Studera i USA

Studera i USA
4.7
885
(885 betyg)
4.7

Plugga i USA och investera i din akademiska och framtida karriär. Ta chansen att studera i USA och ta del av en oförglömlig upplevelse. Vårt breda utbud av universitet gör det enkelt att hitta det rätta lärosätet och studieupplägget för dig. Kanske är du även intresserad av att studera på college i USA och ta del av den unika upplevelsen? Börja planera dina studier i USA med oss redan idag!

Studera i USA

Studera i USA

Gratis broschyr

Hitta ett program

EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USA
Städer: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

19-25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk snabbare vid en CSN-berättigad EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer världen över. Kursstart varje måndag.
Länder: USA
Städer: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Få ett försprång i karriären och samla värdefull utlandserfarenhet med en skräddarsydd språkkurs utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Länder: USA
Städer: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USA
Städer: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

50 + år
2-24 veckor
Ta tid för dig själv med våra språkkurser utomlands för vuxna över 50 år. Njut av varierande lektioner och aktiviteter som är speciellt tillgodosedda för dina intressen.
Länder: USA
Städer: New YorkSanta Barbara
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14 - 18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USA
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14 - 19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USA
Städer: New YorkLos Angeles
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16 + år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USA
Städer: New YorkBostonSan FranciscoSeattle
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ år
Kandidat, master, MBA
Ta en ekonomiexamen från Hult, en oberoende prisbelönt business school med campus över hela världen.
Länder: USA
Städer: New YorkBostonSan Francisco

Studera i USA

Våra destinationer. Upplev college i USA när du studerar i New York, Los Angeles, Miami eller San Diego, Honolulu, Boston, Chicago, Santa Barbara, Seattle och Washington D.C.

Boende: Du kan välja mellan att bo på vårt campus på några av våra destinationer eller på EF Studenthem. Vill du uppleva ditt studieår som en riktig lokalbo så kan du bo hos en värdfamilj när du studerar i USA.

Längd: Studera utomlands från 6 månader, 9 månader eller upp till ett helt år i USA  

Studera på college i USA

Upplev den amerikanska drömmen och studera på college i USA med EF. Att plugga vid ett college i USA är en unik möjlighet och otroligt berikande. Du går på en lokal, amerikansk skola och studerar tillsammans med amerikanska studenter.

När du pluggar på college i USA kan du välja mellan att bo i en lokal värdfamilj eller på ett studenthem med internationella studenter. När du studerar ett utlandsår med EF får du chansen att uppleva den amerikanska livsstilen och det amerikanska skolsystemet, likväl som det amerikanska studentlivet som tillhör college.

Vad är college i USA?

I USA är skolsystemet annorlunda i jämförelse med Sverige. Det kan vara svårt att förstå vad studier på college i USA är i jämförelse med universitet i Sverige. Skillnaden mellan universitet och college i USA är att en collegeutbildning vanligtvis är från ett till två år och liknar förstudier till universitetet.

Efter två år på college brukar amerikanska studenter ta sig vidare till ett universitet där de avslutar sin utbildning och tar sin examen. När du studerar på college i USA läser du de ämnen som du är intresserad av. När du studerar ett helt år i USA med EF kan du uppleva det riktiga amerikanska collegelivet. Under ett studieår med EF kan du förbereda dig för vidarestudier på ett amerikanskt universitet och även studera tillvalsämnen inom ditt intresseområde. Du kan dessutom erhålla språkcertifikat som TOEFL som behövs om du vill söka vidare till ett college eller universitet i USA. 

Vad är skillnaden mellan college och ett universitet?

 • College är en utbildning på ett till två år och är som förstudier till universitet. Utbildningarna på college är ofta mer praktiska och klasserna brukar vara mindre. Det är oftast billigare och lättare att bli antagen på college i USA, än universitet i USA.
 • Universitet i USA ger utbildningar på en högre nivå. Om du väljer att plugga på ett universitet i USA efter college avslutar du din utbildning och tar examen. Universiteten har oftast fler ämnen att välja mellan. USA är bland annat känt för att ha världens högst rankade universitet, såosm Harvard University och Yale University. Dessutom är utbildningsnivån i genomsnitt mycket hög på universiteten i USA

Om du väljer att plugga med EF i USA för att studera på college, kan du förbereda dig för vidarestudier på ett amerikanskt universitet. Du kan även studera tillvalsämnen inom ditt intresseområde. Slutligen, kan du även erhålla ett språkcertifikat som TOEFL, vilket behövs om du ska söka vidare till ett college eller universitet i USA. 

Varför college i USA?

När du studerar på college i USA får du möjlighet att utforska världen och växa som person. Din tid på ett college utomlands kommer vara otroligt meriterande, både för dig personligen och för din framtida karriär. Erfarenheten av att ha studerat på college i USA är en imponerande detalj på ditt CV. Utlandsstudier i USA visar att du är en självständig person som har drivkraft – färdigheter som är värdefulle när du söker jobb.

Att ha pluggat i USA visar att du är nyfiken och ambitiös samt understryker din förmåga att läsa en utbildning på ett annat språk i ett annat land, inte minst då USA är känt för att ha världens högst rankade universitet. I USA finns exempelvis de topprankade universiteten Harvard University och Yale University. Utbildningsnivån är i snitt mycket hög på universiteten i USA. 

Vad är kraven för plugga på college i USA?

Kraven för att studera i USA kan variera beroende på universitetet. De grundläggande kraven omfattar dock att du har gått klart gymnasiet, goda (certifierade) engelska färdigheter, en giltig visum och en giltig sjukförsäkring för hela studieperioden i USA.

Förkunskaper för dig som vill läsa på college i USA

Det är viktigt att veriefiera dina språkkunskaper i engelska om du vill studera på college i USA. Antagningskraven kan vara hårda på många colleges i USA och konkurransen är stor om du vill studera på college i USA. Om du vill studera på college i USA så kräver skolorna att du gör ett språktest i engelska. Därför är det en bra idé att förbättra din engelska och även läsa en förberedande kurs i TOEFL eller IELTS.

En utav många fördelar med att plugga i USA med EF är att du utvecklar dina språkkunskaper när du befinner dig i en omgivning där det talas engelska dagligen. När du studerar i USA får du vara med om en kombination av språkinlärning i klassrummet med fritid och aktiviteter som förbättrar dina språkkunskaper oerhört mycket. När dina engelska språkkunskaper förbättras kommer du även göra bättre ifrån dig på TOEFL eller IELTS testen.

Hur länge går man på college i USA?

Hur fungerar utbildning och examen i USA? Utbildningssystemet i USA skiljer sig från hur det ser ut i Sverige. Utbildningen i USA är uppdelad på två nivåer: undergraduate-nivå och graduate-nivå. När du studerar två år på college i USA så får du en associate degree efter avslutad utbildning vilket inte har en motsvarighet här i Sverige.

Därefter brukar amerikanska studenter transferera och avsluta sina två sista år på ett universitet där de får en bachelor degree efter fyra års studier. Många studenter i USA läser först på college för att skolavgifterna är betydligt mer dyrare på ett amerikanskt universitet jämfört med college. Därefter kan du ta dig vidare till universitetet för att avsluta din utbildning.

Plugga i USA

USA sägs vara möjligheternas land och det är lätt att hålla med. I USA finns hundratals topprankade college och universitet, och studier i USA är således ett bra val för dig som vill få en utbildning i världsklass. Med EF kan du bland annat välja mellan att plugga i New York, Boston, Los Angeles, San Fransisco, Miami och Santa Barbara.

Fördelar med att plugga i USA med EF

När du väljer att studera i USA kommer du att öppna upp många nya och spännande möjligheter. Att ha studerat på college eller universitet i USA är oerhört meriterande för din framtid och kommer väga tungt på ditt CV. Studier i USA visar att du är en självständig person som har drivkraften att läsa en utbildning på ett annat språk i ett annat land.

Med EF kan du välja mellan flera skolor runtom i USA. Oavsett om du vill uppleva det klassiskt amerikanska studentlivet eller känna på storstadspuls finns något för dig. Om du vill studera i en riktig studentstad i USA bör du plugga i Santa Barbara eller Boston. Vill du känna på storstadspuls när du pluggar i USA bör du plugga i New York, Boston, Los Angeles, San Fransisco eller Miami. När du pluggar med EF i USA kan du förvänta dig:

 • Förbättrade språkkunskaper i engelska
 • Nya vänner från USA och övriga världen
 • Merit på ditt CV. Att ha studerat i USA är en imponerande detalj på ditt CV. Med EF kan du välja mellan att studera tillvalsämnen i engelska inom ditt intresseområde, exempelvis inom mode, hotell och turism, media och business
 • Möjlighet att kombinera dina studier med praktik i USA och volontärarbete i USA
 • Minnen för livet!

Läs en hel utbildning eller en termin i USA

Det finns olika utbildningar och kurser att välja mellan om du vill studera på college i USA. Allt handlar om vilka mål du har med dina studier och hur länge du vill plugga i USA. Vi erbjuder utbildningar från 6 och 9 månader men även upp till ett helt år i USA. Dessutom kan du kombinera din utbildning i USA med branschfokuserade kurser och förberedande kurser som IELTS, TOEFL och Cambridgeexamen.

Du som vill studera på college i USA eller vill läsa en master kan välja vår skola Hult International Business school som är belägen både i Boston och San Fransisco. Vill du uppleva universitetslivet utomalnds så är Hult International Business School helt rätt för dig. Du erhåller en kandidat examen i Business, International Relations eller i Communications när du studerar på college i USA med EF.

Hur ser utbildningssystemet ut i USA?

Utbildningssystemet i USA skiljer sig från Sveriges utbildningssystem. Det amerikanska utbildningssystemet kan delas in i tre olika kategorier: State Universities, Private Universities och Community Colleges. Därefter har varje college eller universitet en hel rad olika skolor under sig. Ett universitet kan t.ex. ha både en School of Arts och en School of Business. Välj en skoltyp som passar dig när du ska studera i USA:

 • State Universities: State Universities, eller Public Universities som de också kallas, drivs av den amerikanska staten. State Universities har ofta många studenter och kostnaden för undervisningen är lägre än på de privata universiteten. Du som internationell student betalar samma avgift som studenter från USA.
 • Private Universities: De privata universiteten finansieras genom en kombination av donationer, studieavgifter, forskningsprojekt, och gåvor från det lokala samfundet. Skolorna är oftast mindre än State Universities och skolavgiften är högre. Alla studenter – internationella likväl som amarikanska – betalar samma studieavgift.
 • Community Colleges: Community Colleges har ett nära samarbete med High schools, samfundsgrupper och olika företag. De kan vara privata eller offentliga och erbjuder tvååriga utbildningsprogram. Skolavgiften är ofta låg och efter att du tagit examen är du normalt kvalificerad att gå ta en bachelor vid ett lokalt State University.

Tre olika nivåer av studier i USA

 • Undergraduate: Antingen två år (Associate degree) eller fyra år (Bachelor’s degree). Den svenska motsvarigheten till en Bachelor’s degree är en kandidatexamen.
 • Graduate: Ett till tre års påbyggnadsstudier för dig som har en Bachelor’s degree, vilket ger dig en Master’s degree. Den svenska motsvarigheten till en Master’s degree är en masterexamen, alt. magisterexamen beroende på hur länge du läser.
 • Post Graduate: Minst fyra års forskarstudier efter en Bachelor’s degree. Du som utbildar dig till läkare, jurist eller veterinär (för att nämna några utbildningar) i USA läser på post graduate-nivå.

Vilken nivå på engelska behöver jag för att studera i USA?

För att kunna studera i USA behöver du förutom dina certifikat också tillräckliga engelska språkkunskaper (åtminstone C1-nivå). Detta krävs vanligtvis vid amerikanska universitet genom ett standardiserat språkprov, som IELTS eller TOEFL. På EF kan vi förbereda dig för dina studier utomlands genom att du läser en förberedande kurs i TOEFL eller IELTS med oss. Du kan också ta IELTS- och TOEFL-språkprov på våra ackrediterade EF-språkskolor i USA.

Studera i USA – ta dina studier till en ny nivå!

Många drömmer om att studera i USA efter gymnasiet och vi på EF kan hjälpa dig att uppfylla dina drömmar. USA är landet som ofta förknippas med äventyr och nöjen, men är även känt för sina prestigefyllda universitet och har ett gott akademiskt rykte. Du bestämmer själv om du vill stanna i några veckor för att plugga engelska eller studera upp till ett helt år i USA och berika dina språkstudier med akademiska ämnen.

Studera i Kalifornien om du vill lära dig engelska på soliga och avslappnade västkusten eller plugga i Washington D.C. där du får uppleva atmosfären i maktens korridorer. Om du har siktet på att studera vidare på ett universitet i USA så kan vi hjälpa dig med ansökningsprocessen.

 • Förbereda dig inför en TOEFL eller TOEIC examen när du studerar i USA.
 • Om du vill ha internationell arbetslivserfarenhet kan du även kombinera dina studier med praktik. 
 • Vi kan bidra med tips och referenser när du skriver ansökningar till ett universitet i USA

Vart du än väljer att plugga i USA så kommer du att få en otrolig upplevelse och EF finns där för att hjälpa dig med allt från att välja kurs till att planera din resa till och från USA. 

Hult international business school

Vår affärshögskola Hult International Business School som är belägen i USA och i städerna Boston och San Fransisco erbjuder en variation av utbildningar om du vill studera på college i USA. Vår affärsskola utbildar amibitösa studenter från hela världen. Här har du ytterligare fler val om du vill studera vidare efter gymnasiet.

Du kan bland annat läsa en Bachelor i Business Administration eller välja bland ett antal olika masterprogram. Om du inte riktigt vet vad du vill läsa finns det även förberedande kurser så kallade EF Pathway Programs som du kan välja. Det finns alltså många alternativ om du vill studera i USA och våra studievägledare hjälper dig att hitta rätt kurs och anpassa kursen efter dina ändamål. 

Vart ska jag plugga i USA?

USA är ett av världens största länder, och det kan ta en hel livstid innan du lär känna landet. Men du har chansen att lära känna en stad på djupet när du väljer att plugga i USA. Vare sig du gillar vibrerande Miami eller en av USAs främsta studentstäder Boston, så har EF ett alternativ som passar dig om du vill studera i USA. Alla EFs egna språkskolor i USA är centralt belägna i toppmoderna byggnader så att du kan utforska staden på din fritid. Du kan välja mellan 11 olika språkskolor runt om i USA och några av vara mest populära destinationer är:

Svårt att välja? Oavsett vilken stad du tillslut hamnar i så står du inför ett äventyr när du ska plugga i USA. Och en av de bästa aspekterna av att studera i USA är att du kan resa runt i landet med nyfunna vänner på din fritid. Och på så satt lära känna fler städer, upptäcka vackra landskap och få nya intryck. Du kan läsa mer om vilka destinationer du kan välja mellan när du ska studera i USA längre ner.

Vad krävs för att studera i USA?

Tusentals människor drömmer om att studera i USA men hårdare visumregler kan göra processen komplicerad. EF har över 50 års erfarenhet av att organisera studier i USA och självklart hjälper vi dig med allt pappersarbete som behövs för att du ska få lov att plugga i USA så länge som din kurs med oss varar.

Om ditt mål är att fortsätta att studera i USA kan vi hjälpa dig med information, referenser och andra praktiska detaljer när du väljer att söka till en utbildning vid något av våra partneruniversitet eller college. Om du vill studera i USA i ett år och ännu inte har gått ut gymnasiet kanske vårt High School Exchange Year är något för dig? Våra studievägledare är med dig hela vägen och hjälper dig med allt administrativt och frågor gällande att plugga i USA.

Studera i USA och förbättra din engelska

Att plugga i USA är ett bra sätt for dig att förbättra din engelska och EF erbjuder olika typer av studier i USA for att möta olika intressen och utbildningsmål. Du kan utforma din utbildning och även språkkursens längd och intensitet när du ska studera i USA. Tack vare vårt fokus på kommunikation kommer du tala engelska med självförtroende under och efter avslutad språkkurs.

När du ska plugga i USA kan du antingen välja mellan att läsa examenförberedande program eller kurser där du erhåller internationella erkända certifikat efter avslutad kurs. Perfekt för dig som satsar på att skaffa universitetsbehörighet, vill arbeta internationellt eller för att bli bättre på det engelska språket. Oavsett om du läser en språkkurs i två veckor eller nio månader kommer du att bli imponerad av hur mycket din engelska kommer att förbättras

Utbildning i USA – kickstarta din karriär

Efter dina studier i USA så kommer du ha många konkurrensfördelar när du kommer ut på arbetsmarknaden. I en alltmer global värld blir det viktigt med internationell erfarenhet och studier visar att personer med utlandserfarenhet har bättre chans att få jobb efter avslutad examen.

Studier i USA kommer göra dig mer självständig och du kommer lära dig nya saker om dig själv under din utbytestermin. Dessutom väntar en mängd upplevelser, möten med främmande kulturer och nya människor. När du vågar ta steget och studera utomlands så kommer du ställas inför en ny vardag och verklighet utomlands. Det kommer utveckla dig otroligt mycket och du kommer återvända hem med nya meriterande egenskaper.

 • Förbättra din engelska när du ska studera i USA
 • Förbered dig för att studera på college i USA med våra universitetssförberedande kurser
 • Internationell praktik eller volontärerfarenhet när du ska studera i USA
 • Erhåll kända språkcertifikat: TOEFL, TOEIC, IELTS eller Cambridgeexamen
 • College i USA: Studera inför en bachelor, masterexamen eller en MBA på Hult International Business School i Boston och San Fransisco
 • Läs branschfokuserade kurser när du ska studera i engelska i USA
 • Stärk ditt CV och studera tillvalsämnen i engelska inom ditt intresseområde, välj mellan: International affairs, fashion och design, hotel och turism, media och art och företagsengelska

Vad kostar det att studera i USA?

Priserna för att studera i USA avgörs av faktorer som:

 • Antalet lektioner du väljer att läsa i USA
 • Längden på dina studier
 • Destinationen du väljer när du ska plugga i USA

Våra studievägledare hjälper dig att uppskatta kostnaden av dina studier i USA. Vi har även CSN berättigande skolor i USA som vi erbjuder vilket innebär att från och med att du fyller 20 år kan du ansöka om studiemedel från CSN. Vi har även stipendier utlandsstudier usa för studenter i olika åldrar. Se till att inte missa chansen att vinna ett av dem för din utbildning i USA!

På EF garanterar vi den bästa kvaliteten när du ska plugga utomlands, både inom och utanför skola. Vi stödjer dig och är din personliga expert i alla frågor du kan tänkas ha. Beställ en gratis broschyr, full av användbar information om att studera i USA. Du kan också ringa våra erfarna studievägledare på 08-58793000. De hjälper dig gärna med allt när det kommer till att plugga i USA!

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.