Tillbaka till alla tester

Spanskatest

Gratis 15-minuters språktest i spanska. Resultat direkt.

Språknivåtest i spanska

Det här 15-minuters spanska estet uppskattar din kunskapsnivå i spanska från nybörjare till avancerad. Istället för att bara fokusera på grammatik eller ordförråd, tittar detta test på vardagliga spanska kommunikationsfärdigheter.

- Snabbt spanskatest. Omedelbart resultat.

- Kolla din nivå från nybörjare till avancerad

- Dela ditt resultat med dina vänner

Ta testet

Förstå din språknivå i spanska

Din kunskapsnivå spanska är unik för dig, din inlärningsupplevelse och hur du använder spanska i ditt dagliga liv (om du gör det). Att göra ett spanskatest är ett enkelt sätt att få en uppfattning om din kunskapsnivå i spanska, men det är viktigt att förstå begränsningarna med alla tester när det gäller att mäta hela komplexiteten i din individuella profil. Att göra en lista över de saker du vill kunna göra på spanska (att hålla presentationer, resa utomlands, läsa böcker, etc.) kan vara ett annat sätt att mäta på din spanska språknivå. Förutom ett spanskatest kan en lista över mål bli grunden för dina framtida spanska studieplaner.

Redo att ta engelskatestet?

Du kommer att svara på flervalsfrågor

Se till att du har 15 minuter då du inte kommer bli avbruten

Hitta en lugn plats där du kan koncentrera dig

Vänligen dela några få detaljer först

Om EF

I framkant av innovation inom språkträning, sedan 1965.

55+ years

Erfarenhet av språkkurser utomlands.

600+

EF-skolor och kontor

100+

Länder där EF finns representerade

Vanliga frågor

Ett snabbt sätt att kolla din spanska nivå är att göra ett spanskatest online. Dessa test är oftast gratis men behöver du istället ett språkcertifikat för ditt jobb eller studier, måste du ta ett betalt spanskaprov som exempelvis DELE. Du kan också be någon som pratar bra spanska att hjälpa till att kolla din spanska nivå, även om de inte är lärare, kommer de bara kunna ge dig en grov uppfattning.

Det finns många sätt att mäta din kunskapsnivå i spanska. Det mest uppenbara är att ta ett spanskatest, men det finns också flera andra metoder. Du kan föra en studiebok där du noterar dina mål, studier och framgångar. Du kan regelbundet prata med en person som har spanska som modersmål och be om deras hjälp att följa din utveckling. Slutligen kan du ta en spanskakurs där din lärare kommer att mäta dina framsteg.

CEFR är den vanligaste standarden för att mäta nivåer i spanska. Den har 6 nivåer uppdelade i 3 breda band (A, B, C) från grundläggande till avancerad. På den grundläggande nivån kan du prata spanska om vardagliga ämnen. Denna nivå räcker för att resa till ett spansktalande land som turist. På mellannivån kan du uttrycka tvivel och oro, berätta historier och argumentera, särskilt om bekanta ämnen. Medelnivån räcker för många jobb på spanska. På den avancerade nivån kan du kommunicera med lätthet på spanska även om ämnet är obekant.

Det bästa spanskaprovet för dig beror på dina behov. Om en arbetsgivare eller organisation ber dig att bevisa din kunskapsnivå i spanska, brukar de ange vilket prov du behöver göra. De mest erkända spanskaproven är DELE, SIELE och CELU. Men ingen av dessa prov kanske passar dig. Samtliga är prov du måste betala för och oftast måste de bokas månader i förväg. Om du inte behöver göra ett standardiserat prov, kan det bästa spanskatestet för dig vara ett av de gratis alternativen online.