GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

EN GUIDE TILL GULDKORNEN I ROM

EN GUIDE TILL GULDKORNEN I ROM

Planerar du en resa till Rom snart? Eller vill du få inspiration för en resa du har gått och tänkt på länge? Då har du hittat rätt! Vi har samlat tips på saker att göra i Rom och som du absolut inte får missa.

Vi startar med var man bör strosa omkring för att upptäcka staden. Favoriten är Campo di Fiori, här finner ni färre turister (även om det finns turister här också, men det är mindre uppbyggt för turisterna) och det är en väldigt mysig stämning kring området. Här kan du ta en lunch eller en apertivo och bara sitta och titta på människor i flera timmar. På helgerna hittar du alltid marknader på denna plats med allt från kryddor till kläder.

Letar du efter shopping finns den största shoppinggatan Via del Corso. Här finner du alla de mest vanliga butikerna så som Zara, H&M och Mango, tillsammans med alla sportbutiker. Om du letar efter lite mer originell och bra shopping finner du det på Via del Babuino. Mellan denna gata och Via del Corso och Piazza del Popolo bildas ett triangelområde av smågator med mycket mysiga caféer och restauranger.

På tal om mat! Var är bästa stället för att äta? Om ni letar efter en enklare middag med en genuin touch av Italien med härliga människor och ett fantastisk atmosfär så rekommenderar vi Maccheroni. Det ligger i närheten av Pantheon, Piazza delle Coppelle 44. Letar du efter en bra fiskrestaurang, gå då till Perluigi som är en av de bästa i Rom som desstuom har en fantastisk utsikt över området Piazza del Popolo och Piazza di Spagna. Letar du efter en restaurang som har stjärnstatus, då letar du efter den mysiga restaurangen Santa Lucia framför Hotel Raphael. På denna restaurang åt nämligen Julia Roberts middag i filmen Eat, Pray and Love. Om dagen råkar vara en lördag så rekommenderar vi istället Gusto. De har bra mat på restaurangen och en härlig stämning. Senare på kvällen för en drink efter maten, dra till Salotto 42 på Piazza di Pietra.

Så där har du det, allt för att ha en lyckad weekend eller längre vistelse i Rom. Härifrån kan staden ta dig till oväntade platser, nu ska du bara ta chansen att åka till Rom!

Upptäck allt du kan göra i Rom med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig