Studera utomlands

Studera utomlands
4.9
1639
(1 639 betyg)
4.9

Om du vill investera i din akademiska och professionella framtid bör du studera utomlands. Du kommer inte endast skapa signifikant bättre karriärmöjligheter, du kommer även få minnesvärda internationella och kulturella erfarenheter. Förbered dig inför din kandidatexamen, åk som utbytesstudent eller lär dig ett nytt språk. Ta en titt på våra program för utlandsstudier och kontakta oss om du vill ha mer information om att plugga utomlands.

Studera utomlands

Gratis broschyr

Hitta ett program

EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

19-25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk snabbare vid en CSN-berättigad EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer världen över. Kursstart varje måndag.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeSt. RaphaelSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

25+ år
1-24 veckor
Få ett försprång i karriären och samla värdefull utlandserfarenhet med en skräddarsydd språkkurs utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

50+ år
2-24 veckor
Ta tid för dig själv med våra språkkurser utomlands för vuxna över 50 år. Njut av varierande lektioner och aktiviteter som är speciellt tillgodosedda för dina intressen.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienFrankrikeSydkoreaTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingapore
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16+ år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USAEnglandIrland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USAEngland
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16+ år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USAEnglandFrankrikeAustralienTyskland
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ år
Kandidat, master, MBA
Ta en ekonomiexamen från Hult, en oberoende prisbelönt business school med campus över hela världen.
Länder: USAEnglandKinaFörenade Arabemiraten

Studera utomlands och utforska världen med EF

Studera utomlands med EF på flera spännande destinationer, vi erbjuder utlandsstudier och college i: England, USA, Australien, Japan, Spanien och många fler destinationer.

Program: Språkresor, gymnasieutbildningar utomlands, universitet utomlands. Vi har något för alla!

Boende: Du kan välja mellan att bo på vårt campus på några av våra destinationer eller på EF Studenthem. Vill du uppleva ditt studieår som en riktig lokalbo så kan du bo hos en värdfamilj när du studerar utomlands.

Längd: Utlandsstudier från 6 månader, 9 månader eller upp till ett helt år utomlands.

Utvecklas akademiskt under dina utlandsstudier

Det snabbaste och mest effektiva sättet att utvecklas akademiskt är genom utlandsstudier. Oavsett om du vill studera vid ett universitet utomlands eller boosta din karriär i London, finns ett alternativ för dig. Vi erbjuder utlandsstudier som skräddarsys efter dina behov så att du uppnår dina mål snabbt.

Våra campus är belägna i livfulla områden i de mest inspirerande städerna. Ta chansen att studera utomlands tillsammans med motiverade studenter från hela världen. Knyt nya internationella vänskapsband, utforska fantastiska platser och ha så pass kul att du nästan glömmer bort att det faktiskt är studier.

Det finns inget bättre sätt att bli flytande i språk än att leva och lära i en miljö där språket talas. Studier utomlands kommer att påskynda din språkinlärningkurva – detta är en enorm fördel för dina framtida akademiska studier och din karriär.

Väx som person genom att plugga utomlands

Det går inte att ta miste på glädjen och entusiasmen hos alla de tusentals studenter som ivrigt berättar om allt de har varit med om när de kommer hem efter att för första gången ha upplevt utlandsstudier med EF. Att plugga utomlands ger dig många fördelar. Utöver nya kunskaper har de som studerar utomlands även fått ta del av upplevelser, kontakter och utvecklats på det personliga planet.

 • Lär dig ett nytt språk under dina utlandsstudier 
 • Upptäcker en ny kultur
 • Träffar människor från hela världen
 • Får nya vänner för livet
 • Stärk ditt självförtroende
 • Plugga utomlands och bli attraktivare på arbetsmarknaden
 • Stor chans att kunna arbeta internationellt i framtiden efter dina utlandsstudier

Varför är EF det bästa valet för att studera utomlands?

Sedan 1965 har EF hjälpt människor i alla åldrar – världen över – att påbörja ett globalt medborgarskap. I över 50 år har våra utbildningar erbjudit ökat självförtroende och frihet oavsett ålder, nationalitet och bakgrund. Vi kombinerar språk, kultur och akademiska studier för att tillhandahålla språkkurser och studieprogram som omvandlar drömmar till möjligheter över hela världen. Ett pass. En upplevelse. En dröm om att studera utomlands i taget.

Våra högkvalitativa program för utlandsstudier är ackrediterade av prestigefyllda organisationer, exempelvis ACCET i USA. I över 50 år har EF satt den internationella standarden som en pionjär för språkinlärning och studier utomlands. Fram tills idag har EF hjälpt miljoner människor att lära sig ett nytt språk, upptäcka världen eller ta en akademisk examen genom att studera utomlands.

