerikansk fotboll eller brottning innan. Vi hade superbra tränare, brann för vad de gjorde och väldigt engagerade.

Simon och hans värdfamilj när de tittade på en match.

Simon och hans lag vann!

Beskriv din värdfamilj och hur ni bodde

Min värdfamilj bestod av min värdpappa, värdmamma och två yngre värdsyskon. Vi bodde 20 min utanför staden i ett hus med gård. Min värdmamma jobbade på skolan så jag åkte oftast med henne dit. Min värdpappa hade en kiosk mittemot skolan vilket var toppen, så jag kunde gå dit på lunchrasten, få något att äta och hänga en stund. Vi hade jättekul tillsammans! De fick alltid mig att känna mig välkommen.

 

På kvällarna brukade jag ofta komma hem sent efter fotbollsträning, men då lagade vi mat, pratade i soffan och sedan var det läggdags. Under helgerna var vi oftast borta med laget. Under loven var vi på utflykter, bland annat i Kanada, på en stor konsert och gick på fotbollsmatcher.

Vad var det absolut bästa med ditt utbytesår?

Väger mellan värdfamiljen och fotbollen. Saknar dock värdfamiljen mer än fotbollen, så får nog säga att värdfamiljen var det bästa med mitt utbytesår.

Läs alla stories

Beställ en gratis broschyr

Ett utbytesår är en “once in a lifetime”-upplevelse. Bo utomlands i en värdfamilj och gå på high school. Beställ en gratis broschyr för att lära dig allt du behöver veta.

 

Img Detaljerad programöversikt

Img Skola & värdland

Img Pris och tillval

Ta första steget

Våra events och webinars