VÅRA SKOLOR ÄR ÖPPNA! Ring oss för senaste uppdatering

Au Pair

Vill du uppleva the ”american dream” samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper, upptäcker spännande platser och möter nya vänner från hela världen och dessutom även tjänar pengar. När du åker som au pair utomlands med EF har du chansen att utforska USA på djupet.

Au Pair
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair

18 - 26 år
1 år
Ta hand om barn i en väl utvald amerikansk familj med Cultural Care Au Pair, i utbyte mot ersättning, boende, flyg m.m.
Land: USA

Testa på livet som au pair

Som au pair eller barnflicka placeras du ofta i större städer eller i en närliggande förort vilket ger dig en unik möjlighet och tid att utforska din nya hemstad. Vad sägs om att spendera ett år i soliga Kalifornien eller på östkusten där myllrande storstaden New York och semesterorten Miami är belägen. Tänk alla platser du kan besöka under ett år och alla ställen du kan pricka av på din bucketlist.

Oavsett i vilken del av landet du hamnar som au pair utomlands kommer du ha en spännande tid framför dig och bli mer självständig. Som familjemedlem till en amerikansk familj har du chansen att fördjupa dig i den amerikanska kulturen samtidigt som du delar med dig av din. I mer än 30 år har Culture Care skickat iväg unga vuxna till USA för att bli au pairer.  

Au pair utomlands

Är du nyfiken att testa på att bo i ett annat land och älskar att ta hand om barn kan au pair vara en perfekt upplevelse för dig. Om du är mellan 18 och 26 år har du chansen att bo hos en amerikansk familj som au pair och få vara med om spännande upplevelser, kulturella utbyten och resor med vänner som du kommer minnas för livet. 

När du reser iväg som au pair utomlands kommer du bo med en familj i minst 12 månader samtidigt som du har chansen att förlänga vistelsen om du vill stanna kvar. Hos din värdfamilj förväntas du ta hand om barnen och som ersättning får du mat, logi och en veckopeng av familjen. På så sätt är du ansvarig för barnomsorgen under dagarna och blir en viktig del av familjen. 

Du får även chansen att förbättra din engelska på ett amerikanskt college under din vistelse i USA. All denna erfarenhet kommer göra dig självständig inte minst när du lämnar din trygghet i Sverige för att utforska ett nytt land och bo hos en ny familj. Du får en otrolig möjlighet att resa och utforska USA när du befinner dig i landet i upp till ett år och har god tid på dig att bocka av spännande städer. 

Vilken erfarenhet måste du ha som au pair?

Att vara au pair eller barnflicka utomlands ger dig möjlighet till en ny spännande vardag men det är också en viktig uppgift att ta hand om dina värdbarn och sköta dina ansvarsområden. 

Därför är det viktigt att du har rätt erfarenhet för arbetet. En av de viktigaste kvalifikationerna för att ansöka om att bli au pair är att du har minst 200 timmars erfarenhet av att ta hand om barn. Det kan vara erfarenhet som att du varit barnvakt, arbetat på förskola, varit tränare i ett barnsportlag eller andra aktiviteter för barn. 

Andra kvalifikationer som är viktiga är att du är mellan 18 och 26 år, avslutat din gymnasieutbildning eller motsvarande och att du har körkort. Om du kvalificerar för dessa krav kan du ansöka om att bli au pair redan idag! 

Hur ansöker jag om att bli au pair?

Att ta steget och välja att ansöka om att bli au pair kan kännas spännande, läskigt och pirrigt allt på samma gång. Men när du väl tagit beslutet kommer du stå inför ett spännande äventyr, ett äventyr som kommer ge dig ökat självförtroende och som kommer göra dig mer självständig. 

Culture Care finns där för dig under hela processen när du ansöker om att bli au pair. Det första steget är att delta i ett informationsmöte som sker regelbundet under året. Du bör också fylla i en profil som behövs för att du ska kunna bli utvald och som matchas med rätt familj. 

Därefter kommer din ansökan att matchas med en värdfamilj, en flexibel och anpassad process för att hitta den perfekta familjen. Slutligen när du matchat med en värdfamilj och tackat ja till placeringen så kommer Culture Care att hjälpa till med visumansökan och researrangemang. 

Vad kostar det att bli au pair?

Att bo och leva i USA kan vara dyrt och därför är au pair utomlands ett prisvärt sätt att arbeta och bo på andra sidan atlanten. Du behöver inte betala något förrän det är dags med reseförberedelserna. 

Culture Care erbjuder stöd under varje fas från förberedelse, att fylla i din profil till visumprocess. Du betalar en engångskostnad efter att du matchats med en värdfamilj och bestämt dig för ett resedatum. I kostnaden ingår flyg tur och retur, försäkring, support dygnet runt och hjälp med att förbereda allt innan du reser iväg som au pair. 

Som au pair får du internationell arbetslivserfarenhet vilket är meriterande för ditt CV och dessutom utvecklar du dina språkkunskaper i engelska. Återvänd hem rik på erfarenhet och nya äventyr i bagaget. Med över 30 års erfarenhet är Culture Care idag världens största au pair organisation och har lång erfarenhet av att förbereda inför ett utbyte och ge stöd för dig som ska åka iväg som au pair.