Språkkurser i franska

Franskan är känd som världens kärleksspråk, så det är helt klart en fördel att kunna briljera på franska. Våra franska språkkurser ger dig möjligheten att bli flytande i språket samtidigt som du lär känna den franska kulturen på djupet. Välj om du vill gå en språkkurs i franska i Paris, en pulserande metropol, eller Nice, en fantastisk semesterort med sol och bad. Utforska vårt utbud av språkkurser i franska,  vi har allt från franska för nybörjare till franska språkkurser som pågår under ett helt studieår. Plugga franska i utomlands och bli flytande på nolltid. Du kommer att upptäcka att det knepiga uttalet blir så mycket lättare att anamma när du studerar franska i utomlands. Oavsett om din stora dröm är att bo i Frankrike eller om du bara vill få en smak av den eleganta livsstilen i Paris, så har vi kurserna som passar just dig. Det finns inget snabbare sätt att bemästra uttalet och franska ordspråk än att fördjupa dig i det dagliga livet i Frankrike. Våra centralt belägna skolor och innovativa undervisningsmetoder kommer att få dig att tala franska på nolltid.

Språkkurser i franska
EF Studieår Utomlands

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: Frankrike
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

16 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 12 språk och 52 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: Frankrike
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

25 + år
1-52 veckor
Vuxna och yrkesverksamma
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: Frankrike
EF Språkresor

EF Språkresor

14 - 17 år
2-4 veckor
I Grupp
Åk på språkresa utomlands i en grupp med en erfaren EF-ledare. Lär dig språk och träffa nya vänner från hela världen.
Land: Frankrike

Utforska program efter populära destinationer

Få en tvättäkta kulturupplevelse och språkkunskaper med en språkkurs i franska

Franska har under flera hundra år varit sofistikationens och bildningens språk. Idag talas språket över hela världen, från Afrikas öknar till Kanadas skogar och det finns goda anledningar till att förbättra sina kunskaper i franska - framförallt om du har siktet inställt på en internationell karriär eller vill få bättre förståelse för europeisk historia. EF erbjuder franska språkkurser för vuxna såväl som barn och ungdomar. Du kan välja att åka på en språkkurs i franska i Paris och upptäcka Europas huvudstad. Flanera på de historiska boulevarderna, klättra upp i Eiffeltornet eller utforska gränderna i Montmartre-kvarteren. Smaka på gudomliga croissanter och aromatfylld löksoppa. Se på Mona Lisas leende och Picassos säregna verk på Louvren. Eller res till den franska Rivieran och läs en fransk språkkurs i en soldränkt medelhavsatmosfär bland glamourösa kändisvillor och storslagna yachter. Studera franska i utomlands och lär dig detta språk som seden upplysningstiden på 1700-talet har varit det självklara valet för eliten. Alla adelsmän, kungligheter och intellektuella i hela Europa tilltalade varandra med franska fraser och att studera franska var ett tecken på både bildning och god smak. Idag har engelskan tagit över som det internationella affärsspråket, men franskan är fortfarande spridd över hela världen och är ett av de mest populära språken att läsa som andraspråk. Fransktalande grupper finns i Kanada, Karibien, Afrika och Asien och franska är officiellt språk inom både EU och FN. Vill du satsa på en global framtid är det med andra ord en god investering att plugga franska och det finns ingen bättre plats att göra det än i språkets hemland.

Något att tänka på inför din franska språkkurs

Fransmän är ökända för att inte kunna, eller inte vilja, prata på några andra språk än franska - så det gäller att lämna engelskan hemma i byrålådan om du väljer att åka iväg för en fransk språkkurs. Den stora fördelen är att du kommer att vara omgiven av franska hela dagen, varje dag. Du får massor med möjlighet att öva språket med personer som talar det som modersmål. Det franska språket är även intimt förknippat med den franska kulturen och dina språkkurser i franska kombineras väl med kurser i fransk matlagning, i franskt samhälle och historia eller i franskt mode. Huvudsaken är att du är öppen för nya intryck samt känner en passion för språket och är villig att kasta dig in i den franska kulturen - då kommer du snabbt att hitta franska vänner som är villiga att hjälpa dig på traven med språkkunskaperna. Vill du bli flytande i ett nytt språk så finns det bara ett sätt som garanterat kommer att ge dig snabba resultat - och det är att ta språklektioner i ett land där det talas. Att resa iväg för att studera franska i ett fransktalande land kommer inte bara göra underverk för dina språkkunskaper, du kommer även att uppleva den sofistikerade franska kulturen, utsökt mat och landets kulturella rikedomar.