GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 tips till dig som ska packa för ett år utomlands

5 tips till dig som ska packa för ett år utomlands

När du har fixat allt praktiskt som gäller din resa och ditt äventyr väntar alldeles runt hörnet återstår bara en sak för att du ska komma iväg och det är packningen. Om du befinner dig mitt i ett organiserat kaos (det brukar låta så) och inte vet hur du ska kunna packa ner hela ditt liv i en resväska så var lugn. Trots att du vill ta med dig allt du äger för att vara säker på att inte sakna något bör du begränsa dig och försöka tänka smart. Här är några av mina bästa tips till dig som ska packa för ett år utomlands!

Ta med något personligt hemifrån

Ska du vara borta en längre tid kan det vara fint att ta med dig något hemifrån som ger dig positiv energi när livet kanske känns lite tufft. Det kan vara några foton på nära och kära, ett örngott som du fått av mormor eller något annat som känns tryggt. Tänk på att vara rädd om dina saker när du packar om det är något som är ömtålig. Ett tips är att packa ner det i handbagaget om bagagereglerna tillåter. Ska du bo i värdfamilj under ditt år utomlands kan det även vara trevligt att ta med en liten present hemifrån som du kan ge dem när du anländer.

Kategorisera dina kläder

Är du också ett fan av listor? Listor kan verkligen underlätta packningen ( och livet överlag!) då du enklare kan hålla koll på att du fått med dig allt du verkligen behöver. Samt under själva packningen för att kunna bestämma vad du ska ta med dig. När det kommer till kläder är mitt bästa tips att göra en lista där du delar upp din packning i olika kategorier. Kläder att frysa i, kläder att sova i, kläder att träna i etc. Det gör det enklare för dig att packa rätt kläder för varje tillfälle och även garantera att de kommer till användning. Det sista du vill är att slänga ner saker i väskan utan en tanke på när du ska använda dem och hur du ska matcha dina plagg.

Var kritisk till din garderob

Okej, det här är viktigt men är ofta lättare sagt än gjort. Du kan helt enkelt inte packa ner hela din garderob i resväskan även om du önskar att du kunde. Satsa på säkra kort och packa aldrig ner något som du inte haft använding av tidigare. Tycker du inte om tröjan hemma, kommer du med all säkerhet inte göra det på din resa heller. Packa ner saker som du vet passar ihop och försök välja kläder som kan användas vid flera olika tillfällen. Det gör att du får mer plats till det du verkligen vill ta med dig.

Det mesta går att köpa

Det är viktig att komma ihåg att allt går att köpa på plats (om du inte ska åka på expedition i vildmarken kanske). Står du och väger mellan om du ska lämna ett något hemma eller inte, ha som grundregel att då göra det. Ångrar du dig kan du med all säkerhet köpa det under resans gång och av erfarenhet brukar dessa prylar eller plagg förbli oanvända i slutändan. Det är dock viktigt att gå igenom din packlista innan du ska åka för att säkerhetsställa att du inte glömmer det som absolut inte går att köpa, tex. mediciner.

Kläder efter väder

Det kanske låter självkart, men när du står där helt förvirrad med vintermössan i ena handen och bikinin i den andra är det lätt att man glömmer bort vart man faktiskt ska åka. Kolla upp ordentligt vad det är för temperatur dit du ska åka och glöm inte också att skapa dig en uppfattning om vilka kläder som passar för de olika årstiderna. Är du osäker, packa inte ner saker i onödan utan kom ihåg punkten ovan. Det mesta går att köpa på plats om en plötslig köldstorm oväntat skulle dra in.

Lycka till med din packning!

Upptäck världen med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig