GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

“Aloha Honolulu!”

“Aloha Honolulu!”

Så fort du börjar resa och spenderar allt fler veckor eller månader utomlands så ökar bara din reselust ännu mer, känner du igen dig? Julia Norlin är en 23-årig tjej som på senaste åren har gått ur sin trygghetszon och kastat sig ut i världen. Julia spenderade bland annat en månad på Honolulu och åkte till många fantastiska delar av ön. Vi har tagit reda på mer om Honolulu, vad det bästa var och vad du enligt Julia definitivt inte får missa. Enjoy!

Hur kommer det sig att du reste till just Honolulu?

Jag har tidigare varit på semester med min familj på Hawaii och blev totalt förälskad i den Hawaiianska kulturen. Det finns mycket bra saker med Honolulu, speciellt om du reser själv. Hawaii består av 8 öar och kollektivtrafiken är helt klart bäst på Honolulu – du kan ta dig runt utan bil vilket passade mig perfekt. Jag tycker även att ön har något som passar alla. Honolulu är en mycket pulserande plats, speciellt runt Waikiki beach där det finns mängder av shoppinggator, bra uteliv och underbara stränder. Bara 2 timmar norrut från Waikiki hamnar man i den lilla surfstaden Haleiwa som ligger på The North Shore. Atmosfären här är mycket fridfull och jag har nog aldrig upplevt en så stressfri miljö som på Haleiwa. Med Honolulu som utgångspunkt så har man alltså en bra blandning av allting man kan tänkas behöva, vilket var ett vinnande koncept för mig när jag valde resmål.

Hur spenderade du dina dagar?

Mina dagar var fyllda av hajkar, surfing och framför allt att utforska gömda guldkorn där inga turister syntes till. Jag hittade öns bästa gömda platser tack vare att jag träffade lokalbor. Det bästa med att resa på en plats under en längre period är att man kan lära känna lokalbor och verkligen få en smak av resmålet på ett helt annat vis än om man hade bott på hotell. Min upplevelse blev helt klart mycket bättre efter att ha skapat nya vänskaper med personer som faktiskt bor på Hawaii.

Vad var det bästa med Hawaii?

Det bästa med Hawaii är definitivt den unika kulturen och lokalinvånarnas synsätt på ”Aloha” som har olika betydelser. Det är en hälsningsfras men även ett ord för kärlek och ett sätt att leva på. Någon med mycket ”Aloha” är en varmhjärtad och generös person, likt en slags förebild. Det finns såklart en hel del fantastiska platser att se och uppleva, men den unika kulturen och atmosfären är nog det jag gillade mest på Hawaii.

Vad saknar du mest?

Även då Hawaii är en otroligt vacker plats på alla möjliga sätt och vis så saknar jag faktiskt mest de personerna som jag träffade på The North Shore. Jag spenderade en oförglömlig vecka i Haleiwa och skapade nya vänskaper med lokalinvånare och människor från hela världen. Vi håller kontakten än idag!

Var det någonting du ångrade att du inte gjorde?

Nej, faktiskt inte! Innan min resa så var jag noga med att bokstavligen skriva ner saker som jag ville göra på min ”bucket list” under min tid på Hawaii. Personligen så tycker jag att det är lättare att uppnå mål och att verkligen göra saker (gällande det mesta) när man faktiskt skriver ner det på papper. Tack vare min ”bucket list” så gjorde jag faktiskt allting jag ville göra, plus lite till!

Snabba Top 5 tips på Honolulu?

  1. Surfa i solnedgången på Waikiki Beach

  2. Besök USS Arizona’s minnesmonument Pearl Harbor. Perfekt att byta ut en dag på stranden mot en lärorik och allmänbildande dag om världshistorien.

  3. Ta en dagstur till den norra delen av ön till surfstaden Haleiwa. Surfkulturen är helt fantastisk och det finns många mysiga hälsosamma caféer och restauranger att besöka.

  4. Snorkla i barnvänliga Hanauma Bay och se marinliv i alla möjliga färger och former. Området är väldigt lugnt och trivsamt och man kan hyra all snorkelutrustning på plats, perfekt för barnfamiljer!

  5. Ett måste är att prova på den Hawaiianska rätten Poke bowl. Man kan äta Poke bowl’s över nästa hela världen men de smakar definitivt bäst på Hawaii. Min favorit är spicy salmon!

Vem skulle du rekommendera Honolulu för?

Honolulu passar i princip alla restyper och är ett paradis med perfekt väder året om. Jag älskade varje sekund av min tid på ön och det var absolut en av de bästa månaderna i mitt liv.

“Be Brave. Take Risks. Nothing can substitute Experiences.” – Julia Norlin.

Vill du också varva dina dagar med surfing och engelska?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig