VÅRA SKOLOR ÄR ÖPPNA! Ring oss för senaste uppdatering

Studera i Kalifornien

Lär känna ”the golden state” när du ska plugga i Kalifornien och förbättra dina engelska språkkunskaper på varma västkusten i USA. Kalifornien är den tredje största delstaten i USA och har mycket att erbjuda, från populära städer som Los Angeles och San Fransisco till världsberömda nationalparker, snötäckta begskedjor till täta skogar och soliga sandstränder. Framför allt är Kalifornien mest känt för att vara den soliga delstaten. 

När du ska studera i Kalifornien kommer du ha gott om tid till att njuta av det strålande vädret och även god tid till att utforska denna stora delstat som rymmer flera spännande städer. Det är en av alla fördelar med att studera i Kalifornien med EF. Du får stor tid till att utforska sevärdheter samtidigt som din engelska kommer förbättras, särskilt när du använder dig av språktet även i praktiken. 

Studera i Kalifornien

EF ACADEMY

14 - 19 år
1-5 år
Private high school
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Land: USA
Stad: New YorkLos Angeles

Hult International Business School

18+ år
Kandidat, master, MBA och ledarskapsutveckling
Ta en ekonomiexamen från Hult, en oberoende prisbelönt business school med campus över hela världen.
Land: USA
Stad: New YorkSan FranciscoBoston

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: USA
Stad: New YorkLos AngelesMiami BeachHonoluluSan FranciscoSan DiegoBostonSanta BarbaraSeattle

EF Språkresor

10 - 18 år
2-24 veckor
Åk på språkresa utomlands i grupp med en erfaren ledare eller välj vårt individuella alternativ med flexibel kurslängd.
Land: USA
Stad: New YorkLos AngelesMiami BeachHonoluluSan FranciscoSan DiegoBostonSanta BarbaraSeattle

EF Språk Utomlands

18 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: USA
Stad: New YorkLos AngelesMiami BeachHonoluluSan FranciscoSan DiegoBostonSanta BarbaraSeattle

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: USA
Stad: New YorkLos AngelesMiami BeachHonoluluSan FranciscoSan DiegoBostonSanta BarbaraSeattle

EF High School Exchange Year

14 - 18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som High School student. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland.
Land: USA

Plugga i Kalifornien

När du studerar i Kalifornien med EF kommer du märka att du lär dig så mycket mer än ett språk. Ett utbyte utomlands förändrar liv och du kommer återvända hem som en annan människa. När du studerar i ett annat land får du nya perspektiv, lär känna en helt ny kultur och lär känna människor från olika delar av världen. Dessutom kommer du lära dig att hantera nya situationer på ett helt annat sätt. Att studera i ett annat land och lämna sin trygghet kommer även göra dig mer självsäker och förbättra ditt självförtroende. Om du vill studera i USA så är Kalifornien en av de mest solsäkra destinationer. Det bor över 36 miljoner människor i Kalifornien och är till ytan nästan lika stort som Sverige. Dessutom är Kalifornien en mångsidig delstat med ett varierande klimat och landskap. I Kalifornien kan du bevittna en fantastisk natur, hänga på stranden, shoppa och dessutom lär känna den amerikanska livsstilen på djupet. När du ska studera i Kalifornien kan du hänga på stranden både före och efter lektionstid och dessutom lära dig att surfa på din fritid!

College i Kalifornien 

College i Kalifornien och USA är utbildning som sträcker sig från ett till två år och fungerar som förstudier till universitetet. Efter att man studerat två år på college tar man sig sedan vidare till universitetet och avslutar utbildningen och tar examen. Om du vill studera upp till ett helt år i Kalifornien med EF så kan du uppleva det riktiga amerikanska collegelivet. När du studerar i Kalifornien kan du förbereda dig för att läsa vidare på ett universitet i USA och även studera tillvalsämnen som International affairs, fashion och design eller företagsengelska. Välj tillvalsämnen som är inom ditt intresseområde och erhåll viktiga språkcertifikat efter dina studier i Kalifornien. Om du dessutom vill studera på college i Kalifornien eller på unversitet så måste du göra ett språktest innan du ansöker till universitetet. College och universitet i USA kräver att du gör ett språktest som TOEFL eller IELTS innan du ansöker för att visa vilken engelska nivå du har. Med EF kan du läsa våra förbererande kurser för TOEFL och IELTS som ökar chanserna för att du ska klara av proven med goda poäng. 

Våra destinationer i Kalifornien

Alla våra skolor i Kalifornien ligger i städer som är belägna längs med den soliga kusten. Om du vill studera i Kalifornien kan du välja att studera i charmiga Santa Barbra, staden som är belägen i södra Kalifornine bjuder på soligt väder med vackert landskap, härifrån kan du även bege dig på en av USA:s mest kända roadtrips, Pacific Coast Highway som bjuder på vackra utsiktplatser. Vår andra destination i Kalifornien är Los Angeles. Lär dig surfa på berömda Venice Beach, gå en vandringstur genom Runyon Canyon eller skymta din favoritskådespelare i Hollywood och Beverly Hills. Våra två andra destinationer i Kalifornien är San Fransisco och San Diego. I San Fransisco kan du besöka kända sevärdheter som Golden Gate Bridge, åka på de pittoreska linbanorna i staden eller besöka det kända fängelset Alcatraz. När du studerar i San Diego får du tid till att upptäcka fantastiska platser som La Jolla och San Diego Zoo. Det finns många destinationer att välja om du vill studera i Kalifornien. Oavsett vilken destination du väljer kommer du att studera i ett härligt klimat och dessutom lära känna den avslappnade kaliforniska livsstilen. 

Studentliv i Kalifornien

Att vara student i Kalifornien är fantastiskt inte minst för det varma vädret som gör det möjligt för dig som student att hänga på stranden och njuta av det soliga vädret. Alla våra skolor i Kalifornien är dessutom cenralt belägna så att kan utforska stadens alla sevärdheter efter lektionstid. När du studerar i Kalifornien har du också tid till att utforska närliggande städer. Samla ihop några vänner och bege er på en oförglömlig roadtrip längs med Pacific Cost Highway som bjuder på vackra vyer och tar dig till städer som San Fransisco och Los Angeles. När du studerar i Kalifornien får du även tid till att besöka kända sevärdheter som Mojave Desert, Yosemite National park, Malibu Beach och Catalina Island. Våra skolor i Kalifornien anordnar flera utflykter och sigthseeing turer för våra studenter. Det kommer inte vara svårt att ha ett roligt studentliv i Kalifornien. 

Vad kostar det att studera i Kalifornien?

Priserna för att studera i Kalifornien avgörs av faktorer som:

  • Antalet lektioner du väljer när du ska studera i Kalifornien
  • Boendealternativ
  • Längden på dina studier
  • Destinationen du väljer när du ska plugga i Kalifornien

Våra studievägledare hjälper dig att uppskatta vad kostnaden blir om du ska plugga i Kalifornien. Från och med att du fyller 20 år kan du ansöka om studiemedel från CSN. Med studiemedel från CSN kan du täcka en del av kostnaden för att studera i Kalifornien. På EF garanterar vi den bästa kvaliteten när du ska plugga utomlands, både inom och utanför skola. Vi stödjer dig och är din personliga expert i alla frågor du kan tänkas ha. Beställ en gratis broschyr, full av användbar information om att studera i Kalifornien. Du kan också ringa våra erfarna studievägledare på 08-587 930 00.