Språkresor

Språkresa 50+

Oavsett om du är 50+, 60+ eller 70+ år, är du inte för gammal för att lära dig ett nytt språk – tvärtom! EF erbjuder språkkurser för seniorer där du har möjlighet att lära dig ett nytt språk tillsammans med jämnåriga från hela världen samt uppleva en ny stad och den lokala kulturen. Att kombinera språkstudier med kulturella aktiviteter och umgås i grupp under en språkresa för seniorer, där alla delar ditt intresse, är ett spännande sätt att resa.

Språkresa 50+

Gratis broschyr

Hitta ett program

EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

50+ år
2-24 veckor
Ta tid för dig själv med våra språkkurser utomlands för vuxna över 50 år. Njut av varierande lektioner och aktiviteter som är speciellt tillgodosedda för dina intressen.
Länder: USAEnglandMaltaSpanienFrankrikeSydkoreaTysklandItalienCosta RicaSydafrikaSingapore

Språkstudier och kulturfördjupning under EFs språkresor för seniorer

Det spelar ingen roll om du själv definierar dig som senior - lärandet, glädjen och utbytet med likasinnade människor med liknande mål och intressen står i fokus under våra språkresor för seniorer. Din åldersgrupp är irrelevant. 

EF erbjuder språkresor för alla åldrar – det spelar ingen roll om du är 50+, 60+ eller 70+ år. Under språkresan har du möjlighet att lära dig i din egen takt utan press. Vårt breda utbud av språkkurser introducerar främmande språk för seniorer, tillika den tillhörande kulturen på destinationen. Utanför lektionstid umgås du med andra seniorer från hela världen under EF-arrangerande och valfria aktiviteter. 

Exempel på aktiviteter är allt från salsalektioner och vinprovning, till sightseeing och museibesök. Du kommer således att använda ding av språkret dagligen – både i och utanför klassrummet. 

Välj mellan vårt breda utbud av kurser från nybörjarnivå till avancerad nivå på alla våra destinationer. Oavsett om du vill lära dig spanska och njuta av det härliga klimatet i Malaga på Costa del Sol, studera italienska och utforska de historiska monumenten i Rom, förfina din engelska och snorkla i korallreven utanför Maltas kust eller damma av skolfranskan och njuta av mat i världsklass i Nice på franska rivieran, har vi en kurs för dig!  

Upplev en fantastisk semester under en språkresa för seniorer  

Den främsta fördelen med en språkresa för seniorer är att man inte bara lär sig ett nytt språk eller förfinar befintliga språkkunskaper – utan man kan kombinera språkutbildningen utomlands med semester och kulturellt utbyte. Med andra ord är en språkresa en kombination av nytta och nöje!  

EF driver 50 globalt ackrediterade språkskolor över hela världen och har över 50 års erfarenhet av att organisera och genomföra språkresor för alla åldrar. Vi har skolor i allt ifrån amerikanska metropoler, som New York, Boston och San Francisco, till vykortsvackra idyller inom Europa, exempelvis Nice och Malaga. 

Vi på EF strävar alltid efter att skräddarsy våra språkkurser för vuxna över 50 år efter våra kursdeltagares behov och intressen, för att garantera snabb språkutveckling. Vi erbjuder språkresor under utvalda veckor för seniorer på EFs språkskolor i St Julian’s (Malta), Nice (Frankrike), Malaga (Spanien) och Rom (Italien). Oavsett om du är nybörjare eller redan har avancerade språkkunskaper, lär du dig i en inspirerande miljö med jämnåriga kursdeltagare under en språkresa för seniorer. 

Våra kompetenta lärare med språket som modersmål undervisar varierande och interaktivt under våra seniorkurser. Varje vecka ingår 26 språklektioner á 40 minuter, måndag-fredag. Undervisningen anpassas efter din språknivå med fokus på användandet av språket i sociala sammanhang och i vardagssituationer. Med en lagom undervisningstakt samt personligt stöd från våra lärare får du en bra grund för effektiva inlärningsframsteg. 

Skräddarsydda språkkurser under språkresor för seniorer

Det finns många skäl till att lära sig ett nytt språk eller att förbättra befintliga språkkunskaper. Kanske vill du förbättra din engelska för att ta nästa steg i din karriär och lära dig branschspecifikt fackord, eller vill du kanske lära dig spanska av den enkla anledningen att Barcelona varit ditt favoritresmål under många år.  

Oavsett vilken av dessa anledningar som har väckt ditt intresse för att eventuellt åka på en språkresa för seniorer har du möjlighet att anpassa din språkkurs efter dina personliga intressen och behov med EF. 

Du har möjlighet skräddarsy din seniorkurs i språk med tillvalskurser som "Business English", "Spansk litteratur" eller "Italiensk konst och kultur". Utbudet av tillvalskurser varierar beroende på destination. Kontakta EF för mer information om tillvalskurser på din drömdestination. 

Fullspäckat aktivitetsprogram under språkresor för dig som är 50+, 60+, 70+ år 

Till skillnad från en språkkurs i Sverige slutar inte lärandet under en språkkurs utomlands när du lämnar klassrummet. Genom att studera språk i ett land där det talas som modersmål omfamnas du av det främmandes språket dagligen – när du sitter på bussen, i den lokala matbutiken, och så vidare. Du kommer snabbt att anamma språket samt lära dig hur du använder dina nya språkkunskaper i vardagssituationer. 

En viktig del av EFs språkkurser för seniorer är därför vårt aktivitetsprogram. Aktiviteterna som arrangeras av EF är givetvis frivilliga, men vi rekommenderar att delta på några för att utforska den lokala kulturen på djupet samt för att ta dina språkkunskaper till nästa nivå.

Aktivitetsprogrammet varierar beroende på destination, men kan innehålla allt från guidade turer på museum till vinprovning eller matlagningskurs tillsammans med jämnåriga kursdeltagare från hela världen. Under aktiviteterna har du möjlighet att använda dina nya språkkunskaper i praktiken samt skapa minnen för livet. 

Vanliga frågor

Varför lära sig ett främmande språk som senior?

Det är aldrig för sent att lära sig ett nytt språk! Att åka på språkresa när man är över 50 eller 60 år har många fördelar. Vilket språk du än väljer att lära dig, kommer du att ha nytta av på ett eller annat sätt. Kanske vill du lära dig ett språk för framtida resor, för att kunna använda dig av språket i vardagen – eller till och med för att klättra i karriären.  

Behöver du en utmaning, är en språkresa för seniorer helt rätt! Även i högre ålder är det bra att lära sig ett nytt språk för att hålla hjärnan aktiv samt avsevärt sakta ner åldringsprocessen genom att öva på en ny färdighet. 

Språkkurser för seniorer förbättrar också ditt självförtroende. Du bevisar för dig själv, och för din omgivning, att du fortfarande kan och vill lära dig något nytt.  

Varför åka på en språkresa för seniorer med EF?

För att du ska kunna njuta av en språkresa för seniorer utan bekymmer erbjuder EF en helhetslösning - från språkkurs, boende, måltider, flyg, flygplatstransfer, fritidsprogram till en skräddarsydd reseförsäkring. Du får hjälp med allt från EF! 

Våra erfarna studievägledare kan ge dig råd och besvara alla frågor du kann tänkas ha om våra språkresor för seniorer. Kontakta oss via telefon eller besök oss på vårt kontor i centrala Stockholm för ett rådgivningssamtal. 

Vårt team i Sverige, och på destinationen, finns vid din sida både före och efter din språkresa för seniorer och ger dig support 24/7. 

Kan jag åka på en språkresa för 50+ även som nybörjare?

Absolut! Vi erbjuder språkkurser för alla åldrar. Vissa deltagare tycker att det är skönt att ha med sig grundläggande kunskaper, såsom enkla ord, medan andra deltagare tycker att det är spännande att lära sig ett främmande språk från grunden på en språkskola. Våra erfarna lärare anpassar undervisningen och kursplanen efter dina befintliga kunskaper, mål och ambitioner.  

Är boende inkluderat i min resa?

I våra språkresor för seniorer ingår alltid boende hos en värdfamilj. Om du hellre vill bo på ett av våra Residence kann en extra kostnad tillkomma beroende på stad och säsong. I vår kostnadsfria broschyr kann du läsa mer om boendealternativen på din drömdestination – samt se exakta kostnader för respektive resmål. 

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.