Tillbaka till alla tester

Språktest i kinesiska (mandarin)

Gratis 15-minuters test i kinesiska. Resultat direkt.

Språknivåtest i kinesiska (mandarin)

Det här korta språktestet i kinesiska uppskattar din kunskapsnivå från nybörjare till avancerad, och tittar på dina faktiska kunskaper i kinesiska snarare än bara grammatik eller ordförråd.

- Snabbt språktest i kinesiska. Omedelbara resultat.

- Kolla din kunskapsnivå från nybörjare till avancerad

- Dela ditt resultat med dina vänner

Ta testet

Förstå din kunskapsnivå i kinesiska

Det är viktigt att tänka på dina mål när du försöker förstå din kunskapsnivå i kinesiska. Att ta ett eller två kinesiskatest kan vara en användbar referenspunkt, men i slutändan är det vad du vill kunna göra på kinesiska som spelar roll. Vill du resa till Kina? Studera på universitet? Jobba på kinesiska? Utöver att ta detta test rekommenderar vi att du gör en lista över saker du vill lära dig att göra på kinesiska och använder den listan för att bedöma dina egna framsteg mot dessa mål.

Redo att ta engelskatestet?

Du kommer att svara på flervalsfrågor

Se till att du har 15 minuter då du inte kommer bli avbruten

Hitta en lugn plats där du kan koncentrera dig

Vänligen dela några få detaljer först

Om EF

I framkant av innovation inom språkträning, sedan 1965.

55+ års

Erfarenhet av språkkurser utomlands.

600+

EF-skolor och kontor

100+

Länder där EF finns representerade

Vanliga frågor

Du kan hitta en mängd gratis kinesiskatester på internet för att direkt kolla din kunskapsnivå. Dessa tester kan vara mer inriktade på grammatik, ordförråd, igenkänning av tecken eller andra specifika kinesiska färdigheter. De kan också vara allmänna tester som syftar till vardaglig kommunikation. Det kan vara till hjälp att göra mer än ett kinesiskatest för att kunna jämföra dina resultat på olika typer av bedömningar och identifiera styrkor och svagheter.

Det mest erkända provet för kinesiska (mandarin) är HSK. Det finns sex nivåer av provet, från HSK 1 (nybörjare) till HSK 6 (avancerad). Varje del är ett separat prov som du behöver boka och betala för. Om du planerar att studera utomlands i Kina eller behöver ett officiellt Mandarin-certifikat för jobbet, är HSK det bästa valet. Om du istället letar efter ett gratis sätt att kolla din kunskapsnivå, är ett online-test i kinesiska ett mer flexibelt alternativ.

Att göra ett kinesiskatest online är ett av de snabbaste sätten att få en allmän uppfattning om din kunskapsnivå i kinesiska. Du kan också uppskatta din kunskapsnivå baserat på vilken nivå av kurs du har avslutat på en språkskola, eller vilken nivå lärobok du just nu använder i klassen. Om du funderar på att ta en kurs i kinesiska, kommer det att finnas ett placeringstest innan dina lektioner börjar för att se till att du studerar med rätt grupp. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera din nivå i kinesiska.

Du kommer att behöva minst en B2-nivå i kinesiska för att kunna kommunicera effektivt på jobbet, även om det finns vissa undantag. Till exempel, om du har en B2-nivå i talad kinesiska, men en lägre nivå i skriftlig kinesiska, beroende på vad din jobbfunktion är, kan behärskning av det skrivna språket vara mer eller mindre nödvändigt. Det är dock osannolikt att du kommer att kunna jobba helt på kinesiska utan minst en B2-nivå i både det skrivna och talade språket.