GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Storbritannien & Irland

10 dolda pärlor i Storbritannien & Irland

Du har sett Buckingham Palace, hängt i Hyde Park, utforskat Oxford och kanske till och med besökt slottet i Edinburgh. Då är det dags att vidga dina brittiska (och irländska) vyer och göra något lite mer än det gamla vanliga.

Här är våra topp 10 dolda pärlor i Storbritannien och Irland – från en vild simtur i Wales till hemliga cocktails i Manchester..

Hjortar och picknick i Richmond Park, London

Ta med kameran, picknickfilten och en kompis på en oförglömglig dag. Omringade av över 600 röd-guldiga hjortar, bara några tunnelbanestationer utanför centrala London. Denna vackra, kungliga park på 2500 hektar har allt du behöver för en perfekt dag, långt borta från stadens muller.

Hemliga drinkar på “The Wash House” i Manchester

I Manchester är det inte direkt brist på ställen som serverar något att dricka, men om du är sugen på att klä upp dig och gå till ett ställe som inte ens många Manchester-bor känner till, gå till The Wash house. Utifrån ser det ut som vilket tvättställe som helst i vilken engelsk stad som helst, men bakom den stora tvättmaskinen gömmer sig en häftig cocktailbar med anor från 1920-talet – och de absolut bästa drinkarna i stan!

Dykning i Keem Bay på Achill-ön, Irland

Ingen vistelse på Irland är fulländad utan att man får uppleva den fantastiska naturen. Vid Irlands västkust ligger ön Achill, och där finns Keem Bay, som med sitt kristallklara vatten är ett måste för alla som älskar dykning eller snorkling.

Kod-knäckning i Bletchey Park mellan Oxford & Cambridge

Sug i dig lite modern Brittisk historia i detta gamla topphemliga mansion där man, under andra världskriget, knäckte tyskarnas koder. Huset blev känt 2014 genom filmen The Imitation Game och besöker du det får du höra om hur, den nästan enbart kvinnliga, personalen förändrade kursen av WWII.

Fyrverkerier och brasor i Lewes, mellan Brighton & Eastbourne

Den medeltida staden Lewes, med sina slott och kullerstensgator, är väldigt speciellt att besöka året om. Men, den femte november, förvandlas den pittoreska lilla staden till något helt annat. Den dagen kallas Guy Fawkes dag, eller brasornas natt (till minne av försöket att elda upp parlamentet år 1605), och på Lewes gator samlas människor från hela landet – till och med världen – för att fira. Utklädda och med flammande facklor dansar man till trummornas slag. Atmosfären är vild och fyrverkerierna är helt magiska.

I bakgården av en lantlig pub – George Inn – Mellan Bournemouth och Bristol

Det kan inte bli mer Engelskt än en lat söndagseftermiddag bland vänner på innergården av en lantlig pub, och du kan inte hitta en mer traditionell lant-pub än denna. Omringat av naturens skönhet i North Wessex Downs, severar The George Inn klassisk pub-mat. De har även övernattningsrum om man skulle vilja stanna natten. Mest. engelska. helgen. någonsin.

En simtur i det vilda – var som helst!

Det finns inget bättre sätt att komma ut i naturen än att hitta ett härligt ställe att simma på (alltså vad som helst som inte är en pool). Runt om i Storbritannien och Irland finns det vackra sjöar och floder som bara väntar på att du ska hoppa i – och, dessa hittar du inte vid någon vanlig turiststig. Om man vill ha en lista på bästa sim-platserna kan man kolla in Wild Swimming-sidan.

Meantime-bryggeriet i Greenwich, London

Öl kan man dricka på varenda pub i Storbritannien och Irland, men de riktiga upptäckarna tar det ett steg längre och kollar in hur den fantastiska ölen faktiskt tillverkas. Hos Meantime-bryggeriet bjuds det på riktigt bra, omfattande turer som avslutas med en smakprovning av alla bryggeriets öler. Man har både en riktigt rolig dag OCH blir öl-proffs samtidigt.

Konst på Edinburgh Fringe Festival i Skottland

Varje sommar håller Edinburgh i den största årliga konstfestivalen i världen. Den har blivit internationellt känd genom att komiker kommer dit för att prova sitt nya material. Festivalen visar också det bästa av det bästa inom teater, cirkus, opera och musik.

Klättra, vart du vill i landet

Bli lite äventyrslysten och hitta någon av de högsta punkterna i Storbritannien: Skottland har Ben Nevis, Wales har Snowdon och England har Scafell Pile. Alla dessa har spår som leder till toppen, med olika svårighetsgrader för alla med olika erfarenhet och uthållighet. Det finns verkligen inget bättre sätt – förutom simturen i det vilda som tidigare nämnts – att uppleva de Brittiska öarnas naturliga skönhet. Glöm inte kameran, det är fantastiska utsikter från toppen.

Upptäck Storbritannien med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig