GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

PACKNINGSTIPS INFÖR LÄNGRE UTOMLANDSVISTELSE

PACKNINGSTIPS INFÖR LÄNGRE UTOMLANDSVISTELSE

Ska du åka iväg på en längre resa och tycker att det är svårt att veta hur du bör packa? Blir det lätt lite för mycket packning vart du än åker? Då har vi packningstips till dig för hur du ska tänka om du ska spendera en längre tid utomlands och vill packa smart.

HUR LÄNGE SKA DU VARA BORTA?

Först och främst, oavsett om du ska vara borta ett år eller ett halvår, se till att alltid ha med dig bara en resväska på utresan då man oftast kommer hem med två, hur lite man än tycker att man har shoppat.

VART I VÄRLDEN SKA DU?

Tänk sedan på vilken destination du ska till. Packningstips ser olika ut beroende på om du ska till varmare eller kallare breddgrader. Ska du till exempel åka till ett varmare land där temperaturen håller sig över nollan året runt kanske du bör fokusera på att packa det som är bra och varmare från din egen garderob. Det du troligtvis kommer handla på plats kommer då vara klänningar eller shorts och liknande vilket gör att du kanske vill mysa ner dig på kvällen i din egna tjockare tröja som du hade med dig hemifrån. Men självklart bör du även ha med dig dina favoritsommarkläder i resväskan. Se då bara till att mycket matchar. Detta gör att du behöver färre alternativ och resväskan blir dubbelt så lätt.

Åker du kanske till en kallare destination, se då till att ta med dig sådant som du kanske inte vill lägga pengar på under tiden som till exempel vinterskor, vinterjacka eller ordentliga jeans. Det må vara tungt i resväskan men det blir en ganska tråkig utgift att lägga ut om man ändå har en bra vinterjacka hemma att ta med!

HUR LÄNGE SKA DU VARA BORTA?

Ska du vara borta så mycket som upp mot ett år sparar du även plats om du räknar med att inhandla nödvändigheter på plats. Dessa nödvändigheter kan vara bland annat lakan, handduk, tvål, krämer och hårspray. Att köpa dem på plats kommer ge dig en halv resväska till kläder eller väskor och skor som du kanske annars hade behövt att lämna hemma.
Just när det gäller skor ser det lite olika ut beroende på vem du är, men sett generellt har vi ofta ganska många alternativ av skor att ha på oss. När du ska iväg så pass länge kanske du främst bör tänka på att ta med dig skor som passar till mycket. Både när man vill vara vardagsfin, mjukisklädd eller ska på finare tillställningar. Ett par löparskor är aldrig fel att packa ner, det är bas-skor till alla resmål. Eftersom det är superskönt med ett par bekvämare skor när du kommer vilja gå runt och utforska ditt nya område. Jag skulle rekommendera max 4 par skor på resan då skor är en packningsdetalj som tar stor plats.

Tänk även på att du har handbagage också (vilket packningstips!)! Där är det viktigt att du packar åtminstone lite klädesplagg ifall bagaget skulle komma bort på vägen (det hoppas vi inte händer, men finns en möjlighet). Packa alla saker du bryr dig extra mycket om i handbagaget eftersom det är det du har under ständig uppsikt under resan. Det behöver inte vara saker som är värdefulla pengamässigt utan saker som betyder mycket för dig personligen.

PACKNINGSTIPS SKA VARA ROLIGA!

Framförallt, det är inte hela världen om du packar alldeles för mycket! Det är ju aldrig negativt men tänk på att rensa innan du åker hem igen, då man oftast konstigt nog inte använder mycket av det man använt utomlands när man kommer hem. Tips är också att boka flygbolag efter bra bagageregler och regler kring övervikt på bagaget! Olika flygbolag har olika regler och oftast också beroende på vart i världen du reser!

Ha en underbar resa, upplevelsen kommer inte förstöras för att du glömde packa tandborsten (det finns på plats).

Använd dina packningstips till en resa med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig