Tillbaka till alla tester

Franskatest

Gratis 15-minuters språktest i franska. Få ditt resultat direkt.

Språknivåtest i franska

Det här korta testet i franska ger dig en uppfattning om din språknivå, från nybörjare till avancerad. Till skillnad från ett grammatik- eller ordförrådstest, syftar detta franskatest till att mäta dina vardagliga språkkunskaper.

- Snabbt franskatest. Omedelbart resultat

- Kolla din kunskapsnivå från nybörjare till avancerad

- Dela ditt resultat med dina vänner

Ta testet

Förstå din franska språknivå

Det kan vara svårt att objektivt bedöma din egna kunskapnivå i franska. Du kan vara överdrivet självsäker, eller tvärtom, underskatta dina förmågor. Att göra ett franskatest är ett bra sätt att sätta en uppfattning av din språknivå i franska och identifiera vilka områden som behöver särskild uppmärksamhet i dina framtida studieplaner. Språktest har sina begränsningar, men när de används regelbundet kan de hjälpa dig att fastställa mål och mäta dina framsteg när du lär dig franska.

Redo att ta engelskatestet?

Du kommer att svara på flervalsfrågor

Se till att du har 15 minuter då du inte kommer bli avbruten

Hitta en lugn plats där du kan koncentrera dig

Vänligen dela några få detaljer först

Om EF

I framkant av innovation inom språkträning, sedan 1965.

55+ år

Över 55 års erfarenhet av språkkurser utomlands.

600+

EF-skolor och kontor

100+

Länder där EF finns representerade

Vanliga frågor

Det snabbaste sättet att kolla din språkniva i franska är att göra ett gratis franska test online, men det finns också andra sätt att mäta din nivå. Om du anmäler dig till en franskakurs, kommer du oftast att göra ett placeringsprov innan du börjar. Du kan också fråga någon du känner som pratar bra franska att ge dig en ungefärlig idé om din nivå. Slutligen, om du gör ett officiellt, betalt franska prov kommer du få reda på din nivå på CEFR-skalan.

Om du behöver ett officiellt intyg för att bevisa din nivå i franska, är de bästa franska proven DELF (A1 till B2) och DALF (C1 & C2). Dessa franska prov drivs av det franska utbildningsdepartementet och de ger diplom som inte går ut. Två andra officiella betalda prov är TCF och TEF. Dessa tester erbjuder ett intyg som är giltigt i 2 år. Om du istället bara vill visa din franska nivå på exempelvis ditt CV, kan du välja ett gratis fransktatest eller så kan du ta en franskakurs som ger ett intyg i dina språkkunskaper.

Det mest uppenbara sättet att mäta din nivå i franska över tid är att ta samma franska test med jämna mellanrum, men de flesta test är inte tillräckligt känsliga för att mäta små framsteg och du kan finna denna brist på framsteg nedslående. Ett bättre sätt att mäta dina framsteg när du lär dig franska är att föra en inlärningsdagbok eller jämföra prov av ditt talade och skrivna franska vid olika tillfällen. Självklart, om du tar en fransk kurs, kommer din lärare att bedöma din nivå regelbundet.

Om du går en franskakurs, studerar aktivt, eller nyligen har flyttat till en miljö där man talar franska, kanske du vill kolla din franska nivå så ofta som var sjätte vecka. Det kommer att ta minst så lång tid för dig att göra mätbara framsteg. För de flesta räcker det dock att kolla sin franska nivå en gång. Du kan kolla den igen om ett år eller två om du känner att din nivå har förändrats mycket.