Integritetspolicy

24/05/2018

1. Vårt engagemang om din integritet

EF Education First (“EF”) känner ett starkt engagemang när det gäller att skydda integriteten hos våra potentiella och nuvarande kunder. EF:s integritetspolicy ("Integritetspolicyn") gäller all persondata (enligt definitionen nedan) som handläggs av oss, vilket innefattar alla personuppgifter som samlas in eller anges på våra hemsidor, mobil-appar, sociala medier eller andra källor både on- och offline, vilket beskrivs nedan (kallas tillsammans "EF-produkter").

Om du inte kan, eller vill tillhandahålla oss den personliga information som vi begär, finns det en möjlighet att vi inte kan tillhandahålla dig med den information eller de varor du har efterfrågat.

EF-företaget som ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter enligt denna integritetspolicy går att hitta här och beror på vilken eller vilka EF-produkter du är intresserad av, eller använder. Att vara personuppgiftsansvarig innebär att det är detta företags ansvar att se till att dina personuppgifter bearbetas i enlighet med gällande integritets- och dataskyddslagar.

2. Personuppgifter

Personuppgifter” är information eller delar av information som kan användas för att identifiera dig, till exempel:

  • Namn och kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post eller telefonnummer)
  • Kontoinformation (t.ex. namn, profilbild eller socialt mediekonto)
  • Hemland
  • Födelsedatum
  • Teknisk information, t.ex. användarnamn, IP-adress, data från webbläsare eller enheter, information som samlats in genom kakor, pixel-taggar eller andra teknologier, data-loggar från filservrar, användningsinfo från appar och platsinformation
  • Preferenser (t.ex. shoppingrutiner eller önskemål kring kurser)
  • Namn och adress på företag eller skola
  • Kredit- och betalkortnummer
  • Medicinskt tillstånd (t.ex. allergier eller sjukdomar av relevans för den EF-produkt du efterfrågat)

Hur samlar vi in personuppgifter?

Vi samlar in personuppgifter på flera olika sätt:

  • Direkt från dig: Information samlas in direkt från dig, genom den information du tillhandahåller oss direkt eller indirekt genom tillfällen då du kommer i kontakt med oss som till exempel:
    • Offline: Vi kan samla in persondata från dig offline, till exempel när du kontatar kundsupport, registrerar dig för en produkt eller tjänst, eller tillhandahåller oss informationen genom skrift.
    • Online: Vi samlar in personuppgifter från dig genom EF:s produkter, till exempel när du registrerar dig för ett nyhetsbrev eller prenumererar på en tjänst eller produkt. Vi samlar också personuppgifter genom:
      • Kakor. Kakor tillåter en webbserver att föra över data till en dator eller enhet för journalföring och andra syften. Om du inte vill att information ska samlas in genom kakor, finns det ett enkelt sätt i de flesta webbläsare att stänga av användandet av kakor. För att lära dig mer om kakor, var god besök http://www.allaboutcookies.org/. För detaljerad information om de kakor vi använder och dess syften, var god besök vår policy för kakor.
      • Användandet av en mobil-app. När du laddar ned och använder en av våra mobil-appar, och så långt dina integritetsinställningar tillåter, kan vi spåra och samla in användardata, som till exempel vilken tid och datum din enhet anslöt till våra servrar och vilken information eller vilka filer som har laddats ned till den mobila appen baserat på ditt enhetsnummer.
      • Din enhet. Om det tillåts av din enhet, samlar vi fysisk platsinformation och tillhandahåller skräddarsydda platsbaserade tjänster ocn innehåll. Läs mer under “Hur använder vi personuppgifter?”
  • Från våra koncernbolag, affärspartners, leverantörer eller försäkringshandläggare. Vi tar, i samband med ditt program, emot personuppgifter från:
    • Lokala EF-bolag som marknadsför våra tjänster och erbjuder kundservice i ditt hemland och som tillhandahåller oss med de personuppgifter som behövs för din beställning, eller skolan i destinationslandet som tillhandahåller en del av de tjänster du har beställt, eller det centrala EF-bolag som är ansvarigt för genomförandet av det avtal du har ingått med EF.
    • Affärspartners som t.ex. lokala försäljare som marknadsför försäljning av våra tjänster i ditt hemland.
    • Handläggare som tar emot information om ditt försäkringsärende i en försäkringssituation.
  • Från andra källor. Vi kan komma att ta emot personuppgifter från andra källor, som t.ex. offentliga databaser, partners inom t.ex. marknadsföring eller de som tillhandahåller mjukvara och tjänster för automatiserad digital marknadsföring och analyser; sociala medieplattformar till exempel Facebook, Instagram, Snapchat, Musical.ly, LinkedIn, Twitter, YouTube;meddelandetjänster som WhatsApp eller Facebook Messenger, eller från personer som du är vän med eller på annat sätt har kontakt med via sociala medieplattformer, samt andra tredje parter. Om du t.ex. väljer att ansluta ditt sociala medier-konto till ditt EF-konto som du får tillgång till när du bokar en EF-produkt, kommer personuppgifter som du använt vid registreringen skickas till oss, som till exempel: e-postadress, telefonnummer, postnummer, adress, födelsedatum, namn och användarnamn. Vi använder dessutom kakor för att spåra användares sociala medienätverk, vilket förklaras närmare i vår policy för kakor.
  • Om du surfar på våra hemsidor Vi kan också komma att samla information om ditt användande av våra tjänster genom din webbläsare för att spåra aktiviteter på vår hemsida, som till exempel MAC-adress (Media Access Control), datortyp (Windows eller Mac), upplösning, operativsystem och version, enhetstillverkare och modell, språk, webbläsare och version, tjänstleverantör eller namnet och detaljer om den EF-produkt du använder. Förutom detta loggas och identifieras din IP-adress automatiskt i våra logg-filer när du besöker en EF-produkt, samt vilken tid och vilka sidor som besöktes. Dessa data lagras och används tillsammans med andra personuppgifter som du tillhandahållit, om du har gett oss godkännande till detta. Du kan läsa mer om insamlandet av din IP-adress och annan webbläsardata i vår policy om kakor.

Hur använder vi personuppgifter?

  • Dina personuppgifter hanteras av EF för att färdigställa din bokning och ge dig de tjänster du beställt (inklusive reseförsäkring), samt för kundservice, administrativ service eller av andra anledningar för utförandet av avtalet mellan er och oss, som beskrivs i denna policy.
  • Vi kan också komma att använda personuppgifter:
    • För statistiska ändamål, räkna ut användarnivåer och hjälpa till att diagnostisera serverproblem med EF-produkter samt säkerställa att EF-produkterna fungerar korrekt.
    • För att låta dig kontakta och bli kontaktad av andra användare genom EF-produkter, i den mån det erbjuds av den aktuella EF-produkten.
    • För att tillåta dig att delta i forum, chattar, profilsidor och bloggar, och att använda tjänster som låter dig lägga ut information och material.
    • Om du har gett ditt medgivande att:
      • Analysera och förbättra våra erbjudanden genom att identifiera användartrender, fastställa effektiviteten hos våra marknadsföringskampanjer och skräddarsy EF-produkternas upplevelse och innehåll, baserat på dina tidigare aktiviteter i EF-produkterna. Till exempel beroende på vilken EF-produkt du har sökt efter på vår hemsida eller besökt, kan erbjudandet komma att begränsas till ett specifikt språk, kurslängd eller budget.
      • Tillhandahålla skräddarsydda, platsbaserade tjänster och innehåll genom användandet av din enhets fysiska plats. Du kommer till exempel att bli omdirigerad till din lokala EF-hemsida på ditt hemspråk om din enhet visar att du surfar från det landet, eller så kan du välja det EF-kontor som är närmast dig för besök eller information.
      • Marknadsföra våra produkter och tjänster, vilket inkluderar specialerbjudanden baserat på dina intressen. Till exempel genom e-postmarknadsföring som Salesforce Marketing Clouds hanteringsmjukvara som samlar maillistor och scheman och som modifierar e-postmeddelanden efter vad mottagaren läser, klickar på och vidarebefordrar. All sådan e-postkommunikation innehåller en länk för att avsluta prenumerationen.
    • Hur delar vi med oss av personuppgifter?

      • Vi delar med oss av dina personuppgifter till våra koncernbolag, affärspartners och tjänsteleverantörer både inom och utanför EEA/Schweiz:
        • Våra koncernbolag är till exempel ett lokalt EF-företag som marknadsför försäljning av våra tjänster och erbjuder kundservice i ditt hemland, eller skolan i ditt destinationsland som tillhandahåller en del av de tjänster du har beställt, eller huvudföretaget som erbjuder något av EF:s program.
        • Affärspartners kan till exempel vara lokala försäljare som marknadsför fösäljningen av våra tjänster i ditt hemland, de som tillhandahåller transport och logi i ditt destinationsland eller aktivitets-/kursledare eller andra förvaltare av något av dina program, eller ett försäkringsbolag som förbereder din reseförsäkring.
        • Tillhandahållare av tjänster som till exempel IT-system, som kan användas för kundrelationer eller betalningar, schemalägga lektioner eller spara studieresultat, eller tillhandahållare av mjukvara och tjänster för automatiserad digital marknadsföring och analyser.
      • Vi har vidtagit adekvata skyddsåtgärder för förflyttningen av dina personuppgifter utanför EEA/Schweiz, vilket inkluderar standardavtalsklausuler som används av EU-kommissionen som finns att hitta på http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32004D0915 och http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX%3A32010D0087. För mer information om standardavtalsklausuler, se kontaktsektionen nedan.
      • Vi delar också med oss av personuppgifter när vi anser det nödvändigt, t.ex.: (a) under rådande regelverk, (b) för att följa en rättsprocess, (c) för att svara på en förfrågan från offentliga och regeringsorgan utanför ditt hemland, (d) för att genomdriva våra villkor eller ett kontrakt, (e) för att skydda våra eller våra dotterbolags verksamhet, (f) för att skydda våra, era, eller våra koncernbolags rättigheter, integritet, säkerhet eller egendom, samt (g) för att ge oss möjligheten att förminska eventuell skada vi ådrar oss.

      Vad baserar vi vår rättighet att samla in personuppgifter på?

      Vi baserar våra rättigheter att samla in och använda dina personuppgifter på det faktum att vi behöver det för att ha möjlighet att ge dig tillgång till de produkter och tjänster som du har efterfrågat eller beställt av oss, eller när det finns ett legitimt intresse för oss att använda dina personuppgifter, som till exempel för att bedriva ytterligare marknadsföring för liknande produkter och tjänster du redan har beställt av oss.

      Ditt uttryckliga godkännande begränsar hur vi använder känsliga personuppgifter. Dessa data kan till exempel handla om hälsa, etnicitet eller religion. Läs mer under “Känslig data”.

      Ditt uttryckliga godkännande begränsar också hur vi använder dina personuppgifter för att skicka erbjudanden till dig som du kan vara intresserad av.

  • 3. Säkerhet

    Vi använder adekvat säkerhet för att dina personuppgifter ska vara säkra och uppdaterade på både organisatiorisk, teknisk och administrativ nivå, samt för att skydda dina personuppgifter från oauktoriserade eller olagliga processer och förlust, fördärvning eller skada.

    4. Avsluta Prenumeration

    Om du vid något tillfälle inte längre vill ta emot information eller reklam från oss kan du 1) använda ”Avsluta prenumeration” i ett e-postmeddelande från oss, 2) kontakta oss via kontaktinformationen du kan hitta under “Kontakta oss”, 3) kontakta ditt lokala EF-kontor i Sverige via telefon, e-post eller post. Kontaktuppgifter hittar du på våra hemsidor.

    Var uppmärksam på att förändringen inte alltid sker direkt. Vi strävar efter att följa dina önskemål så fort som det är praktiskt möjligt.

    5. Tredjeparts-sidor

    Denna integritetspolicy tar inte upp, och vi är inte ansvariga för, information, sekretess eller praxis från tredje parter, till exempel tredje part som erbjuder en webbsida som någon av EF:s produkter länkar till. Att EF inkluderar en länk i EF-produkterna betyder inte att vi eller våra koncernbolag stödjer den länkade hemsidan.

    Vi tillhandahåller även åtkomst till tredjeparts-funktionaliteter som låter dig dela dina aktiviteter i EF-produkter på sociala medier som till exempel Facebook eller LinkedIn. Var uppmärksam på att information du tillhandahåller genom användandet av dessa funktioner regleras av tredje partens egna policy och inte av denna integritetspolicy. Vi har ingen kontroll över, eller ansvar för, någon tredje parts användande av information du tillhandahåller i samband med användandet av en sådan funktion.

    6. Hur Länge Lagrar Vi Personuppgifter?

    Vi kommer endast lagra dina personuppgifter så länge det krävs för syftet av insamlandet av informationen, eller i enlighet med det lagstadgade tidsintervall som generellt används på marknaden. Såvida inte ytterligare lagring är nödvändig på grund av ett rättsligt hinder eller försvar i samband med rättsliga krav eller om en annan tidsperiod har specificerats.

    Vi kommer att fortsätta lagra delar av dina personuppgifter som är nödvändiga för marknadsföringssyften tills du tar tillbaka ditt godkännande, men aldrig längre än tio år efter att du senast slutförde en tjänst eller senaste leverensen av en produkt.

    7. Om Du Är Under 16

    Om du är under 16 år gammal bör denna policy granskas tillsammans med en förälder eller vårdnadshavare för att försäkra er om att ni båda förstår till fullo. Vi är inte ansvariga att undersöka din ålder, men ibland kan vi komma att göra verifieringskontroller. Om vi får reda på att du är minderårig och att vi har samlat information om dig utan uttryckligt godkännande av din vårdnadshavare, kommer vi att ta bort informationen så snart som möjligt och du kommer inte ha möjligheten att använda EF:s produkter.

    8. Känslig Data

    Generellt eftersträvar vi inte att samla in känsliga personuppgifter. Dessa data är relaterade till etnisk härkomst, politiska åskådningar, religion eller filosofi, information om hälsa eller mediciner, kriminell bakgrund eller fackliga medlemskap. I vissa fall kan insamlandet av denna information vara nödvändig (till exempel för att kunna tillhandahålla de tjänster eller produkter du har beställt och i relation till din försäkring, eller möjlighet till att söka visum eller studiemedel). Vi kommer försäkra att vi får ditt uttryckliga godkännande innan en sådan process tar vid och kommer att behandla informationen säkert.

    9. Uppdateringar Av Vår Integritetspolicy

    Vår integritetspolicy ändras då och då. Vi kommer aldrig på ett betydande sätt att begränsa dina rättigheter utan att informera dig. Vi kommer att publicera alla ändringar i integritetspolicyn på denna sida och innan ändringarna implementeras, meddela detta på ett tydligt sätt. I den mån vi är skyldiga enligt lag, kommer vi att söka ditt godkännande innan några förändringar träder i kraft.

    10. Dina Rättigheter

    Du är berättigad att en gång per år, kontakta oss för att kostnadsfritt för att ta reda på vilken information om dig som används. Du har rättighet att ta emot dina personuppgifter i ett format som går att läsa på en dator och du har även rätten att föra över dina personuppgifter till en annan enhet.

    Du har även rätten att när som helst, ta tillbaka ditt godkännande eller invända mot att vi använder dina personuppgifter för direktmarknadsföring och du kan när som helst begära att användandet av dina personuppgifter begränsas, eller att vi ska ta bort dina personuppgifter. Var dock uppmärksam på att begränsande eller borttagande av din pesondata kan innebära att vi inte kan tillhandahålla den information, de tjänster eller produkter du redan har begärt. På din begäran måste vi också korrigera delar av dina personuppgifter som är inkorrekta, ofullständiga eller vilseledande.

    11. Kontakta oss

    Om du vill ha en kopia på den information EF har om dig, eller på standardklausulerna för dataskydd, eller vill använda någon av dina rättigheter, var god kontakta oss på adressen EF Education AB, Strandvägen 13, Box 5761 114 87 Stockholm, Sverige eller klicka här.

    Om du har några klagomål över hur vi hanterar dina personuppgifter, har du rättigheten att kontakta en högre instans i landet du bor.