USA

Utbytesstudent i Kalifornien

Utbytesstudent i Kalifornien
4.4
904
(904 betyg)
4.4

Från Los Angeles i söder till San Francisco i norr, Kalifornien är en av USA:s bästa och mest varierande stater för studentutbyten. Välj EF för ett utbytesår under Kaliforniens gassande sol där du kan förbättra din engelska och få nya vänner för livet under din studietid på en amerikansk high school eller en internationell språkskola.

Hitta ett program

EF Språkresor

EF Språkresor

10-19 år
2-24 veckor
Språkresor utomlands för barn och unga. Res självständigt med flexibel kurslängd och avresa varje måndag eller på en all inclusive-gruppresa tillsammans med en EF-ledare.
Länder: USA
Städer: Los AngelesSanta BarbaraSan DiegoSan Francisco
EF Språk Utomlands

EF Språk Utomlands

19-25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk snabbare vid en CSN-berättigad EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer världen över. Kursstart varje måndag.
Länder: USA
Städer: Los AngelesSanta BarbaraSan DiegoSan Francisco
EF Studieår utomlands

EF Studieår utomlands

16+ år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkstudier med akademiska ämnen vid en CSN-berättigad EF-skola. Bli en global medborgare när du lär dig upp till tre språk flytande.
Länder: USA
Städer: Los AngelesSanta BarbaraSan DiegoSan Francisco
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 år
Termin eller läsår
Lokala high school
Tillbringa ett utbytesår som utbytesstudent på High School. Studera tillsammans med lokala studenter i ditt värdland och bo med en lokal värdfamilj.
Länder: USA
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 år
1-4 år
Privat internatskola
Studera och bo med elever från 75 olika länder. Få en internationell examen och förbered dig för universitetsstudier utomlands.
Länder: USA
Städer: Los Angeles
EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

EF UNIVERSITY PREPARATION ABROAD

16+ år
6/9 månader
Få en garanterad plats ett av våra 200+ partneruniversitet runt om i världen. Uppnå flyt i språket samtidigt som du skaffar de färdigheter som krävs för en internationell karriär.
Länder: USA
Städer: San Francisco
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair

19-26 år
1-2 år
Bo hos en amerikansk värdfamilj och ta hand om barnen, i utbyte mot ersättning, boende och flyg. Utveckla nya färdigheter, få vänner för livet och utforska USA.
Länder: USA

Bo i värdfamilj under ditt utbyte i Kalifornien

Inget studentutbyte i Kalifornien är komplett utan att bo i en riktig amerikansk värdfamilj. Du välkomnas som en ny familjemedlem och under ditt utbytesår kommer den alltid att vara vid din sida.

Du behöver inte oroa dig för någonting, för din värdfamilj tar hand om mat, tvätt, vägen till skolan och allt annat som krävs. Under ditt utbyte i Kalifornien är dina värdföräldrar den första kontaktpunkten och stödjer dig i alla frågor - precis som dina föräldrar hemma. På EF väljer vi noga ut värdfamiljerna så att du ska känna dig bekväm redan från början. Om det inte passar så finns det en kontaktperson på EF som hjälper dig att lösa alla problem.

Fritidsaktiviteter under ett studentutbyte i Kalifornien

Under ett utbytesår i Kalifornien ska du också naturligtvis dra nytta av din fritid som utbytesstudent. Förutom de fritidsaktiviteter som du redan är van vid hemma i Sverige får du också under ditt studentutbyte i “The Golden State” möjlighet att prova nya saker. 

Fritidsaktiviteter som är populära för utbytesstudenter i Kalifornien inkluderar sport som volleyboll, surfing, simning, fotboll, basket och baseball. Det är ett unikt tillfälle att på plats uppleva en professionell baseboll- eller amerikansk fotbollsmatch. Om du åker upp i bergen kan du till och med åka skidor i Kalifornien. 

Förutom sportaktiviteter kan du också besöka de berömda städerna Los Angeles, San Francisco, San Diego och Santa Barbara under ditt utbytesår i Kalifornien eller varför inte ta en weekendresa till den berömda spel- och nöjesstaden Las Vegas i angränsande staten Nevada.

Kulturellt och språkligt är Kalifornien en riktig smältdeg. Här möts amerikanska och sydamerikanska kulturer vilket medför att spanska också är mycket vanligt på grund av det stora antalet invandrare från Mexiko. Detta märks inte minst i Kaliforniens restaurangutbud.

Populära städer för ett studentutbyte i Kalifornien

De populäraste städerna för studentutbyte är också de största städerna i Kalifornien. Men även mindre kuststäder har sin charm.

I Los Angeles hittar du de mest kända stränderna i världen, en naturlig blandning av hav och berg, närliggande nationalparker, spännande stadsliv, ett härligt klimat året runt och sist men inte minst: ett hem för världens filmstjärnor - Hollywood. Los Angeles är den perfekta destinationen för ditt studentutbyte i Kalifornien

Utbytesstudent i San Francisco

San Francisco är också en stad man definitivt bör besöka under utbytesåret i Kalifornien. Staden har så mycket att erbjuda. Oavsett var du befinner dig kan du alltid blicka ut över havet, eftersom hela staden är byggd på en brant kulle. Ett absolut måste under din tid som utbytesstudent i San Francisco är en tur på de historiska spårvagnarna. 

Att vara utbytesstudent i San Francisco är ett uppfriskande sätt att förbättra sin engelska på. Du kommer att få ta del av en unik kultur och uppleva en annan sida av USA när du är utbytesstudent i San Francisco. När du återvänder hem efter din tid som utbytesstudent i San Francisco kommer du att ha massor att berätta för vänner och familj.

Utbytesstudent i San Diego

Du kommer att förstå vad det är som gör att så många amerikanare dras till denna stad när du åker som utbytesstudent till San Diego. Staden är känd för sina stränder, och det är förmodligen där du kommer att spendera större delen av din fritid. Som utbytesstudent i San Diego kommer du även se att staden är starkt influerad av Mexico och du kommer att kunna äta en hel del mexikansk mat och lyssna på Latinamerikansk musik. Några av de mer spännande utflykter du kan göra är till Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon och Mexico. 

Utbytesstudent i Santa Barbara

Att vara utbytesstudent i Santa Barbara är ett av de behagligaste sätten att lära sig engelska på. I denna soldränkta universitetsstad är det lätt att träffa nya vänner du kan koppla av med på en av stadens alla vackra stränder. Förbättra din engelska medan du får en upplevelse för livet som utbytesstudent i Santa Barbara!

Börja planera ditt utbytesår i Kalifornien

Vi förstår alltför väl varför du lockas av Kalifornien för ditt utbytesår och du antagligen inte kan vänta innan det är dags att åka. Det behövs såklart lite tålamod, eftersom ett studentutbyte måste planeras långt i förväg och i detalj. Det bästa är att ta kontakt med en rådgivare på EF eller beställa en gratis broschyr för att ta de första stegen mot ditt studentutbyte till Kalifornien.

Varför EF?

Förtroende

Vi har över 50 års erfarenhet och är välkända världen över.

Koppla upp

Lär dig tillsammans med studenter från över 100 länder.

Anpassa

Utforska världen genom våra program, välj mellan 50 destinationer världen över.

Uppnå

Lär dig snabbare och mer heltäckande med EF Method.

EF hela vägen

Våra egna skolor och kontor runt om i världen säkerställer enastående kundservice.

Globalt ackrediterade

Vår undervisningsexpertis och inställning till lärande är globalt erkänt.