GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

4 oförglömliga roadtrips i södra Kalifornien

4 oförglömliga roadtrips i södra Kalifornien

Äntligen är du i södra Kalifornien – där vågorna är fantastiska, solen alltid skiner och du i princip bor i dina shorts och sandaler. Livet är härligt! Om sol, sand och fisktacos i San Diego någonsin blir uttjatat (om det ens är möjligt?), glöm inte att du bara är några timmar bort från några av USA’s mest episka sevärdheter.

Här är fyra typiska roadtrips som du inte får missa:

1. För surf- och strandälskaren: ‘The PCH’

The Pacific Coast Highway

Börja i San Diego, Los Angeles eller Santa Barbara – det spelar ingen roll om du kör från norr till söder eller tärtom – båda hållen bjuder på en fantastisk färd du sent kommer att glömma. Kommer du från San Diego? Kör då norrut och kolla in ’1000 Steps Beach’ i södra Laguna eller häftiga Crescent Bay. Missa inte att äta en god ’acai bowl’ från The Stand Natural Foods i centrala Laguna. I Los Angeles bör man ta en sväng till Malibu för en kort promenad till Matador Beach. Om du har tur får du här sällskap i solen av några sälungar. Framme i Santa Barbara får man inte missa ‘Big Sur’ som bjuder på fantastiska vyer där Santa Lucia-bergen möter Stilla havet. Kolla in ’Ragged Point’ och ta en kittlande promenad ner längs den Kaliforniska robusta kusten med dess vackra utsikt. Eller ännu bättre, kolla in Julia Pfeiffer State Beach för böljande turkost vatten och en oförglömlig solnedgång.

Rekommenderad längd: Ditt val – Pacific Coast Highway har något för både dagsutflykten och de längre äventyren.

Uppskattad körtid: Det är också helt upp till dig, beroende på vad du vill göra. Ett tips är att försöka köra så mycket som möjligt innan solen går ned, så att du inte missar den vackra solnedgången.

2. För effektiva helgfirare: ökendrömmen

48 timmar är allt du behöver för att uppleva några av södra Kaliforniens vackraste ökenlandskap.

Salvation Mountain

Denna konstgjorda kulle med färger som sprakar i regnbågens alla färger ger kontrast till det omgivande ökenlandskapet. Monumentet, som är 15 x 47 meter stort och fyllt med bibelcitat, skapades av en dedikerad lokalbo och är, vare sig man är religös eller inte, en fantastisk sevärdhet och en väldigt foto-vänlig plats. Genom berget, som är byggt av lera, halm, tegel och litervis miljövänlig färg, går en stig som tar dig mellan vackra ler-träd och skulpturer ända upp till toppen.

Joshua Tree Nationalpark

Fortsätt till Joshua Tree National park för att få se magiska solnedgångar och en ännu mer fascinerande stjärnhimlen. Nationalparken är ett jättebra ställe för att testa dina campingkunskaper. När du väl är här, se till att inte missa Hidden Valley Nature loop, Arch Rock och Indian Cove. Är camping inget för dig? Kolla in hotellen i den mysiga, klassiska ökenstaden Twenty-Nine Palms.

Rekommenderad längd: 2 dagar

Uppskattad körtid: 7+ timmar

3. För vinkännaren: Temecula

För resenärer över 18 med intresse för vin – mindre än en timmes bilfärd från San Diego ligger denna dolda pärla, full av världsberömda vingårdar.

Vinprovning och luftballongsturer

I Temecula Valley finner du mer än 35 vingårdar inom en sträcka på 15 km. Vinprovningar och ett mysigt Airbnb-boende är allt du behöver för en härlig helg bland de vackra omgivande kullarna. Stanna för en trevlig lunch eller ostprovning i en av de många restaurangerna i området. För de mer äventyrliga – se vingårdarna från ovan – ta en tur i en luftballong. Eller båda. Gör båda!

Rekommenderad längd: 2 dagar

Uppskattad körtid: 4 timmar

4. För den äventyrlige: Grand Canyon

En lite längre resa och mer körning krävs, men Grand Canyon, Antelope Canyon och Zion Nationalpark är så, SÅ värda det. Det är svårt att hitta mer spektakulär natur än detta.

Grand Canyon

Ett av världens 7 naturliga underverk, Grand Canyon, bjuder på helt häpnadsväckande vyer. Står du på kanten och tittar ut över det vackra landskapet kommer du garanterat bli knäsvag. Se till att fånga den vackra solnedgången då ljuset lyser upp dalen i orange, rött och lila.

Horseshoe Bend

Och Grand Canyon är verkligen bara början. Kör ytterligare ca 2,5 – 3 timmar österut till Page, Arizona, och se hur Colorado river vackert slingrar sig likt en hästsko, i just Horseshoe Bend. Ta en liten promenad till kanten och känn rysningarna i hela kroppen när du tittar rakt ner från en 300 meter hög klippa ut över denna vackra formation.

**[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2017/03/Southern-California-road-trips-image_3.jpg)**

Antelope Canyon

Är höga höjder inget för dig? Bege dig istället till heliga Antelope Canyon och följ med på en tur med en inhemsk indian-guide från staden. Väggarna av orange sandsten ser ut som att de blivit ditmålade med pensel och är verkligen imponerande. De har skapats efter tusentals år av översvämmade floder, som tillslut skapat små smala gångar för ökenantiloperna. Fråga guiden efter häftiga, fotovänliga platser – det finns många häftiga sådana.

Men det är inte slut än, det finns så mycket mer att se! Kör två timmar till så hamnar du i Zion National Park.

Zion National Park: The Narrows & Angel’s Landing

Även om du är en van hajkare kommer Zion nationalpark att imponera. Här finns två unika vandringsleder som garanterat kommer att göra intryck.

I början av Zion Valley sträcker sig den populära leden ’The Narrows’. Genom Virgin-floden vandrar man motströmms upp norr längs passagen som omsluts av fantastiska, höga väggar. Det finns även en kortare, asfalterad sträcka för de som inte vill bli blöta eller har rörelsenedsättning. För de som vill gå långt finns möjlighet att hyra en vandringskäpp samt tåliga vandringsskor av Zion Adventure company.

Är du höjdrädd bör du hålla dig borta från ’Angel’s landing’. Leden sträcker sig ca 8 km och är, trots de rafflande höjderna, en av de populäraste. Vandringen inkluderar klättring upp för och sedan vandring längs den höga, hajfene-formade åsen, som omges av djupa klyftor och en fenomenal utsikt. Här gäller det verkligen att vara försiktig – även om det finns några utkarvade steg och ett fastkedjat räcke, sträcker sig åsen 450 meter över dalen och kan vara farlig om man inte är uppmärksam. De fantastiska vyerna i slutet är dock värt vandringen och får dig att känna som att du är på toppen av världen.

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2017/03/Southern-California-road-trips-image_5.jpg)

Las Vegas

På vägen hem till “SoCal” kan du stanna och prova lyckan i Las Vegas. Den enda vägen tillbaka går rakt igenom syndernas stad.

Rekommenderad längd: 3-4 dagar

Uppskattad körtid: 20 timmar

Upplevelser: Makalösa

Förbättra engelskan med oss i San DiegoLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig