GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Att göra i Brisbane

Att göra i Brisbane

Ska du åka till Brisbane? När du gör research före avresa om vad som finns att göra i Brisbane kommer säkerligen Gold Coast, Australia Zoo och Barriärrevet att dyka upp i sökresultaten. Även om dessa platser är fantastiska, finns många andra pärlor i turistparadiset. Här är en lista med några platser som är belägna i eller nära Brisbane City som du bör besöka:

North Stradbroke Island

Lämna storstadspulsen i Brisbane för en heldagstur till den vackra naturen på North Stradbroke Island. Ön är belägen endast ett stenkast från Brisbanes kustremsa. Det är både enkelt och billigt att ta sig till ön, och det finns även möjlighet att övernatta om man skulle önska det. Ta pendeltåget från Brisbane City ut till kusten och hoppa där på en båt till North Stradbroke Island. På ön finner du de kända stränderna Frenchman’s Beach (som du når via en vandringsled och trappor från Point Lookout) och Main Beach. Bada i havet, gå på en kort vandring, beskåda öns vilda kängurur och koalor samt besök de små städerna Dunwich och Amity. Det bästa med ön är att det nästan är folktomt, såvida du inte åker hit under högsäsongen mellan december-februari.

MT Coot-Tha

Ett berg med utsiktsplats högst upp. Om du inte vill vandra hela vägen upp finns en bekväm buss upp till utkiksplatsen, villken kallas Brisbanes lookout. Var förberedd på att det kan vara ganska mycket turister här, men försök njut av den fantastiska utsikten, restaurangerna och den botaniska trädgården. MT Coot-Tha är dessutom beläget nära Lone Pine Koala Sanctuary, ett annat utflyktsmål som är perfekt att kombinera med MT Coot-Tha.

Moreton Island

Till Moreton Island reser du med båt över Moreton Bay, endast 20 minuter från Brisbane City. Här kan du övernatta på öns berömda camping, som har bra mycket högre standard än våra mått sett på camping. Här kan du sandboarda, köra fyrhjulsdrift i sanden och självklart njuta av lugnare aktiviteter, så som snorkla i det kristallklara vattnet.

Burleigh Heads

Okej, detta är en del av Gold Coast… Men, det är en del som många inte tänker på då många associerar Gold Cost med Surfers Paradise. Burleigh Heads ligger söder om Surfers Paradise och är betydligt lugnare och har en mysigare känsla än den långa strandremsan vid höghusen. Hit tar du dig lättast med en buss från terminalen i Surfers Paradise om du kommer från Brisbane.

Brisbane Powerhouse

Ett FANTASTISKT ställe! Här finns en restaurang med mat i världsklass och en härlig baratmosfär med uppträdanden inom musik och komik. Brisbane Powerhouse är ett måste!

Åk på språkresa till BrisbaneLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig