GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 anledningar till varför du borde flytta utomlands med din partner

5 anledningar till varför du borde flytta utomlands med din partner

Drömmer du och din partner om att förändra vardagen och ta steget att flytta utomlands tillsammans? Att resa iväg en längre period med sin partner kan vara mycket stärkande för relationen och ni kommer garanterat lära känna varandra på ett nytt plan (även om du tror att ni vet allt om varandra redan). Men det kan också testa era gränser då det är en stor omställning att anpassa era rutiner till en ny kultur. Här är fem starka argument som talar för att ni två kommer ha er livs resa tillsammans!

Ni skapar oförglömliga minnen tillsammans

Att tillsammans kunna backa bandet och återuppleva de där underbara dagarna ni spenderade utomlands är något som kan få vem som helst på strålande humör en dag man känner sig lite nere. När ni flyttar till ett nytt land kommer ni att uppleva en massa nya saker tillsammans som är en kontrast till ert vanliga liv hemma. Den där karaokekvällen i Seoul eller middagarna på stranden i Sydney kommer vara minnen som ni kan dela tillsammans. När vardagen har smugit sig på igen hemma och livet rullar på som vanligt kan era månader utomlands vara ett gemensamt ”happyplace” som ger er positiv energi och kanske motivation till att spara ihop till en ny fantastisk resa.

Det är en trygghet

Även den mest självsäkre kan uppleva att känslorna går upp och ner när man håller på att bekanta sig med ett ny kultur. Ena dagen kan det nya livet kännas toppen och du har aldrig mått bättre och den andra kan allt kännas tugnt och jobbigt. Det är inte ovanligt att man känner sig lite skörare och mer mottaglig för oroskänslor när man är ute och reser, just för att man är långt ifrån sin trygga zon. Reser du med din partner har du en garanterad stöttepelare när dessa känslor tar över som förstår var du kommer ifrån och känner dig bättre än någon annan. Givetvis finns du där tillbaka när det är ombytta roller.

Ni slipper sakna varandra

Även om saknad ibland också kan stärka en relation, så kan det också vara fruktansvärt jobbigt att vara långt borta från den man tycker om allra mest. Hur saknad påverkar oss människor är såklart individuellt men ibland kan den vara så jobbig att den tar mycket energi som du hellre lägger på att njuta av din resa. Har ni en gemensam dröm om vart i världen ni skulle vilja åka och har möjlighet rent ekonomiskt att ge er iväg på ett äventyr tillsammans, varför inte?

Mästare på att kompromissa

När ni håller på att lära känna er nya stad och skapar nya rutiner kommer ni att behöva göra uppoffringar för varandra. Om ni inte alltid lyckas vara eniga om allt ( heja er isåfall!) så kommer ni lära er att kompromissa när det uppstår situationer där ni kanske tycker olika. Inte för att vara den som är den, men dessa situationer kommer ni förmodligen stöta på en del, framförallt i början då era prioriteringar kan se olika ut. Du kanske vill gå loss och inreda er nya bostad, men din partner tycker det känns onödigt och att ni kan leva lite spartanskt ett tag för att hålla koll på budgeten. Men de goda nyheterna är att ni kommer bli riktiga mästare på att kompromissa så att båda parter blir nöjda. Sen får ni inte heller glömma bort att ni inte alltid måste göra allting ihop, trots att man bestämt att flytta utomlands tillsammans. Det är viktigt att ha sitt eget liv också för att inte bli tokiga på varandra.

Ni upptäcker varandras styrkor

När ni flyttar till ett nytt land där varje dag består av nya intryck kommer ni att ställas inför situationer där ni tillsammans måste lösa problem. Precis som när man reser själv eller med en kompis får man bättre självförtroende då man måste lita på sin egna förmåga. Detta leder till att era styrkor kommer att lyftas fram och ni kommer kanske se nya sidor hos varandra som legat dolda på hemmaplan. Tänk om din partner visar sig vara en hejare på att nätverka eller förhandla? Det är en chans för er båda att växa tillsammans!

Upptäck världen tillsammans med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig