Utbytesstudent

Utbytesstudent
4.9
1562
(1 562 betyg)
4.9

Att vara utbytesstudent är det snabbaste sättet att förbättra sina språkkunskaper på. Vi erbjuder gymnasium utomlands, från några månader till ett helt utbytesår. Vi har ett program för alla, oavsett ålder. Bli utbytesstudent efter nian och gå gymnasiet utomlands. Om du är över 18 så erbjuder vi bland annat utbytesår för vuxna. Efter flera decennier av erfarenhet vet vi vad som krävs för att din tid som utbytesstudent ska bli så bra som möjlig.

Utbytesstudent

Gratis broschyr

Hitta ett program

EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USA
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16+ år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

19-25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk snabbare vid en CSN-berättigad EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer världen över. Kursstart varje måndag.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USAEngland
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16+ år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USAEnglandFrankrikeAustralienTyskland
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair

19-26 år
1-2 år
Bo hos en amerikansk värdfamilj och ta hand om barnen, i utbyte mot ersättning, boende och flyg. Utveckla nya färdigheter, få vänner för livet och utforska USA.
Länder: USA

Upptäck världen som utbytesstudent

Som utbytesstudent bor du som lokalbefolkningen, fördjupar dig i en ny kultur och lär dig tala språket. Du väljer själv hur länge du vill vara utbytesstudent, från några månader upp till ett helt utbytesår, men oavsett så kommer du att få massor med fritid efter lektionerna för att utforska staden du bor i och umgås med dina nya vänner. Som utbytesstudent kommer du öva språket dagligen och på så vis bli bekväm att tala i alla typer av sammanhang. Det kan kännas lite skrämmande att åka på utbyte, men med våra 50 års erfarenhet i branschen så kan du känna dig säker -vi är med dig hela vägen på din resa, från början till slut.

Våra utbytesprogram

Vi erbjuder olika utbytesprogram beroende på hur länge du vill vara borta och vart du vill åka. Om du vill testa på High school livet så erbjuder vi High school year i USA och Irland, du får uppleva hur det är att gå på gymnasium utomlands på riktigt. Vill du testa på att få arbeta i USA under ett helt år kan Au-pair vara något för dig. Dessutom erbjuder vi kortare utbytesprogram som en språkresa eller språkkurs till 50 spännande destinationer världen över. Passa på att åk på en språkresa under sommaren för ett roligare sommarlov fyllt av äventyr. Att åka iväg på en språkresa eller gå på gymnasium utomlands kommer vara oerhört utvecklande för dina språkkunskaper men även din framtid. Återvänd hem efter din tid utomlands med förbättrade språkkunskaper, lärorika erfarenheter och nya vänskaper. Våra utbytesprogram som vi erbjuder:

Gymnasium utomlands

Om du är intresserad av att gå på gymnasium utomlands så har du flera möjligheter med EF. Ett gymnasieår utomlands innebär att du får studera på en gymnasieskola i ett annat land och du har samma villkor och lektioner som landets egna elever. Ett år på ett gymnasium utomlands kommer inte bara utveckla dina språkkunskaper utan du kommer själv utvecklas som person och bli mer självständig. Du får testa på livet och kulturen i ett annat land och kommer lära känna många människor som blir vänner för livet. När du studerar på gymnasium utomlands så kommer du hamna i samma klass som de andra eleverna på skolan och även ha lektionerna på engelska. När du pluggar på gymnasium utomlands kommer du dessutom bo hos en värdfamilj vilket är den vanligaste boendeformen. Det ger dig en chans att komma in vardagslivet och lära känna kulturen på djupet. Du kommer snabbt märka hur dina engelska språkfärdigheter utvecklas när du har alla dina lektioner på engelska och även bor i en värdfamilj. 

Gymnasium utomlands på flera destinationer

Om du är intresserad av att gå på gymnasium utomlands finns det många destinationer att göra ditt utbytesår på. En av de svåra besluten kan vara att bestämma sig vart du ska åka och vilken destination du ska välja. Ett tips är att välja en destination där du får chans att förbättra dina språkkunskaper som du vill utveckla och även en spännande destinaiton som ligger dig varmt om hjärtat. Här är ett urval av de populäraste resmålen som utbytesstudent:

Upptäck nya spännande platser under ditt utbytesår

När du går på gymnasium utomlands får du även en mycket tid till fritid. Förutom dina fritidsaktiviteter som du redan känner till hemifrån, har du även chansen och möjlighet till att pröva på nya saker. Fritidsaktiviteter som är populära som utbytesstudent inkluderar bland annat volleyboll, surifng, simning, fotboll, basket och baseball. Du kommer inte bara förbättra dina språkkunskaper när du går på gymnasium utomlands utan du kommer även lära känna så många människor från olika delar av världen. Tillsammans kan ni resa och upptäcka nya platser och sevärdheter under er fritid. Ett utbytesår utomlands kommer göra dig mer självständig och öka ditt självförtroende, dessutom kommer du få uppleva ett nytt hem och lära känna nya miljöer och kulturer. 

Boende under din tid utomlands

När du går på gymnasium utomlands kommer du ha möjligheten att få bo hos en värdfamilj. Det är en unik möjlighet och ger dig inblick till vardagslivet och kulturen i landet du valt att studera i. Det ger dig också en enorm fördel att öva språket även efter skoltid med din värdfamilj. Lär dig vardagsuttryck och ett mer genuint uttal när du bor hos din värdfamilj och där du dessutom får du mat och logi.  

Gymnasium utomlands med Academy 

Med EF-Academy får du chansen att gå en internationell erkänd skolexamen utomlands. Välj mellan att gå Academy på våra campus i New York, Oxford eller Torquay och slutför din IB-examen, få IGCSE-certifikat eller utför A-levels test på vår skola. Under ditt år på gymnasiym utomlands kommer du bo på EF:s eget campus med klasskamrater från över 75 länder. Du kommer garanterat hitta många nya vänner och få va med om många unika upplevelser under din tid på gymnasium utomlands. På EF Academy kan du se fram emot att studera i moderna faciliteter, med erafarna lärare och ta del av internationellt erkända akademiska program. 

Tagit studenten, vad händer nu?

Är du snart klar med gymnasiet eller har du nyligen tagit studenten? Då är det dags att börja tänka på vad du vill göra efter. Kanske har du redan en idé om vad du vill göra efter studenten, eller så är du fortfarande oviss om framtiden. Oavsett var du är i livet så behöver du inte oroa dig, för världen är öppen för dig och möjligheterna är oändliga. 

Studera utomlands efter gymansiet

För en del som tar studenten är beslutet om vad man ska göra efter examen relativt lätt. De flesta börjar sin utbildning på universitetet direkt efter eller hittar ett jobb ganska så snabbt månaderna efter. Andra är emellertid inte riktigt säkra på vad de vill göra och att få en fot in på arbetsmarknaden kan vara svårt. Dessutom är det många tankar och beslut som måste tas och det är inte alltid lätt att veta vad man vill göra. Om du är osäker och känner dig vilsen är det bra att göra något som får dig ut i världen och som bidrar till goda meriter på ditt CV. Att ta ett sabbatsår efter studenten är ett utmärkt sätt att hitta sig själv och fundera ut vad man vill göra i framtiden och sin karriär. Dessutom uppskattas ett sabbatsår av framtida arbetsgivare särskilt om du tagit modet och begett dig utomlands och dessutom lärt dig ett nytt språk. Du kommer få nya färdigheter och erfarenheter om du studerar utomlands efter gymansiet och du kommer sticka ut med ditt CV när du söker jobb i framtiden. 

En meningsfull upplevelse

Syftet med att åka som utbytesstudent till ett annat land är inte enbart att bemästra ett nytt språk, utan du kommer även lära känna en ny kultur vilket är viktigt när du ska anpassa dig till din nya livsstil. Att studera på gymnasium utomlands och i ett nytt land där de talas ett annat språk kan vara en utmaning till en början, men ju längre du stannar i värdlandet som utbytesstudent, desto mer bekväm kommer du att bli med att tala språket. Oavsett hur gammal du är och hur mycket tidigare erfarenhet du har från att resa så kommer ett utbyte ge dig värdefull erfarenhet och en djupare förståelse för en annan livsstil och kultur. Din tid som utbytesstudent kommer att hjälpa dig växa som person och du kommer att återvända hem med fantastiska minnen.

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.