☀️Missa inte: Upp till 20 000 kr i rabatt vid anmälan senast 25/4☀️
Studera utomlands med studiemedel från CSN
Studera utomlands med studiemedel från CSN

Studera utomlands med studiemedel från CSN

Vad är CSN?

CSN är ett fördelaktigt statligt lån och studiebidrag som du kan ansöka om när du studerar. Alla EFs språkskolor är CSN-berättigade och du kan söka studiemedel (bidrag, lån samt merkostnadslån) för att studera utomlands.

Att söka CSN för språkstudier utomlands är enkelt – och EF guidar dig igenom hela ansökningsprocessen. I många fall täcker det studiemedel du kan söka från CSN kostnaden för kursavgift, boende, försäkring, resa samt fickpengar.

Språkstudier utomlands med EF klassificeras av CSN som studier på gymnasial nivå. Detta är inte samma studiemedelspott som du använder för att studera på universitet eller högskola. Även om du tidigare har studerat på universitet kan du alltså fortfarande ha studiemedel kvar för språkstudier utomlands. Studier på gymnasial nivå är studier man gör efter gymnasiet, men inte på universitet eller högskola – exempelvis Komvux. Har du studerat två år på Komvux och sökt studiemedel, kan det innebära att du inte har några CSN-berättigade veckor kvar på gymnasial nivå. Du kan enkelt kolla hur många veckor du har kvar på gymnasial nivå på www.csn.se. Du kan också kontakta EF för vägledning.

Kriterier för att kunna söka CSN

CSN beslutar om du har rätt till studiemedel samt hur mycket du har rätt till. EF kan inte avgöra eller kontrollera detta beslut, men vi kan givetvis guida dig enligt de generella regler som CSN har. Dessa inkluderar bland annat:

 • Du kan söka studiemedel från och med 1 juli det år du fyller 20 år

 • Du måste vara svensk medborgare eller uppfylla kraven för ”Rätt till svenskt studiestöd” enligt EU-rätten

 • Du får inte ha oavklarade kurser som du fått CSN för

 • Du får inte ha återkrav hos CSN

 • Du har inte sökt studiemedel för alla dina veckor på gymnasienivå

Så söker du studiemedel från CSN:

1. Anmälan: När du vet vart du vill åka, hur länge du vill vara borta och när du vill åka, reserverar du en plats på en av EFs skolor. Vänligen kontakta EF för mer information, prisförslag eller vägledning.

2. CSN-ansökan: När du säkrat din plats på en av EFs skolor, hjälper en studievägledare dig med din CSN-ansökan så att den skickas in korrekt och i tid. EF skickar de blanketter som du behöver signera och skicka in till CSN. Att söka studiemedel från CSN är enkelt och går snabbt.

3. Utbetalning: Efter några veckor får du besked från CSN. Beskedet skickar du vidare till din studievägledare från EF som sätter upp en tydlig betalningsplan. Du får sedan CSN månadsvis och betalar av kursavgiften löpande under din tid utomlands.

Du kan studera följande språk utomlands med studiemedel från CSN

Enligt CSN gällande regler kan du söka studiemedel för språkstudier i alla länder där språket har en officiell status. Alla språk och destinationer som EF erbjuder är studiemedelsberättigade:

 • Engelska

 • Spanska

 • Franska

 • Tyska

 • Italienska

 • Japanska

 • Koreanska

Beställ ett personligt prisförslag så får du veta hur mycket studiemedel du kan ansöka om för det program du är intresserad av.

Personligt prisförslag