EF samarbetar med de mest prestigefyllda universiteten världen över – inklusive Cambridge University – för att sätta standarden för framtidens språkinlärning. Tillsammans tar vårt kollektiv av världsledande lingvister, forskare och språkexperter banbrytande initiativ inom språkinlärning, undervisningsteknik och utvärdering av inlärningskurvan.

Vanliga frågor

Vilka är mina valmöjligheter för att studera utomlands?

 • Förbättra dina språkkunskaper under dina utlandsstudier
 • Förbered dig för universitetsstudier utomlands
 • Internationell praktik eller volontärerfarenhet under dina utlandsstudier
 • Erhåll kända språkcertifikat: TOEFL, TOEIC, IELTS eller Cambridgeexamen
 • Välj utlandsstudier med EF och studera inför en masterexamen eller en MBA
 • Läs branschfokuserade kurser i engelska under dina utlandsstudier
 • Studera tillvalsämnen inom ditt intresseområde

Vad är fördelarna med att studera utomlands?

Utlandsstudier är något som kommer vara meriterande i framtiden inte minst för din framtida karriär men även personligen. Att studera utomlands gör så att du sticker ut på arbetsmarknaden och är en värdefull merit till ditt CV. Studier utomlands blir en imponerande detalj på ditt CV, inte minst för att det visar att du är nyfiken på världen men det visar även engagemang och mod.

Utlandsstudier handlar även mycket om möten med nya människor och att lära känna en ny kultur. När du studerar utomlands kommer du träffa männikskor från hela världen och tillsammans kommer ni skapa oförglömliga minnen. Dina nya vänner blir vänner för livet men även värdefulla kontakter för framtiden.

När du studerar utomlands slutar inte din inlärning när du lämnar klassrummet utan fortsätter även när du kommunicerar med dina internationella vänner och med lokalbefolkningen. När du vidgar dina vyer och skaffar erfarenhet genom att studera utomlands kommer du växa som person oerhört mycket.

Vart kan jag studera utomlands?

Vare sig du väljer att studera utomlands i ett helt år i Shanghai eller ett par veckor under sommaren i Miami, så står du inför en oförglömlig upplevelse. Vart du ska åka beror på vad du vill ha ut av dina utlandsstudier. EF erbjuder studier utomlands på 52 olika platser runt om i världen och du kan välja mellan nio olika språk att studera under din utbildning utomlands.

Vill du ta ett studieår utomlands i en mindre stad med lugnt tempo och akademisk studiemiljö? Eller om du vill ha myllrande folkmassor, neonljus och ett spännande uteliv så bör du fundera över utlandsstudier i en storstad. Om du däremot älskar strandlivet så får du inte missa chansen att studera i Miami – och hänga på stranden både före och efter lektionerna. Att studera utomlands i London är perfekt för dig som har stora karriärdrömmar medan Paris är som gjord för romantikern.

För oss är det även viktigt med aktiviteter och utflykter när du studerar utomlands så att du kan lära dig kulturen och det lokala språket. EF har något som passar alla – frågan är bara vart just du vill plugga utomlands?

Vad kostar det att studera utomlands?

EF erbjuder många olika kurser och program för utlandsstudier. Kostnaden för att studera utomlands varierar beroende på dina behov och målsättning. Beställ gärna en kostnadsfri broschyr på vår hemsida för att få mer information om våra utlandsstudier samt se priser för respektive destination. Du kan även skräddarsy ett prisförslag på vår hemsida för att få exakta prisuppgifter för den destination du är intresserad av. Undervisning, boende och måltider ingår alltid i priset.

Kan jag finansiera mina studier utomlands med CSN?

Majoriteten av EFs skolor är CSN berättigande, vilket innebär att du kan söka studiemedel (bidrag, lån samt merkostnadslån) från CSN för att finansiera din tid utomlands. I många fall täcker det studiemedel du kan söka från CSN den totala kostnaden för kuravgift och boende på din studieort.

EFs stipendium för studier utomlands

Om du drömmer om att studera utomlands finns flera möjligheter att få ekonomiskt stöd, även från EF. EFs stipendium för studier utomlands riktar sig till universitetsstuderande som strävar efter att förbättra sina engelskkunskaper på någon av EFs skolor i kombination med värdefull arbetslivserfarenhet utomlands. Stipendiet är värt 90 000 kr och går att utnyttja på en valfri språkkurs i kombination med praktik utomlands.

Hur gammal måste man vara för att studera utomlands?

EF erbjuder studier utomlands för alla åldrar och kunskapsnivåer. Oavsett om du drömmer om att utforska världen under sommarlovet, gå gymnasiet utomlands, läsa vid ett universitet utomlands eller ta tjänstledigt för att investera i dig själv utomlands har EF något för dig. Nedan finner du EFs mest populära program för utlandsstudier.

 • Åk på språkresa under högstadiet och gymnasiet.
 • Ta ett utbytesår under gymnasiet.
 • Åk utomlands under ett sabbatsår efter gymnasiet.
 • Gå hela gymnasiet och ta studentexamen utomlands.
 • Studera på universitet utomlands.
 • Åk på språkresa som vuxen.

Vad bör jag tänka på inför mina utlandsstudier?

Förberedelser är A och O – även när du ska studera utomlands. Börja planera i god tid så att du inte möter några överraskningar. Oavsett om du vill studera utomlands i ett par veckor, några månader eller under ett helt år måste du göra några val. Använd gärna EFs checklista för att bocka av vad som krävs av dig och vilken hjälp du kan förvänta dig av EF.

 1. Studielängd: Vill du studera utomlands några veckor under sommaren? Kombinera dina studier utomlands med praktik? Eller ta ett helt studieår utomlands? Det är viktigt att veta vad du vill. Med EF kan du studera utomlands från två veckor upp till ett helt år. Våra studievägledare hjälper dig gärna att ta fram en studieplan som passar dina mål och ambitioner.
 2. Destination: Är det språket eller en specifik stad som lockar? EF har språkskolor på alla världens kontinenter. De mest populära länderna är USA, England, Australien, Frankrike, Spanien, Japan och Malta.
 3. Boende: Hur vill du bo? Med EF kan du välja mellan att bo i en noggrant utvald lokal värdfamilj eller på EFs studenthem.
 4. Visum: Som svensk medborgare behövs inte visum för studier i ett annat EU-land. Om du vill i ett land utanför EU, exempelvis USA, behöver du med största sannolikhet söka visum för dina studier. EFs studievägledare hjälper dig genom hela visumprocessen.
 5. Försäkring: Att studera utomlands kan vara en stor omställning, då kan det kännas tryggt att veta att du har omfattande försäkring i ryggen om olyckan skulle vara framme (exempelvis om ditt bagage skulle försvinna på flygplatsen). En reseförsäkring är nödvändigt vid utlandsstudier. EFs studievägledare kan hjälpa dig med rätt försäkring inför din resa.
 6. Resa: Hur vill du ta dig till din studieort? Flyg eller tåg? EFs studievägledare kan ansvara för att boka dina biljetter. För vissa destinationer måste du ha en returbiljett bokad för att få din visumansökan godkänd.  

När du checkat av ovan på listan, är det dags att börja planera språkförberedelserna. När du studerar utomlands med EF behövs inga förkunskaper, men det är alltid en fördel att orientera sig i det nya språket. Passa på att lyssna på spansk musik, ladda ner en engelskspråkig app eller titta på en fransk serie på Netflix. Ju mer bekant du är med språket som du ska studera utomlands, desto bättre blir din studietid utomlands.

Varför bör jag studera utomlands?

Att resa och utforska världen är förmodligen det roligaste du kan göra i livet. Men att studera utomlands, är mycket mer än så. Du blir en världsmedborgare och får ett andra hem i en ny stad, lär känna en ny kultur och skapar relationer som varar hela livet. Du kommer lära dig mer om dig själv och växa som person. Språket blir dessutom en del av vardagen och du skaffar viktig utlanderfarenhet, vilket gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Att studera utomlands må kännas som en dröm, men EF kan göra drömmen till verklighet! Med över 50 års erfarenhet är EF idag världens största privata utbildningsorganisation och vi har således den erfarenhet och de resurser som krävs för att hjälpa dig att nå dina mål snabbt.

Hur blir jag antagen till en högskola eller universitet utomlands?

Drömmer du om att studera utomlands på en högskola eller universitet? Vill du kanske uppleva studentlivet i USA? Eller skulle du hellre plugga utomlands vid ett universitet i storstäderna London eller Paris? Med EF kan du studera utomlands 6, 9 eller 11 månader och förbereda dig inför en kandidat- eller masterexamen på något av våra partneruniversitet, inklusive Hult International Business School.

Vi erbjuder även universitetsförberedande program som förbereder dig för dina studier på högskola eller universitet i New York, Boston, Oxford, Cambridge eller Sydney.

Vad är kraven för att studera utomlands?

Kraven för att studera utomlands varierar beroende på vilken destination, studieprogram eller språkkurs du väljer. Du bör dock ha grundläggande förkunskaper, ett giltigt visum samt reseförsäkring för hela studieperioden.

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.