GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska Cambridge

10 anledningar att älska Cambridge

Mest känd för sitt berömda universitet är Cambridge en av de mest populära städerna i England. Med sin grönska och vackra gamla byggnader så långt ögat kan nå är staden en populär tillflyktsort för britterna och turister. Den pittoreska staden kan ha ett rykte för att vara en lite lugnare destination men staden charmar med sitt vackra landskap och många dolda pärlor. Följ med oss och utforska staden Cambridge och upptäck 10 anledningar att älska den vackra staden.

1. Kulturen

Det finns få städer som är så autentiskt brittiska som Cambridge. Hem till ett av världens mest kända universitet är det definitivt en vinnare när det gäller brittisk kultur. Med anmärkningsvärda byggnader som dateras hundratals år tillbaka finns det en otroligt inspirerande brittisk tradition vid varje hörn. Vare sig du väljer att vandra bland skog och mark, beundra de gamla högskolorna i staden eller ta en kopp te och njuta av genuin Britishness. Kommer Cambridge inte låta dig att lämna staden utan en stor dos av god gammal Blighty-kultur.

2. Punting

Vid River Cam finner du utan tvekan en av de mest lugna och vackra delarna av staden. Platsen bjuder inte bara på en vacker omgivning för sommarpicknicker och drinkar, det är även här du kan få syn på punting som är en känd aktivitet i staden. Punting innebär att man kör en platt båt nerför floden, med en person som står på baksidan av båten och för båten framåt. Med hjälp av en pinne stakar man båten fram längs vattnet. Glid omkring längs floden på en tur eller hyr din egen båt och ta punting i dina egna händer – oavsett kommer du ha första plats till det vackra landskapet runt omkring dig

3. Språket

Historiskt bestående av en blandning av olika dialekter som estuary, East Anglian och Queen’s engelska, är den “traditionella” Cambridge-dialekten likt den du hör i serien Downton Abbey. Samtidigt som tillströmningen av studenter innebär att “standard” dialekten har försvunnit och förändrats genom åren är Cambridge fortfarande en av de bästa platserna om du vill lära dig den genuina brittiska engelskan. Vem vet, några månader i den här vackra staden och du kanske pratar som en lokal, gammal chap.

4. Museum

Med tanke på det akademiska är det inte överraskande att Cambridge är hem för många historiska museer. Gå till Museum of Archaeology och Anthropology för att se en samling artefakter som sträcker sig över nästan två miljoner år eller ta en tur förbi Whipple Museum för en dos av all vetenskap. Glöm inte att besöka den mest kända av dem alla, Fitzwilliam Museum, hem till en imponerande samling historisk konst.

5. Universitetet i Cambridge

Du kan inte nämna olika anledningar till att älska Cambridge utan att åtminstone kort sagt hylla det legendariska universitetet. Grundad år 1209, har den rankats som ett av de top två universiteten i Storbritannien i flera år (vid sidan av Oxford). Alumnis inkluderar legendariska namn och ansikten som Stephen Hawking, Charles Darwin och Isaac Newton. Skådespelare Sascha Baron Cohen, Emma Thompson och Tom Hiddleston är några av de senaste akademikerna. Personer som är associerade med universitetet i Cambridge har också vunnit totalt 89 Nobelpriser i alla sex discipliner – inte dåligt.

6. Market Square

Ingen resa till Cambridge är komplett utan ett kort stopp vid Market Square. Lokalbefolkningen från området säljer lokala råvaror och nylagad mat, ett utmärkt ställe att ta en bit att äta medan du är ute på upptäcksfärd. Förutom läckra måltider och mellanmål finns det många andra föremål till salu. Gå en promenad genom marknaden och ta en titt på olika stånd som säljer allt från konst och kläder till cyklar och växter.

7. FoodPark

Om streetfood är din stil, håll då koll på webbplatsen FoodPark för att se var navet av foodtrucks kommer att befinna sig den dagen. Med ett regelbundet roterat urval av FoodPark-handlare finns det ständigt något nytt erbjudande. Smaka rätter från hela världen på veckovisa lunchmarknader (och popup nattmarknader) och unna dina smaklökar den bästa streetfooden staden har att erbjuda.

8. Cykla

Cambridge anses vara en cykelstad. Med tanke på att en stor del av befolkningen består av studenter, som bara kan få parkering under särskilda omständigheter, är cyklar ett av de mest populära transportmedlen. Stadens cykelvänliga utformning främjar cykling ytterligare och som ett resultat är staden inte så fullproppad av bilar och trafik som andra platser i Storbritannien. Hatten av till Cambridge för sitt engagemang för miljön!

9. Cambridges botaniska trädgård

Universitet i Cambridge har en botanisk trädgård som grundades 1762 som stäcker sig cirka 40 hektar mark och är hem för blommor och växter från hela världen. Färgerna i trädgårgen är magiska och det är en utmärkt picknickplats och ett underbart sätt att spendera en eftermiddag under de varmare månaderna.

10. Evenemang utomhus

För att möta kraven från stadens unga aktiva invånare är Cambridge värd för många utomhusaktiviteter och evenemang. Har du någonsin varit på bio utomhus? Filmer på Meadows är en möjlighet för människor att tillsammans se sin favoritfilm utomhus en mysig kväll. The Big Weekend har en rad aktiviteter som drar tiotusentals människor till staden varje år. Från komedifestivaler till glittrande fyrverkerier får du en härlig tid i Cambridge.

Studera engelska i Cambridge!Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig