GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Frukost i Stockholm: 10 bästa i stan

Frukost i Stockholm: 10 bästa i stan

Var ska man egentligen gå för att få tag på en riktigt bra, prisvärd frukost i Stockholm? Här har vi listat 10 frukostar i stockholm som vi gärna hade startat varje dag med (om man nu hade den möjligheten). Att äta frukost ute tycker jag känns superlyxigt, något man borde göra oftare! Tänk vilken bra morgon man har efter att man ätit en riktigt bra frukost!

Pom & Flora– Bondegatan 64

Mångas absoluta favorit! Här hittar du allt från modern frukost (chiapuddig, sojayoghurt, omega bowl) till mer klassiska alternativ så som grillad croissant, rågbröd med olika pålägg och kokt ägg. Snart öppnar de även i en ny lokal vasastan, så höll ögonen öppna! Detta kan du bara inte missa!

Mellqvist kaffebar – Rörstrandsgatan 4

Det perfekta kaffestället för dig som antigen bara vill ha en take-away och kunna avnjuta en av Stockholms bästa kaffe, eller för dig som vill sitta ner och avnjuta en supersmarrig frukost. Här hittar du goda mackor med olika pålägg, färskpressad juice, smoothies, bakelser, ja allt som gör att en frukost blir sådär instagramvänlig helt enkelt (och såklart supergod).

Greasy Spoon– Tjärhovsgatan 19

Frukost och brunch hela dagen, varje dag! Här hittar du avocadomackor och klassiska amerikanska pankakor, blueberry pancakes! Här kan du inte boka bord och under helgerna sträcker sig kön långt ut på gatan, ett tips är ju att kika förbi där under en vardag!

Nybrogatan 38– Nybrogatan 38

En klassiker! Här finns det garanterat ett alternativ för alla. Min favorit är den klassiska toasten med kalkon och avocado, man får aldrig nog. Tips! Här finns laktosfria alternativ.

Petit France – John Ericsonsgatan 6

Intill kungsholmens maffigaste gata Norrmälarstrand hittar du detta mysiga ställe. Här kan du äta frukost, lunch och brunch. Brunchen går inte att boka, här gäller det att komma i tid helt enkelt! Deras koncept går ut på att du som gäst ska känna att du befinner dig i ett litet frankrike. Alla råvaror, från ost, bröd, croissants till kaffe ja, allt ska kännas franskt!

Strandvägen 1– Strandvägen 1

Precis intill dramaten och en stenkast från Stureplan (med utsikt mot vattnet) hittar du denna mysiga och trendiga restaurang. Hit ska man passa på att gå till under sommaren, då kan man sitta utomhus och kika in alla trendiga människor som går förbi. Frukosten här är även toppen! Här hittar du lite av allt, bland annat varma scones och rostade bagels. Det går även att beställa ett litet eller stort frukostpaket som kasnke passar dig som har svårt för att välja.

Miss Clara Hotel– Sveavägen 48

Du kommer inte bli besviken på denna fukostbuffé, den är to-die-for! Hit kan du även gå för att äta en grym brunch under helgerna, en á la carte meny och live musik, kan det bli bättre?

Luzette – Centralplan 25

Perfekt för dig som ska ut och resa! Kanske blir det en sista frukost i Stockholm innan en lång resa? Mitt på central stationen i Stockholm hittar du detta moderna brasserie som serverar modern och supergod frukost (allt annat än en trött frukost som du kanske är van vid att hitta på en central station). Här kan du äta en traditionell frukost, så som omeletter och grekisk yoghurt. Supersmarrigt!

Il caffe Södermannagatan 23

Här dricker du absolut en av stans bästa kaffe! Är du en människa som inte behöver så mycket mer än en kaffe på morgonen är detta stället ultimat för dig, tyvärr finns det inte så mycket mer än så. Men, hag har hört att deras kanelbullar är smarriga!

STHLM brunch clubDalagatan 24

Kanske är namnet missvisande, för här kan du äta såväl som frukost, brunch som lunch. Från 7.30 på vardagar kan du avnjuta deras instagramvänligafrukost och de har öppet till 16 varje dag, förutom måndagar då det är stängt. Under helgerna brukar kön sträcka sig långt ut på gatan, om du vill ha chans att kunna få tag i ett bord rekomenderar jag att komma dit tidigit, alternativt att gå dit under en vardag.

Drick kaffe i nya spännande städer!Utforska
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig