GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska Malaga

10 anledningar att älska Malaga

Malaga har blivit en riktigt sofistikerad stad, full av fantastisk arkitektur, soliga stränder, vackra trädgårdar, utsökt mat och ett kulturellt konstkvarter. Följ med mig på en snabb rundtur av den hetaste staden i södra Spanien.

1. Kultur

Malaga är en av de äldsta städerna i världen med nästan 3000 år av historia och en stadskärna full av romerska, islamska och kristna kännetecken. Dagens Malaga är lika spännande som dess historia: det finns festivaler, konserter och utställningar att gå på, året runt! I augusti kan du gå på den storslagna  Feria de Agosto, den största festivalen i Costa Del Sol. I januari-februari och december kan du istället besöka de två välbesökta festivalerna Carnaval De Málaga och Fiesta Mayor De Vediales.

2. Språk

I Malaga talar de kastilianska, eller som det är mer känt som, spanska. Det här är spanskan som de pratar på radio och tv. Staden är känd som ett centrum för spansk språkinlärning. Att Malaga är en attraktiv destination att lära sig spanska i är mycket tack vare stadens avslappnade atmosfär, unika mix av kulturer och den färgstarka andalusiska kulturen. Dialekten är en annan anledning. Den är känd för att vara uttrycksfull och humoristisk, och precis som staden, väldigt charmig.

3. Arkitektur

Malaga har visat att en stad kan återuppbygga sig. Den har gjort sig av med regionens tidigare trötta image och har återuppstått som en ny elegant regionhuvudstad. Under en dag kan du upptäcka romerska amfiteatrar, kyrkor, religiösa monument och vackra katedraler, för att sedan ramla på moderna byggnaderna som ”La Rosaleda Stadium” och ”the Port”. Några monument som du måste besöka när du är i staden är den romerska teatern, La Manquita, Gibralfaro och La Alcazaba. La Alcazaba byggdes på ett berg under 1000-talet och är med sin fantastik utsikt över Malaga värd ett besök.

4. Konst

Det finns en anledning att Malaga kallas för “staden av museum” då staden har 20 museum fyllda av historiska föremål, religion och modern konst. De mest kända är Picassomuseet och Pablo Picasso Birthplace Museum. Här finns även Soho konstkvarter, ett kreativt område fullt av alternativa kulturer som skapar liv på gatorna och originell gatukonst från några av de mest kända gatukonstnärerna i världen.

5. Flamenco

Den här extravaganta traditionella dansen uppkom i området för nästan 500 år sedan. Flamenco ger uttryck för den andalusiska själen, och Malaga är en av de platser där du kan se den här uråldriga traditionen i dess renaste och mest passionerade form.

6. Mat

Mat- och dryckesentusiaster kommer ha fullt upp i Malaga. Promenera på medelhavsinspirerad, marmorklädda gator med traditionella tapasbarer i varje hörn. Lokala paradrätter inkluderar skaldjur, traditionell gazpachosoppa, fisken rosenmulle och utsökta sardiner, och självklart lokalproducerade viner som serveras direkt från fatet.

7. Väder och stränder

Med en medeltemperatur på 21 grader och omkring 320 soldagar per år är Malaga en året runt destination. Och vad ska du göra med all sol? Gå till stranden såklart! Staden och dess närliggande områden är fulla av vackra stränder som Playa Puerto Banús och Cabopino.

8. Folket

Malagueños, som lokalbefolkningen kallas, är kända för att vara väldigt trevliga och avslappnade. Malagueños tar inte sig själv så seriöst utan njuter av de små sakerna i livet som att småprata med sina vänner på en tapasbar i solnedgången.

9. Botaniska trädgårdar och parker

I Malaga hittar du flera imponerande botaniska trädgårdar och parker. Jag rekommenderar att du besöker Jardín Botánico de la Concepción, en botanisk trädgård som byggdes år 1855. Du måste även besöka Jardín del Retiro, en stor och frodig trädgård som ligger utanför stadskärnan. Den här trädgården är känd som en av de vackraste i hela Spanien.

10. Nattliv

Malagueños vet hur man festar och de flesta nätter slutar med churros till frukost (traditionella spanska friterade bakverk). Du kan bokstavligen känna hur staden vaknar till liv när solen går ner. En natt i staden kan antingen vara väldigt avslappnande och rogivande, eller högljudd, intensiv och lite galen. De flesta nattklubbar hittar du i gamla staden, längs kusten, eller på de glamorösa takterrasser som har live-musik och en fantastik utsikt.

Res till Malaga med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig