CSN och utlandsstudier

CSN och utlandsstudier
4.2
1639
(1 639 betyg)
4.2

Drömmer du om att studera utomlands? EF erbjuder språkstudier på 50 destinationer världen över. Alla EFs språkskolor är CSN-berättigade och du kan söka studiemedel för att finansiera din tid utomlands. Att söka CSN för språkstudier utomlands är enkelt – och EF guidar dig igenom hela ansökningsprocessen. I många fall täcker det studiemedel du kan söka från CSN kostnaden för kursavgift, boende, försäkring, resa samt fickpengar.

CSN och utlandsstudier

CSN och utlandsstudier

Gratis broschyr

Hitta ett program

EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

19-25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk snabbare vid en CSN-berättigad EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer världen över. Kursstart varje måndag.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Få ett försprång i karriären och samla värdefull utlandserfarenhet med en skräddarsydd språkkurs utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

50 + år
2-24 veckor
Ta tid för dig själv med våra språkkurser utomlands för vuxna över 50 år. Njut av varierande lektioner och aktiviteter som är speciellt tillgodosedda för dina intressen.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienFrankrikeTysklandItalien
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14 - 18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USAEnglandIrland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14 - 19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USAEngland
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16 + år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USAEnglandFrankrikeAustralienTysklandSingapore
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ år
Kandidat, master, MBA
Ta en ekonomiexamen från Hult, en oberoende prisbelönt business school med campus över hela världen.
Länder: USAEnglandKinaFörenade Arabemiraten

Få CSN utomlands

Vill du lära dig ett nytt språk? Kanske spanska, franska eller italienska? Eller vill du förbättra dina engelskkunskaper? Med EF kan du lära dig ett eller flera språk under en språkkurs utomlands. Språkkunskaper är ovärderligt – och är ett måste om du någon gång vill jobba eller studera utomlands. Utlandserfarenhet visar att du är självständig, nyfiken och öppen för att träffa nya människor och upptäcka nya kulturer. Att studera utomlands kan dock vara dyrt beroende på destination och kurs- eller programlängd. Lyckligtvis finns den fantastiska möjligheten att söka studiemedel från CSN för att finansiera dina studier utomlands. Att bo och studera utomlands är något som alla borde få uppleva – och med hjälp av CSN är det möjligt för många att åka iväg på ett lärorikt äventyr utomlands!

Studera utomlands med CSN

Du kan söka studiemedel från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Att söka CSN för språkstudier utomlands är enkelt – och EF guidar dig igenom hela ansökningsprocessen. I många fall täcker det studiemedel du kan söka från CSN kostnaden för kursavgift, boende, försäkring, resa samt fickpengar. 

Hur ansöker jag om CSN lån?

Steg för steg – så söker du studiemedel från CSN: 

1. Anmälan: När du vet vart du vill åka, hur länge du vill vara borta och när du vill åka, reserverar du en plats på en av EFs skolor. Vänligen kontakta EF för mer information, prisförslag eller vägledning.

2. CSN-ansökan: När du säkrat din plats på en av EFs skolor, hjälper en studievägledare dig med din CSN-ansökan så att den skickas in korrekt och i tid. EF skickar de blanketter som du behöver signera och skicka in till CSN. Att söka studiemedel från CSN är enkelt och går snabbt.

3. Utbetalning: Efter några veckor får du besked från CSN. Beskedet skickar du vidare till din studievägledare från EF som sätter upp en tydlig betalningsplan. Du får sedan CSN månadsvis och betalar av kursavgiften löpande under din tid utomlands.

EFs studievägledare är med dig hela vägen och hjälper dig med frågor som berör CSN och tar hand om alla detaljer så att du kan fokusera på ditt äventyr! Kontakta oss gärna för mer information på 08-587 930 00. Våra studievägledare berättar mer om hur du kan finansiera just din drömresa med hjälp av studiemedel från CSN.

Upptäck din drömdestination med EF

Drömmer du om att bo i, upptäcka eller besöka en specifik stad eller land? Kanske är det landet ”down under” som står högst på önskelistan, med sina vackra stränder, varma klimat och exotiska djurliv? Eller är det skyskraporna och shoppingen i ikoniska New York som lockar? Eller kanske att lära dig surfa i Costa Rica? Det finns många drömdestinationer runt om i världen – och alla har nog en speciell plats man drömmer om att resa till. Ta chansen att förverkliga dina resedrömmar – och varför inte genom att kombinera nytta med nöje? Med EF kan läsa en språkkurs på någon av våra 50 destinationer världen över. Alla våra skolor är CSN-berättigade, vilket innebär att du kan söka studiemedel för att finansiera din drömresa med EF. Återvänd hem med minnen för livet, nya vänner och ett ökat självförtroende!

Vanliga frågor

Vad är CSN?

CSN är ett fördelaktigt statligt lån och studiebidrag som du kan ansöka om när du studerar. Alla EFs språkskolor är CSN-berättigade och du kan söka studiemedel (bidrag, lån samt merkostnadslån) för att studera utomlands med EF.

Kan man få CSN för att plugga utomlands?

Ja, det kan du. Om du väljer att plugga utomlands med EF har du möjlighet att söka lån och bidrag från CSN för att finansiera din tid utomlands. 

Kan man studera språk utomlands och få CSN?

Enligt CSN gällande regler kan du söka studiemedel för språkstudier i alla länder där språket har en officiell status. Alla språk och destinationer som EF erbjuder är studiemedelsberättigade:

 • Engelska
 • Spanska
 • Franska
 • Tyska
 • Italienska
 • Japanska
 • Koreanska

Hur mycket CSN får man om man pluggar utomlands?

Hur mycket du kan söka från CSN beror på om du vill studera inom Europa eller utanför Europa samt hur länge du vill studera. Ju längre du studerar utomlands, desto större studielån kan du ansöka om. Kontakta EF på 08-587 930 00 för att se över hur mycket du kan söka i lån, merkostnadslån och bidrag. 

Kan man få merkostnadslån från CSN för utlandsstudier?

När du studerar utomlands med EF kan du även ta ett extra lån via CSN för ökade levnadskostnader. Det kallas merkostnadslån för utlandsstudier. Kontakta EF på 08-587 930 00 för mer information.

Kriterier för att kunna söka CSN för utlandsstudier

CSN beslutar om du har rätt till studiemedel samt hur mycket du har rätt till. EF kan inte avgöra eller kontrollera detta beslut, men vi kan givetvis guida dig enligt de generella regler som CSN har. Dessa inkluderar bland annat:

 • Du kan söka studiemedel från och med 1 juli det år du fyller 20 år
 • Du måste vara svensk medborgare eller uppfylla kraven för ”Rätt till svenskt studiestöd” enligt EU-rätten
 • Du får inte ha oavklarade kurser som du fått CSN för
 • Du får inte ha återkrav hos CSN
 • Du har inte sökt studiemedel för alla dina veckor på gymnasienivå

Kan jag söka studiemedel från CSN för utlandsstudier om jag studerat på universitet eller högskola?

Språkstudier utomlands med EF klassificeras av CSN som studier på gymnasial nivå. Detta är inte samma studiemedelspott som du använder för att studera på universitet eller högskola. Även om du tidigare har studerat på universitet kan du alltså fortfarande ha studiemedel kvar för språkstudier utomlands. 

Studier på gymnasial nivå är studier man gör efter gymnasiet, men inte på universitet eller högskola – exempelvis Komvux. Har du studerat två år på Komvux och sökt studiemedel, kan det innebära att du inte har några CSN-berättigade veckor kvar på gymnasial nivå. Du kan enkelt kolla hur många veckor du har kvar på gymnasial nivå på www.csn.se. Du kan också kontakta EF för vägledning.

I vilka länder kan man plugga gratis?

Som EU-medborgare har du möjlighet att studera gratis på universitet i andra EU-länder – exempelvis i Danmark och Finland. För att studera på universitet utomlands krävs ofta goda språkkunskaper – och inte minst i engelska – då utbildningen sker på ett annat språk än svenska. Med EF kan du förbättra dina språkkunskaper under en CSN-berättigad språkkurs utomlands. Det finns även möjlighet att läsa universitetsförberedande program om du exempelvis behöver skriva GMAT eller TOEFL för att bli antagen på ditt drömuniversitet utomlands. 

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.