GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

DE BÄSTA PLATSERNA I TORONTO

DE BÄSTA PLATSERNA I TORONTO

Toronto är staden som andas sport men den är även så mycket mer (men vi ska inte sticka under stolen med att det är sport som gäller här). Här kommer jag lista mina favoritsaker att göra i Toronto.

TORONTO ISLANDS

Det här är platsen att hänga på under sommaren! Hit kan du inte bara ta färjan över utan du kan även åka på kajakturer som går ut till öarna för en härlig grillkväll i solnedgången. Härifrån får du en absolut fantastisk vy över torontos skyline. Det finns stränder, tivoli och restauranger på huvudön (central island) och det finns underhållning för alla åldrar. Du kan även se över till USA under en klar dag och inte nog med det, kanadensarna har även lyckats att placera en liten flygplats på dessa små öar. Självklart kan man även åka hit under andra årstider än sommaren men det kommer inte vara något öppet, men det är fortfarande värt ett besök bara för utsikten!

THE BEACHES

Stränder är kanske inte något som man först och främst förknippar med Toronto men tro det eller ej The Beaches som området faktiskt heter har en väldigt härlig lång strand. Här finns det caféer och massa sportaktiviteter längs stranden, många personer har med drakar under de dagar när det är bra förhållanden för att flyga drake. I detta område bor det även en del svenskar och för den med hemlängtan på resan kan man även hitta ett svenskt café i detta område.

HIGH PARK

Detta kan ibland beskrivas som Torontos motsvarighet till Londons Hyde Park. I denna stora park som ligger väst om centrum finns bland annat promenadstråk, pooler, ett mini zoo och restaurang. Parken har en vacker miljö på sommaren med fina plantationer och den är verkligen inte platt, här kan du få dig ett riktigt träningspass i backarna om du letar efter bra löparstråk. Inte långt härifrån finns även ett mysigt område som kallas Bloor West Village som har både mysiga restauranger och butiker.

CHINATOWN

Toronto och Kanada i sig är verkligen en utav de bästa länderna i världen när det kommer till kinesisk mat av olika slag. Här är den mest autentisk om man bortser från Asien i sig självt. I Chinatown som har sitt epicentrum kring Spadina Avenue/Dundas Street finner du allt med mat att göra som bagerier, matbutiker och restauranger men även andra slags små affärer med lite olika krimskrams. Tycker du om de kinesiska bakverken som innebär en bulle stoppad med massor utav kokos så hittar du fantastiska sådana här!

THE DISTILLERY DISTRICT

Det här är ett gammalt bryggeriområde där det förr i tiden har tillverkats whiskey. I dessa nu väldigt charmiga tegelbyggnader ryms allt från restauranger till konsthallar. Här finner du även riktigt härlig shopping med mycket unika butiker och överlag är detta ett område som anses väldigt trendigt. Platsen används också till olika event och även filminspelningar till Hollywood. Detta då det oftast är billigare att film i Kanada än i USA är Toronto ganska ofta inspelningsplats för många filmer.

BONUS: OLD MILL OMRÅDET

Om du vill ta en mysig promenad och känner för att åka ut en bit utanför stadskärnan, ta då tunnelbanan till Old Mill och börja med att gå runt och se på de fantastiska husen. Efter det kan du finna ett riktigt härligt promenadstråk norr upp längs Humber River. Här går du längs floden och passerar diverse parker beroende på hur långt du går och du kan gå riktigt långt längs denna flod.

Så ta dig ut och upptäck allt där finns att göra i Toronto!

Åk och upplev allt att göra i Toronto med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig