Vilka vi är

Vi på EF tror att världen blir en bättre plats när människor försöker förstå varandra. Sedan 1965 har EF hjälpt miljontals människor att upptäcka nya platser, utforska nya kulturer samt lära sig mer om världen och om sig själva.

Öppnar världen genom utbildning

Vi kombinerar språk, resor, kultur och akademiska studier för att tillhandahålla kurser och program som omvandlar drömmar till gränslösa möjligheter, oavsett ålder och nationalitet.

Vill du veta mer om våra program? Besök vår program här.

Akademiska studier

Gymnasie-, universitets- och forskarnivå

Vi erbjuder examen på gymnasie-, universitets- och forskarnivå. De studenter som tar sin examen på någon av våra skolor har förtur till några av världens bästa universitet. Vi samarbetar även med Hult International Business School som har topprankade MBA- och bachelorprogram.

Utbildningsresor

Gör världen till ditt klassrum

EF anordnar gruppresor till några av världens mest kända städer och sevärdheter. Resorna kan skräddarsys efter lärares och studenters behov och nivå: grundskola, gymnasium eller universitet. Vi ordnar även kulturella resor och äventyrsresor för amerikaner i alla åldrar och intressen.

Lär dig ett språk

Kommunicera med världen, välj mellan 10+ språk

En språkkurs med EF kan hjälpa dig att kommunicera världen över, antingen på engelska eller på något annat språk som talas i stora delar av världen. Vi har ackrediterade skolor i några av världens mest spännande städer, men erbjuder även English Live – världens största onlineskola i engelska.

Kulturella utbyten

Utforska livet som lokalbo

Våra utbytesprogram ger unga chansen att uppleva USA på riktigt. EFs värdfamiljer har trygga och säkra hem i typiskt amerikanska samhällen. Det kulturella utbytet får man genom att studera utomlands ett år.

Global närvaro

Vi har personal och kontor i alla världens tidszoner - vår globala närvaro innebär att EF aldrig sover...

1965

Grundades i Sverige

100+

Länder/regioner

600+

Kontor och skolor

Vår historia

År 1965 anordnade Bertil Hult en resa för en grupp svenska gymnasieelever till Brighton, England. Idén var enkel - eleverna skulle lära sig engelska när de reste under sommarlovet. Över 50 år senare har miljontals människor skapat möjligheter genom EF.

 1. 1965
  Bertil Hult grundade konceptet Engelsk Språkresa
 2. 1970-talet
  Regeringens avreglering av flygtrafiken gör att massturism når nya höjder. EF öppnar upp på många nya marknader med flera nya program, exempelvis kulturella utbyten för gymnasieelever
 3. 1980-talet
  EF lanserar utbildningsresor i USA samt erbjuder utbildningstjänster inför de Olympiska spelen för första gången under OS i Seoul 1998
 4. 1990-talet
  Internet blir tillgängligt för allmänheten och EF grundar världens största språkskola online
 5. 2000-talet
  EF öppnar skolor för högre utbildning samt internationella internatskolor
 6. 2010-talet
  EF och University of Cambridge samarbetar för att bedriva forskning om språkinlärning. EF och FN arbetar tillsammans för att skapa ett gemensamt sommarskoleprogram.
 7. 2020-talet
  EF tar steget in i framtiden genom att snabbt skala upp inovation inom hybridinlärning samt gör ett historiskt åtagande för koldioxidneutralitet
 8. 2023
  Vi är stolta över att vara den officiella leverantören av språkträningstjänster för Rugby World Cup France 2023.

EF Impact

Vi på EF försöker göra världen till en bättre plats. Våra program utmanar fördomar, främjarempati och skapar en bättre förståelse runt om i världen.

Jobba på EF

Om du drömmer om en karriär där du har möjlighet att utforska världen samt ta ansvar och göra skillnad, är du personen vi letar efter.

En karriär på EF innebär stöd och möjligheter i en stor organisation - men också energin och nyfikenheten som på ett mindre företag. Vi letar efter "thinkers" och "doers" - kreativa, samarbetsvilliga och motiverade personer som brinner för utbildning, kommunikation och resor.

Just Nu

Uppdateringar från EF-världen

Hitta våra kontor

Kom i kontakt med oss på något av våra kontor - antingen lokalt eller globalt - för att utforska hur långt EF kan ta dig