Alla EF:s program

Gymnasium utomlands

Gymnasium utomlands
4.1
1894
(1 894 betyg)
4.1

Upplev skolvardagen i en helt ny kultur när du pluggar gymnasiet utomlands. Inte nog med att du får ta del av det lokala gymnasielivet, du får också många nya vänner samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper. Åk som utbytesstudent i ett år eller ta hela din studentexamen utomlands.

Gymnasium utomlands

Gratis broschyr

Hitta ett program

EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16+ år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienKanadaFrankrikeIrlandSydkoreaAustralienJapanTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingaporeNya Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USAEnglandIrland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USAEngland
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16+ år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USAEnglandFrankrikeAustralienTyskland

Vilka alternativ erbjuder EF för att gå gymnasiet utomlands?

Oavsett hur du föreställer dig din vistelse på en high school utomlands, på EF ser vi till att dina drömmar blir verklighet. Vårt erbjudande inkluderar både ett utbyte som varar i flera månader samt möjlighet att gå på en privat internatskola genom hela din gymnasieutbidlning.

Under utbytet går du ett år på en offentlig high school där du lär dig allt om den lokala skolkulturen. Ditt schema innehåller intressanta ämnen, och en akademisk nivå som bestäms beroende på land. Du kan förvänta dig en rad praktiska projekt, grupparbete och naturligtvis hjälpsamma lärare på alla kursplatser, som alltid finns till hands och kan hjälpa till att hålla studiemotivationen uppe.

På EF:s internatskolor, å andra sidan, studerar du en hel gymnasieutbildning utomlands som beroende på land är motsvarigheten till studentexamen. Målet är att främja ditt eget ansvar och självständighet så att du i slutändan bli antagen till världens främsta universitet.

Oavsett programtyp kommer du att uppskatta respektive utbildningssystem i ditt värdland - med EF finns det något för varje smak!

Vad kan jag förvänta mig under min tid på gymnasiet utomlands?

Vem har inte alltid drömt om att känna sig som i en film? Oavsett vilket land du väljer kommer du att uppleva många saker som du annars bara har sett på skärmen. Pendla till skolan i den klassiska gula skolbussen, prata med vänner i cafeterian, bo på campus och upplev bekvämligheten i att bära skoluniform: med EF blir du garanterat inte uttråkad när du går gymnasiet utomlands.

Beroende på destination ingår i dina fritidsaktiviteter olika sporter som rugby eller cheerleading, specialintressen som teater och fotografering eller djupdukning i olika vetenskapliga ämnen som naturvetenskap och historia.

Dessutom upplever du vardagen tillsammans med dina klasskamrater. Oavsett om de kommer från hela världen eller har vuxit upp lokalt, kan ni hjälpa varandra att lära och skapa sammanhållning som kommer att vara livet ut. Liknande intressen och hobbyer hjälper dig att snabbt bli en i gänget!

Varför du ska studera utomlands på gymnasiet med EF

Om du väljer EF för ditt high school äventyr utomlands väljer du tryggheten och kunskapen som över 50 års erfarenhet medför. Som språkexperter erbjuder vi inte bara högkvalitativ skol- och språkutbildning, utan också en fantastisk service och oavbruten tillgänglighet.

Från råd om vilken som är rätt gymnasieupplevelse utomlands för just dig till grundlig förberedelse och support på plats, vi är med dig hela vägen. Vi prioriterar din säkerhet genom att vara tillgängliga dygnet runt. Med våra personliga handledare och personalen på våra campus har du alltid en kontaktperson som kan hjälpa dig med dina frågor och eventuella oklarheter.

Både internatet och utbytet är 100% i våra händer eftersom vi inte arbetar med externa byråer. På detta sätt behöver du bara vara i kontakt med EF och du kan vara säker på att du kommer att få bästa möjliga service på gymnasiet utomlands.

Vanliga frågor

Var bor jag när jag går på gymnasiet utomlands?

Det beror på valet av program. Om du väljer att åka som utbytesstudent till en high school utomlands kommer du att bo hos en värdfamilj. Där har du inte bara möjlighet att när som helst att lära dig mer om deras livsstil och kultur, men du kommunicerar också på engelska dygnet runt. När du går på en av våra privatskolor utomlands bor du å andra sidan på campus, där du kan förvänta dig ett spännande socialt liv i en miljö som håller högsta kvalitet. Du kommer att träffa många elever från hela världen här och balansera din vardag i skolan med olika fritidsaktiviteter. 

Var kan jag studera utomlands under gymnasiet med EF?

Alternativen beror på typen av program du väljer. Du som är intresserad att åka som utbytesstudent och gå på en lokal high school i ett år kan välja mellan USA, Storbritannien och Irland. I din ansökan kan du ange vilken region eller delstat du föredrar att åka till men det finns ingen garanti för vilken stad du slutligen kommer att bo och studera i.Om du föredrar att gå gymnasiet utomlands på privatskola kan du välja mellan tre platser. I USA har vi en skola vardera både på populära öst- och västkusten med våra campus i Pasadena och New York. De som föredrar att åka till England kan få en smak av den förstklassiga universitetsstämningen i Oxford. 

Hur kan jag ansöka till gymnasium utomlands?

Ansökningsprocesserna för båda programmen är ganska lika. Den som vill gå på high school utomlands måste kunna uppvisa betyg från tidigare årskurser och kunskaper i engelska. Dessutom ska du bifoga ett personligt brev, där bland annat du ska berätta om varför du drömmer om en sådan upplevelse.Ytterligare steg i ansökningsprocessen är bland annat intervjuer och tester, men också andra förberedande åtgärder. Våra studievägledare finns till för att besvara alla dina frågor under hela processen. 

Vilka är fördelarna med att plugga gymnasiet utomlands?

 Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du både att växa som person och utveckla viktiga färdigheter under din tid utomlands. Framförallt stärker våra program ditt självförtroende och främjar din självständighet. Dina nära och kära kommer knappt att känna igen dig när du kommer tillbaka!Naturligtvis, att gå i skolan och dessutom ta studenten ger dig en enorm fördel i din vidareutbildning och senare i din karriär. Med de språkkunskaper som förvärvats genom EF och den utmärkta utbildningen vi erbjuder, kommer universitet och arbetsgivare vara tacksamma om du väljer just dem. Och eftersom du väljer att studera gymnasiet utomlands finns det ingenting som står i vägen för en internationell karriär! 

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.