Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Vi älskar att flyga!

Vi älskar att flyga!

Vissa älskar att flyga, andra fruktar det. Vissa människor sover igenom ett 12-timmars flyg utan problem medan andra kollar på fyra filmer i sträck bara för att få de långa timmarna att gå. Dessvärre är jag en av dom. Har knappt sovit mer än en timma på ett plan (de där sätena är seriöst obekväma!) och trots att flyg kan vara tråkiga så finns det sätt att verkligen njuta av timmarna uppe i skyn (här är våra tio tips på hur du kan få tiden att gå på ett flyg) som att vara frånkopplad, slappna av och bli uppspelt för resan som väntar dig. För i slutändan är du ju fast bakom en gråtande bebis, flygande genom skyn av en anledning, eller hur?

1. Ett tillfälle att koppla ifrån

Hur ofta bukar vi få stänga av våra telefoner och logga ut ur Whatsapp och Instagram nu för tiden? Vi är alltid uppkopplade, delar alltid och chattar konstant. Att vara på ett flygplan händer inte ofta så varför inte välkomna tillfället att stänga ner alla chatter och sova, slappna av, kom ikapp med dina favorittidningar, lyssna på musik, kolla på några shower och kanske lyssna på det där Coldplayalbumet du aldrig hade tid till innan.

2. Maten är förvånandsvärt god (speciellt om du är hungrig!)

Jag vet inte vad du tycker men jag njuter faktiskt av de där små smörgåsarna, mellanmålet och minimåltiderna som de serverar på flygplanet. Vanligtvis är jag så hungrig och törstig när de går runt att jag praktiskt taget slukar vad som helst – ostsmörgåsar med bärig smaktillsats (Vad tänkte ni schweizare?!) eller kycklingpasta med en konstig gul sås (curry eller ost? Vem vet!) Spola ner allt med en av de där miniburkarna eller Cola, en kopp kaffe och den sky-höga delikatessupplevelse är komplett!

3. Du vet aldrig vem du kommer träffa

Jag har träffat några fascinerade människor på flygplan och trots att det är helt okej att sköta sitt och sova, läsa eller lyssna på musik utan att ge personen bredvid någon uppmärksamhet, så kan man även ha en trevlig konversation eller lära sig något nytt genom att bara vända sig mot dem, le lite charmigt och kanske till och med yttra ett ord eller två. En gång gjorde jag det och slutade upp med att lära mig mer om modeindustrin än vad jag väntat mig! Om du inte vet hur man bryter isen så är detta några bra öppningsrepliker: Reser du med jobbet eller på semester? Vilken är din favorit destination i världen (speciellt om du flyger till en cool plats som LA, Honolulu, London eller Paris)? Har du några tips för (staden du reser till)?

4. Medel för ett storslaget slut

Det är kul att flyga då det tar dig till olika platser. Självklart är det roligare att flyga till din destination än att flyga tillbaka, men jag bara älskar känslan av förväntan och spänning som tar över när du åker till flygplatsen första dagen på semestern. Flygplansköer är inte roliga men så fort du är på planet, hittar din plats och kikar ut genom det lilla fönstret är det igång! – Då är du påväg!

5. Det blir riktigt bra bilder (och underbara moments att minnas!)

Har du någonsin flygit in till LA en tidig kväll? Elller över London klockan åtta på morgonen? Det är helt fantastiskt, tro mig, och värt en Instagrambild eller två (även om du bara kommer kunna lägga upp en när du väl är uppkopplad på marken!). Från vackra solnedgångar till stads överflygningar, se till att du tar en fönsterplats när du checkar in. Det kommer vara en av de smartaste beslut du någonsin gjort!

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor

Guide: Sabbatsår i Asien
10 anledningar att älska Berlin