Hult Prize

Januari 2015

I samarbete med president Bill Clinton, delar det världsomspännande Clintoninitiativet och Hult International Business School ut Hultpriset, som ska uppmuntra universitetsstudenter från hela världen att hjälpa till att lösa dagens globala kriser med innovativa idéer. Det vinnande laget får chansen att pröva sitt koncept med hjälp av en miljon dollar i startkapital och mentorshjälp från det internationella affärssamfundet.

Hultpriset 2014: Sjukvård

År 2014 vann indiska studenter från School of Business priset för deras ”Dox in a Box” – en kostnadseffektiv lösning som ger världens fattiga möjligheten att självdiagnostisera och övervaka kroniska sjukdomar, som till exempel diabetes och högt blodtryck. Det vinnande laget tävlade mot över 10.000 studenter, från 150 olika länder och över 300 olika universitet.

Förändrat världen sedan 2009

Ahmad Ashkar, en elev på Hults Internationella affärsskola grundade Hultpriset 2009 och det har nu blivit världens största tävling bland studenter. I oktober 2012 blev detta nystartade initiativ valt till en av de 5 främsta idéerna för att förändra världen enligt Bill Clinton och TIME Magazine.

Vad är nästa steg?

Tidigare vinnare av Hultpriset skapade nya tillvägagångssätt som hjälper till att lösa svältproblemen, bli av med energifattigdom, lösa vattenkrisen och att förbättra utbildning. För 2015 års upplaga ska eleverna komma på innovativa lösningar för att underlätta för barn i slumområden att utbilda sig.

För att lära dig mer och se deadlines för att skicka in ansökningar, besök http://www.hultprize.org/