GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Att göra i Singapore: Upplev staden som en lokalbo

Att göra i Singapore: Upplev staden som en lokalbo

Denna artikel är inspirerad av Jeric Adrianos inlägg 4 sätt att uppleva Singapore (Publicerad på EF Vietnam och EF Japans bloggar).

Det sägs att singaporianers favoritaktiviteter är att äta och shoppa – så fort du sätter foten i Lion City är det enkelt att förstå hur de har lyckats med båda. Hur som helst, Singapore – vilket är ungefär hälften så stort som London, har mycket mer att erbjuda än bara affärer och restauranger. Är du sugen på att resa till Singapore så kolla in vår guide med tips på saker att göra i Singapore som kommer hjälpa dig att uppleva den berömda och spännande mångfalden som staden har att erbjuda.

ÄT ALL MAT

Gör det som singaporianer gör bäst och ät dig genom stadens smarriga kök. Testa på indiska dosa och känn de rikliga smakerna av såser och kryddor eller testa Hainanese chicken rice om du suktar efter kinesiska smaker. Testa laksa, en kryddig nudelsoppa, för att uppleva smaker av Malaysia. Kombinera den och besök en mamak kiosk för att se vad som händer när malajiska och indiska kök korsas för att skapa mästerverk så som roti canai, det populära tunnbrödet. Åh, och om du är sugen på nånting sött så testa en singaporiansk marknad: kaya toast – en underbar mix av kokosnötsylt (det är det som är kaya), socker, kokosmjölk och ägg – allt serverat på en toast.

DRICK ALLT KAFFE OCH TE

Det är viktigt att dricka mycket under dina rundturer och utforskningar och Singapore gör denna strävan enkel (och aptitretande): Två viktiga ord som du måste kunna är teh (te) och kopi (kaffe), vilka du båda kan hitta i en kopi tiam, en kaffehandel, som erbjuds på oräkneliga många ställen. När du väl är där så se till att testa teh tarik, Malaysias nationaldryck som kan översättas till “draget te” (pulled tea). Ingredienserna är enkla – mjölk och te – men sättet den är gjord på förklarar varför den kallas draget te: Man häller tet från en kopp i en annan och återupprepar tills drycken är skummig. Det låter inte lika spännande i text men det är imponerande att kolla på!

UPPLEV DET KNÄPPA

Haji Lane, beläget i Kampong Glam området, är ett måste: Denna malajiska-hipster-by-liknande stad erbjuder en rolig och eklektisk känsla: Det är en kort och smal gata utan skyskrapor som visar upp en multikulturell och artistisk atmosfär som kommer låta dig glömma bort att du är i en av de mest upptagna metropolerna i världen. Denna del är fylld med unika affärer, alternativa restauranger och mysiga caféer som är perfekta när du vill ta en paus från att beundra den coola arkitekturen, färgglada väggmålningarna och spännande gatukonsten.

ANDAS IN DET COOLA OCH HIPPA

Tiong Bahru är just nu den coolaste förorten i Singapore och den är full av caféer (yayy, mer kopi!), bokhandlar och konstgallerier inbäddat mellan gamla kinesiska byggställningar. Det trendiga området är en perfekt mix av öster-möter-väst-art-deco och kan bäst upptäckas under en vanlig eftermiddagspromenad.

UTFORSKA “THE BAY” SOM HAR ALLT

Marina _Bay-_området är verkligen spektakulärt – både dag och natt: Överallt är en bra utgångspunkt men varför inte få en överblick över stadens imponerande skyline från Singapore Flyer, ett av världens största pariserhjul. För ett coolt foto, besök Merlion, den berömda hälften fisk, hälften lejon statyn i Merlion Park. Sen rekommenderar vi att du beger dig till prisbelönta Gardens by the Bay: ett riktigt nervpirrande grönt ställe med flera picknick möjligheter, världens högsta inomhus vattenfall, vertikala trädgårdar och fler blommor än vad ditt Instagramflöde kan hantera. Åh, och vi får inte glömma att allt detta är omgivet av restauranger, butiker, museum och “den” byggnaden..

BETALA OCH TA DITT LIVS BAD!

Något annat att göra i Singapore är att besöka en av dess mest enastående sevärdhet vilken definitivt är Marina Bay Sands: Den tre-“torniga” hotellbyggnaden med en 150 meter lång infinity pool på 57e våningen. Låt oss inse det att ta ett dopp blir inte mycket mer storslaget än detta. Marina Bay innehåller även nattklubbar, ett kasino, massvis med butiker och restauranger och ett museum – ifall du skulle bli uttråkad av allt simmande och utsikten.

FÖRUNDRAS AV IKONISK ARKITEKTUR

Singapore har några av världens mest imponerande byggnader så gör dig redo med kameran; Vertical Village, ett bostadsprojekt med staplande bostadshus, valdes till World Building of the Year 2015 och ser lite ut som något du kommer se under ett spel av Jenga. Marina Bay Sands slutar aldrig att förvåna och inte heller ArtScience Museum som för vissa ser ut som en blomma och för andra ser ut som en robots hand. Och medan vi nämner arkitektoniska mästerverk så får vi inte glömma The Esplanade, en scenskola som i princip ser ut som en gigantisk duranfrukt eller ögonen av en fluga. Om det fortfarande finns minne på din mobil, hoppa över till Helix Bridge och posera, snapa och dela.

UPPTÄCK STADENS VILDMARK OCH DET GRÖNA

Singapore kan tyckas verka som en betongdjungel men staden är full av grönområden som aldrig är mer än ett stenkast iväg. Du kan utforska staden och dess historia på en cykel (Punggol WaterwayBidadari Cemetery eller Halus Wetland) beundra ikoniska trädgårdar och parker till fots (Chinese Garden eller Fort Canning Park), njuta av solen på någon av alla stränder (East Coast Park) eller kolla på djurlivet i deras naturliga miljö (Jurong Bird ParkSungei Buloh eller Chek Jawa).

RES ÖVER ÖARNA

Sentosa är en vacker ö, mindre än en kilometer ifrån Singapore’s fastland. Namnet kan översättas till “lugn och ro” på malajiska, men Sentosa är långt ifrån lugnt. Efter en kort resa från Singapore kommer du sätta din fot på en fem kvadratkilometer stor ö full av spännande attraktioner, populära nöjesparker och resorthotell. Men det handlar inte bara om underhållningen, Sentosa har också en läcker regnskog och en två kilometers lång vit sandstrand som kommer att fylla ditt Instagramflöde på nolltid.

Image by Nicolas Lannuzel, Flickr / Creative Commons

Upplev Singapore med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig