CSN och utlandsstudier

CSN och utlandsstudier
4.2
1639
(1 639 betyg)
4.2

Drömmer du om att studera utomlands? EF erbjuder språkstudier på 54 destinationer världen över. Alla EFs språkskolor (utom EF Moskva) är CSN-berättigade, vilket innebär att du kan söka studiemedel (bidrag, lån samt merkostnadslån) för att finansiera din tid utomlands. I många fall täcker det studiemedel du kan söka från CSN den totala kostnaden för kursavgift och boende på din studieort. Välj det program som du är intresserad av nedan för att beställa en gratis broschyr med mer information om EFs kursutbud. Har du specifika frågor och tips kring finansiering via CSN studiemedel är du välkommen att höra av dig en EF studievägledare på 08-58793000. 

EF Språkresor

EF Språkresor

10 - 19 år
2-24 veckor
Åk på språkresa utomlands och välj mellan vårt individuella alternativ med flexible kurslängd eller res I grupp med en erfaren ledare.
Land: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandKoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

19 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandKoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandKoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Studieår Utomlands

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandKoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14 - 18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som High School student. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland.
Land: USAEnglandIrland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14 - 19 år
1-5 år
Private high school
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Land: USAEngland
EF UNIVERSITY PREPARATION

EF UNIVERSITY PREPARATION

16 + år
6/9 månader
Få garanterad antagning till ett av över 200 partneruniversitet runt om i världen och bygg upp de färdigheter som krävs för att starta din internationella karriär.
Land: USAEnglandFrankrikeAustralienTysklandSingapore
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ år
Kandidat, master, MBA
Ta en ekonomiexamen från Hult, en oberoende prisbelönt business school med campus över hela världen.
Land: USAEnglandFörenade ArabemiratenKina

CSN och utlandsstudier

Gratis broschyr

Studera utomlands med CSN

Från och med den 1 juli året som du fyller 20 år har du rätt till studiemedel från CSN. Om du väljer att ansöka om studiemedel från CSN för en språkkurs med EF kan du låna till vissa delar av kurskostnaden. Du kan låna till de delar som är undervisningsavgift och resa, därmed betyder det att kostnaden för att leva under din tid utomlands behöver bekostas av dig själv. Du kan alltså ansöka om bidragsdel för hela din kursavgift under dina utlandsstudier med CSN. Som svensk medborgare har du alltså rätt att bekosta en viss del under dina studier utomlands, både i och utanför Europa. På EF är nästan alla våra skolor världen över CSN berättigade. Beroende vart du väljer att studera utomlands och hur länge så har CSN olika regler för bidrag.  

CSN utomlands

Vill du lära dig ett nytt språk? Eller vill du förbättra dina kunskaper i engelska? EF erbjuder dig chansen att lära dig flera olika språk när du väljer en språkkurs utomlands. Är du nyfiken på spanskan, alltid velat lära dig italienska eller vässa på dina kunskaper i franska? Att lära sig ett tredje språk eller att fördjupa sig i engelskan är aldrig försent. Att kunna ett tredje språk än enbart engelska värderas högt särskilt om du drömmer om att arbeta utomlands och vill skaffa dig en internationell karriär. Vart du än bestämmer dig för att studera utomlands så kommer du återvända hem med förbättrade språkkunskaper. Att läsa en språkkurs utomlands kan vara dyrt beroende på vilken destination du väljer. Därför är det fantastiskt att möjligheten finns till att ansöka om studiemedel från CSN när du studerar utomlands. En utlandserfarenhet visar att du är självständig, nyfiken och öppen för att träffa nya människor och upptäcka nya kulturer. Att testa på livet utomlands är något alla borde pröva på en gång och med hjälp av studielån från CSN är det möjligt för många fler att åka iväg på ett lärorikt äventyr utomlands

Upptäck din drömdestination med EF

Har du alltid drömt om en stad eller ett land du skulle vilja upptäcka och besöka? Har landet ”down under” Australien lockat dig med sina vackra stränder och exotiska djur? Eller pulserande New York med sina skyhöga byggnader? Eller har du drömt om att lära dig att surfa i Costa Rica? Det finns många drömdestinationer världen över och alla har en särskild plats de skulle vilja åka till. Ta chansen och gör din dröm till verklighet genom att åka till din drömdestination. EF erbjuder över 50 destinationer världen över när du ska läsa en språkkurs. När du studerar utomlands med CSN har du chansen att söka studiemedel till alla våra skolor oavsett destination. Du kommer att skapa nya oförglömliga minnen, träffa nya människor och återvända hem med ett större självförtroende efter dina utlandsstudier. 

Hur ansöker jag om CSN lån?

När du väl har tagit beslutet om att du skulle vilja läsa en språkkurs utomlands och dessutom vill finansiera dina utlandsstudier så måste du ansöka om studiemedel från CSN. Vi på EF hjälper dig hela vägen från att fylla i din ansökan om studiemedel till att hålla kontakten med CSN åt dig så du kan fokusera på annat. 

  • Om du ansöker om CSN lån kommer EF hjälpa dig att lägga upp en avbetalningsplan.
  • Det är även viktigt att du skickar in en studieförsäkring till CSN som bevis på att du ska påbörja dina studier. Då kommer första utbetalningen att skickas en vecka efter att CSN godkänt din försäkran och tidigast tre veckor innan dina studier börjar. 
  • En kurs måste även oavsett land eller skola att avslutas med ett kunskapsprov för att bevisa din rätt till studiemedel. 

EFs studievägledare är med dig hela vägen och hjälper dig med frågor som berör CSN och tar hand om alla detaljer så att du kan fokusera på ditt äventyr! Kontakta oss gärna för mer information på 08-58 79 30 80. Våra studievägledare berättar mer om hur du kan finansiera just din drömresa med hjälp av studiemedel från CSN.