Fördelar med att välja EF

Sedan 1979 och mer än 500 000 deltagare, har EF vuxit till en av världens största utbytesorganisationer. Vi vet vad som krävs för ett lyckat utbytesår.

Kontakta oss
Vi sköter allt

EF sköter arbetet med all förberedelse av studenter och värdfamiljer samt supporten under året. Vi anlitar inte externa leverantörer utan EF ansvarar för allt under ditt år utomlands.

Support dygnet runt

Känn dig trygg med EFs beprövade 24-timmars supportnätverk. Vi är på plats både i ditt värdland och hemma i Sverige när det skulle behövas.

Flest familjer

Vi har det största nätverket av väl utvalda värdfamiljer. Detta gör att du har en större möjlighet att få en värdfamilj som passar just dig.

Vi är experter på utbyte

Våra värdländer erbjuder olika utbytesupplevelser och vi hjälper dig att välja det land som passar dina personliga och akademiska mål bäst.

Delta i ett webinar

Vi förbereder dig

Få en mentor

Våra tidigare studenter delar gärna med sig av deras upplevelser och ser fram emot att svara på alla dina frågor och ge råd.

Events och webinars

Vi håller frekventa workshops innan din avresa då vi diskuterar viktiga ämnen såsom kulturella skillnader, förväntningar och hemlängtan.

Resurser och läsmaterial

Få tillgång till förberedande kursmaterial i form av videor, handböcker och online där vi förbereder dig steg för steg för att bo och studera utomlands.

Gratis tillgång till EF EnglishLive

Förbättra din engelska med EF EnglishLive genom övningar som förbättrar din grammatik, ditt ordförråd och uttal.

Din programrådgivare

Innan avresa kommer du få en kontaktperson från EF i ditt värdland som hjälper dig att svara på frågor redan innan du anlänt.

EF Welcome Days

Ditt utbytesår börjar i New York, Dublin eller London. Förbättra din engelska, träffa andra EF-studenter och lära dig mer om ditt värdland.

Vi är experter på utbyte

Hemlängtan och kulturkrockar är vanligt under ett år utomlands. Att gå igenom dessa utmaningar är något som gör dig starkare och får dig att växa.

Delta i ett webinar

Support under ditt utbytesår

EF i Sverige

Vi fortsätter att stödja dig och dina föräldrar under hela utbytet. Tillsammans med våra kollegor i ditt värdland ser vi till att du trivs. Ring oss om du behöver prata med någon på svenska.

EF programrådgivare

EF i ditt värdland stöttar dig under hela året och kan hjälpa med utmaningar som tex hemlängtan och missförstånd. De kan också medla om något problem skulle uppstå mellan dig, din värdfamilj eller din skola.

Lokal EF representant

Oavsett var du tillbringar ditt utbytesår kommer det även finnas en lokal EF representant i närheten av din värdfamilj. Denna person kommer att finnas som stöd under hela ditt utbyte och har som uppgift att introducera dig till din nya omgivning.

Video: Brook – en lokal EF representant i Nevada.

Din lokala EF representant hjälper dig med

Introducerar dig till familjer och vänner i området

Hjälper dig att hantera hemlängtan och kulturella skillnader

Ger personligt stöd i händelse av en nödsituation

Hör av sig regelbundent för att kolla så att allt står rätt till

Organiserar sociala aktiviteter i området för studenter och värdfamiljer

Löser problem tillsammans med EF teamet vid behov

Därför har vi de bästa värdfamiljerna

Din säkerhet och ditt välbefinnande är vår högsta prioritet. Lär dig mer om hur vi hittar värdfamiljer.

Utvalda av EF

Vi utvärderar noggrant alla familjer som vill delta i vårt program genom intervjuer och besök i hemmet.

Väl förberedda

Våra värdfamiljer liksom våra utbytesstudenter genomgår förberedande kurser inför året för att välkomna dig.

Motiverade

Våra familjer ser fram emot att välkomna dig till sitt hem och liv, att lära sig om din kultur och dela sina amerikanska traditioner.

Värdfamiljeansökan: Värdfamiljer kompletterar en detaljerad onlineansökan. Detta inkluderar information om familjens bakgrund, hobbyer och livsstil.

Intervju i hemmet: En lokal EF-representant intervjuar varje potentiell värdfamilj för att säkerställa att hushållet erbjuder ett säkert, bekvämt och välkomnande hem.

Referenser: Vi kräver två referenser. En professionell och en personlig från en individ i området.

Bakgrundskontroll: Vi gör en kontroll för alla kriminella aktiviteter på hushållsmedlemmar över 17 år.

Våra värdländer

Har du frågor om vilket värdland som passar dig bäst?

Delta i ett webinar