Studera utomlands

Study abroad

Study abroad
4.9
1639
(1 639 betyg)
4.9

Utlandsstudier ger dig inte bara möjligthet att bli flytande på ett språk, utan du utvecklar dessutom en tvärkulturell kommunikationsförmåga och blir mer självständig och anpassningsbar. Du kommer återvända hem efter din tid utomlands med en känsla av mognad, mer ansvarstagande och med ett ökat självförtroende, något som kommer gynna dig för resten av livet.

Hitta ett program

EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

19-25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk snabbare vid en CSN-berättigad EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer världen över. Kursstart varje måndag.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

25+ år
1-24 veckor
Få ett försprång i karriären och samla värdefull utlandserfarenhet med en skräddarsydd språkkurs utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16+ år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

50+ år
2-24 veckor
Ta tid för dig själv med våra språkkurser utomlands för vuxna över 50 år. Njut av varierande lektioner och aktiviteter som är speciellt tillgodosedda för dina intressen.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienFrankrikeSydkoreaTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingapore
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USAEnglandIrland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USAEngland
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16+ år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USAEnglandFrankrikeAustralienTyskland
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ år
Kandidat, master, MBA
Ta en ekonomiexamen från Hult, en oberoende prisbelönt business school med campus över hela världen.
Länder: USAEnglandKinaFörenade Arabemiraten

Vad är study abroad?

Study abroad används för att beskriva studier i ett annat land där du utövar och får ny kunskap inom något du är intresserad av akademiskt. När du läser fristående kurser 1-2 terminer utomlands så brukar det kallas för study abroad. Det är vanligt att säga att man ska study abroad när man inte ska läsa en hel utbildning utomlands utan istället väljer fristående kurser i en till två terminer. Det blir alltmer vanligt att svenska studenter väljer att study abroad särskilt efter studenten när man vill bege sig ut i världen och testa på något nytt. Prova på att study abroad i en eller två terminer med EF och avancera dina språkkunskaper och var med om oförglömliga minnen. Att studera utomlands är en erfarenhet som kommer förändra ditt liv och blir till en upplevelse du sent kommer att glömma.

Study abroad på populära destinationer

Vi erbjuder flera destinationer där du kan uppleva hur det är att study abroad och läsa fristående kurser i en till två terminer. När du ska study abroad med EF så kan du välja mellan 50 spännande destinationer. Det finns destinationer för alla smaker och språkintresse. Om du vill förbättra din engelska och dessutom uppleva universitetslivet på vår affärsskola Hult International Business School så är destinationerna England, USA eller Dubai rätt destination för dig. Är du mer intresserad av att study abroad i en termin på en solig destination där du kan spendera eftermiddagarna på stranden så rekommdenderas Spanien, Australien eller Miami. Är ditt mål att bli flytande i spanska eller är du nybörjare och vill lära dig grundläggande språkkunskaper i spanska på din study abroad termin så är våra destinationer som Costa Rica och Barcelona perfekt för dig. Study abroad på en drömdestination med EF och lär känna en ny kultur, bli bättre på ett språk och möt nya människor från hela världen. 

  • Study abroad i England
  • Study abroad i USA
  • Study abroad i Spanien
  • Study abroad i Costa Rica

Study abroad med Hult

Om du vill study abroad under 1-2 terminer utomlands på universitetsnivå så kan du study abroad med Hult international business school. På så sätt får du testa på universitetslivet och kan utforska vilka ämnen du skulle vilja plugga i framtiden. Du kan även läsa en Bachelor i marketing, accounting eller finance på Hult. Du får internationell erfarenhet när du ska study abroad och återvänder hem med värdefulla meriter och egenskaper som blir vitkiga när du kommer ut på arbetsmarknaden. 

Kurser inom ditt intresseområde

När du ska study abroad med EF så har du ett utmärkt tillfälle att läsa branchfokuserade kurser, fördjupa dig i språket eller läsa karrirärsförberedande kurser. Du kan även skräddarsy ditt program efter dina ambitioner och intressen. Välj tillvalsämnen inom ditt intresseområde när du ska study abroad med EF. Du kan välja mellan många olika ämnen som: journalistik, fashion och design, international affairs, hotel och tursim eller media och art bland annat. Dessa lektioner finns tillgängligt både online och i klassrum beroende på vilken destinaiton och kurs du väljer. Våra study abroad kurser ger dig möjlighet att skräddarsy din karriärbana och förbereder dig för din akademiska framtid. 

Study abroad under ditt gap year

Har du precis tagit studenten och är osäker på vad du vill göra härnäst? Att veta exakt man vad vill jobba med eller vad man vill studera till efter gymnasiet är svårt. Och det kan dessutom vara svårt att få en fot in på arbetsmarknaden utan tidigare erfarenhet. Om du känner dig osäker på vad ditt nästa steg ska bli efter studenten så kan du ta ett sabbatsår eller gap year som det också kallas. Att ta ett gap year efter studenten är en tid i livet där du kommer lära dig otroligt mycker, få nya perspektiv och lära dig mycket om dig själv. Det finns många alternativ för vad du kan göra under ett gap year med EF och study abroad i en eller två terminer är ett utmärkt tillfälle för dig att uppleva något lärorikt under ditt sabbatsår. Upplev ett oförglömligt äventyr när du lär dig ett nytt språk, upptäcker en ny kultur och lär känna en ny stad när du ska study abroad under ditt gap year. När du ska study abroad så kommer du även ha tiden till mycket fritid vilket gör att du kan utforska din nya studiestad på djupet och delta i många roliga aktiviteter och utlfykter med dina nya vänner. 

Study abroad i en eller två terminer 

Under din tid som study abroad student har du tid att utforska kurser som du är intresserad av. Det finns många kurser och utbildningar som du kan välja mellan. Allt handlar om vilket ändamål du har med dina study abroad studier. Om du vill fördjupa dig i ett språk eller är nybörjare så passar våra språkkurser dig. Våra språkkuser sträcker sig från 2-52 veckor och är tillgänglig för alla åldrar och finns på fler än 50 destinationer världen över. Om du vill satsa på din karriär och vill återvända hem med viktiga språkcertifikat och erfarenheter så passar våra examensförberedande kurser dig. En study abroad termin utomlands ger dig tid till att utforska nya ämnen och återvända hem med viktiga meriter och erfarenheter som du kommer ha använding av i framtiden. 

Study abroad – vilka förkunskaper krävs?

Du behöver ingen förkunskap när du ska study abroad med EF. Lär dig ett nytt språk oavsett tidigare utbildning och erfarenhet, vi vill att fler ska lära sig ett nytt språk, förbättra sina språkkunskaper och lära känna en ny kultur. 

Study abroad med examensförberedande kurser

Du kan förbereda dig inför en internationellt erkänd språkexamen som t ex TOEFL, IELTS eller Cambridge English Certificate under din study abroad termin. Om du vill studera utomlands och dessutom vill studera på universitet utanför Sverige så krävs det att du tar ett TOEFL eller IELTS test innan du ansöker om studier utomlands. Om du är ute efter goda resultat så kan du behöva förbereda dig i ungefär tre till sex månader innan du gör testet. Därför passar det utmärkt att läsa en examensförberedande kurs under din study abroad termin. När du befinner dig utomlands under en termin eller mer och använder dig dagligen av språket med lokalbefolkningnen och dina internationella vänner så kommer dina engelska språkkunskaper förbättras snabbt. För att förverkliga drömmen om att studera på ett universitet utomlands så måste du verifiera dina språkkunskaper innan du ansöker. Med våra examensförberedande kurser kan du visa universiteten vilken engelskanivå du har. Det bästa sättet att förbättra sina språkkunskaper och göra väl ifrån sig på testet är att läsa en examenförberedande kurs utomlands. 

Hur mycket kostar det att study abroad?

Alla dina frågor som har med study abroad studier att göra svarar våra erfarna studievägledare på och hjälper dig gärna längs vägen. På EF garanterar vi den bästa kvaliteten när du ska åka utomlands både inom och utanför skolan. Priserna för att åka på en study abroad kurs avgörs av flera faktorer:

  • Antalet lektioner du väljer
  • Vilken typ av kurser du väljer
  • Fritidsaktiviteter
  • Längden på din study abroad vistelse
  • Destinationen 

Om du vill veta mer om en study abroad termin utomands eller om du vill ha ett personligt prisförslag så kan du kontakta våra studievägledare på. Eller så kan du beställa en gratis broschyr full av användbar information om våra kurser utomlands. 

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.