Tillbaka till alla tester

Italienskatest

Gratis 15-minuters italiensk test. Resultat direkt.

Italienskt språknivåtest

Det här snabba italienskatestet uppskattar din kunskapsnivå från nybörjare till avancerad. Det fokuserar på dina praktiska italienska språkkunskaper snarare än ordförråd, böjning, eller grammatik.

- Snabbt test i italienska. Omedelbara resultat.

- Kolla din nivå från nybörjare till avancerad

- Dela ditt resultat med dina vänner

Ta testet

Förstå din språknivå i italienska

Oavsett om du planerar att studera utomlands i Italien, vill resa, eller bara är nyfiken på hur mycket italienska du minns från skolan, kan ett test i italiensk online vara precis vad du behöver. Detta test kommer att få dig att återuppta kontakten med språket och ge dig en bred uppfattning om var du står. För en mer djupgående analys av din italienska nivå och utbildningsbehov, var snäll och hör av dig. Våra utbildningsrådgivare kommer gärna att hjälpa till.

Redo att ta engelskatestet?

Du kommer att svara på flervalsfrågor

Se till att du har 15 minuter då du inte kommer bli avbruten

Hitta en lugn plats där du kan koncentrera dig

Vänligen dela några få detaljer först

Om EF

At the forefront of innovation in language training, since 1965

55+ års

EF-skolor och kontor

600+

EF schools and offices

100+

Länder där EF finns representerade

FAQs

För att snabbt kolla din nivå i italienska, ta ett online test. Gratis italienskatester på nätet tar vanligtvis mindre än 20 minuter och ger dig en grov uppfattning om din italienska nivå. Om du behöver en mer djupgående bedömning av din italienska nivå, har du några alternativ. Ett betalt italienskt prov är det mest officiella, men en gratis CEFR-självutvärdering är mer användbar om du aktivt studerar italienska och behöver hantera dina prioriteringar. Slutligen, om du planerar att anmäla dig till en italiensk kurs, kommer du nästan alltid att få göra ett test i italienska för placering.

De flesta italienskatest ger dig ett resultat som är i linje med CEFR, bestående utav sex nivåer. Nivåerna A1 och A2 anses vara grundläggande. På dessa nivåer kan du använda din italienska till vardagliga saker som turism och informationssökning. Nivåerna B1 och B2 är meldelnivåer. På dessa nivåer kan du använda din italienska för att förklara dina tankar och planer. Dessa nivåer anses vara minimum för att arbeta på italienska, även om det delvis beror på vilken typ av arbete du kommer att göra. Nivåerna C1 och C2 är avancerade. På dessa nivåer kan du utan problem navigera i alla situationer på italienska.

Vilket italienska test som är bäst för dig beror på dina behov. Om du planerar att använda ditt italienska certifikat för universitetsintag eller något annat specifikt ändamål, är det viktogt att kolla upp vilka prov ditt universitetsprogram accepterar. De vanligaste italienska proven är CELI (Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana), CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) och PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri). Alla tre är betalda, personliga prov som du måste ta på ett certifierat testcenter. Vanligtvis behöver du boka ditt provdatum flera månader i förväg.

Italienska prov är bara en del av ekvationen när du försöker mäta din nivå. Som en aktiv student kan en inlärningsdagbok vara minst lika hjälpsam som ett prov eftersom den låter dig följa din utveckling över tid. Registrera hur mycket du har studerat, vad du har jobbat med, samt dina mål och prestationer allt på ett ställe. Överväg att inkludera ett arkiv med skrivprov på italienska och inspelningar av dig själv som talar italienska. Denna typ av registerföring hjälper dig att hålla motivationen uppe eftersom du kommer att kunna se din egen framsteg allteftersom tiden går.