Skola utomlands

Skola i USA

Drömmer du om att gå i skola i USA? Upptäck amerikansk kultur, förbättra dina engelskkunskaper och få värdefulla internationella erfarenheter med EF:s utbildningsprogram. Vi erbjuder en mängd olika alternativ som passar dina unika behov och mål.

Skola i USA

Gratis broschyr

Hitta ett program

EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USA
Städer: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16+ år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USA
Städer: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSan FranciscoSeattle
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USA
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USA
Städer: New YorkLos Angeles
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16+ år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USA
Städer: New YorkBostonSan FranciscoSeattle

Upplev det amerikanska skolsystemet med EF

EF ger dig möjligheten att uppleva skolan i USA på två olika sätt. Du kan välja att delta i EF:s High School Exchange Year, där du som utbytesstudent studerar vid ett amerikanskt high school och bor med en värdfamilj. Detta program ger dig en djupdykning i det amerikanska livet och kulturen. Alternativt kan du välja att spendera hela din gymnasieutbildning i USA genom EF Academy. Med campus i New York och Pasadena erbjuder EF Academy en unik möjlighet att fördjupa dina engelskkunskaper, ta del av en internationell skolmiljö, och skaffa dig en utbildning som öppnar dörrar till universitet över hela världen. Båda dessa alternativ är utmärkta sätt att förbättra dina språkkunskaper och skaffa dig ovärderliga internationella erfarenheter.

Gå i skola i USA - och lär dig engelska

EF erbjuder också språkresor och studieår utomlands i USA för olika åldrar. Lär dig engelska snabbare, kombinera språkstudier med akademiska ämnen eller välj en all inclusive-gruppresa med EF-ledare. Med flexibla kurslängder och kursstarter varje måndag kan du designa din utbildning för att passa dina mål.

Vanliga frågor

Är college i USA samma som gymnasium i Sverige?

Nej, "college" i USA är mer jämförbart med högskola eller universitet i Sverige. Gymnasium i Sverige motsvarar "high school" i USA.

Måste man betala för att gå i skolan i USA?

Offentliga grund- och gymnasieskolor är gratis i USA. Privatskolor, inklusive universitet och colleges, kräver vanligtvis studieavgifter.

Hur fungerar det amerikanska skolsystemet?

Det amerikanska skolsystemet är indelat i tre nivåer: grundskola (elementary school), mellanstadiet (middle school) och gymnasiet (high school). Efter high school kan eleverna välja att fortsätta till högre utbildning vid ett college eller universitet.

Har man sommarlov från skolan i USA?

Ja, skolor i USA har vanligtvis ett sommarlov som börjar i slutet av maj eller början av juni och slutar i slutet av augusti eller början av september. Exakta datum varierar dock mellan olika delstater och skoldistrikt.

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.