GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 städer där studentkassan räcker länge

8 städer där studentkassan räcker länge

Drömmer du om att resa men har en begränsad budget? Inga problem! Här är 8 städer där studentkassan räcker länge! Skyscanner har valt ut 8 städer, både inom Europa och utanför, där din studentbudget kommer att räcka länge. Till flera av städerna kan du dessutom ta dig med lågprisflyg från Sverige.

1. San José, Costa Rica

Står surfing högt upp på din önskelista? I Costa Rica hittar du några av Centralamerikas bästa stränder och vågor, men också en mycket fördelaktig prisnivå för dig med begränsad studentekonomi. I San José kan du äta middag på en enklare restaurang för drygt 50 kronor och köpa något att dricka för cirka 20 kronor.

2. Berlin, Tyskland

En stor fördel med att välja Berlin är att det finns gott om billiga flygavgångar hit. Väl på plats kan du hänge dig åt ett massivt utbud av kultur, restauranger och nöjen. Prisnivån i Berlin är drygt 25% lägre än hemma i Sverige och du kan äta en middag på en enklare restaurang för under 100 kronor. Har du inget emot att bo enkelt och kan till exempel nöja dig med att dela rum med andra, finns det gott om billiga hostels i Berlin.

3. Peking, Kina

Vill du uppleva något riktigt annorlunda, varför inte besöka Kina? Även om flygbiljetten kostar mer än till destinationer i Europa, kan du väl på plats klara dig på en mindre budget. I Peking är prisnivån drygt hälften av den i Sverige. En enkel middag kan du få för drygt 40 kronor. Peking är en stor stad, men transport är billigt. En enkelbiljett i kollektivtrafiken kostar ynka 4 kronor.

4. Barcelona, Spanien

Barcelona är en riktigt populär studentstad och har allt det man kan önska sig. Ett häftigt nattliv, soligt väder, strand och billig shopping. Här kan du njuta av en riktig storstadsatmosfär, handla en billig lunch på någon av stadens marknader och tillbringa lata dagar med vänner på stranden. Många av Barcelonas allra bästa nöjen är helt gratis.

[

](http://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2018/03/Barcelona-e1519911118203.jpg)

Park Guell in Barcelona, Spain.

5. Dublin, Irland

Dublin är en extremt populär studentstad med tusentals studenter från hela världen. Det är också en stad som är väl anpassad för studenter, här finns ett rikt kulturliv med gott om gratis museer och konstgallerier. Staden är relativt liten och lätt att ta sig runt i till fots och det går snabbt att ta sig ut på landsbygden för att uppleva en annan sida av landet (eller varför inte för en lång lördags-picknick med vännerna?)

6. Malta

Om du önskar solgaranti är Malta en av Europas säkraste kort med sina 300 soldagar om året. Din studentbudget kommer också att räckla längre här, än hemma i Sverige och i synnerhet om du kan tänka dig att handla på marknader och satsa på att ta dig runt till fots alternativt med kollektivtrafiken. Då Malta har en hel del unga invånare och utbytesstudenter är utbudet av nöjen stort.

7. Seoul, Sydkorea

Gillar du stora städer, högt tempo och lyxiga skyskrapor? Ta ett flyg till Seoul för ditt livs resa! Här finns tusentals utbytesstudenter och staden är ett riktigt smörgårdsbord av nöjen, shopping och kultur. Studenterna i Sydkorea är också kända för att veta hur man har roligt samtidigt som de fokuserar minst lika mycket på studierna. Koreanerna är ett lättsamt folk och sannolikheten är stor att du kommer att hitta likasinnade att umgås med och upptäcka denna häftiga stad.

8. Brighton, England

Kombinera semester med en intensivkurs i engelska? Brighton är kanske mest känd för att ta emot mängder av språkstudenter från hela världen, men det är också en väldigt populär turistort. Prisnivån i Brighton är något lägre än i Sverige, räkna med cirka 15 procent lägre. Tänk på att boka hotell i god tid innan, i synnerhet om du planerar att resa hit under sommarmånaderna som är högsäsong här. Resan till Brighton kan du komma undan med mycket billigt (lågprisflygbolaget Norweigan flyger hit från Sverige). Ta ett flyg till London Gatwick och därefter tåg (cirka 30 minuter) till Brighton.

Artikeln är skriven av Skyscanner

Upptäck en ny stad och plugga språk med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig