GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Los Angeles

10 dolda pärlor i Los Angeles

Los Angeles erbjuder flertalet ikoniska sevärdheter – allt från Hollywoodskylten och Griffith Observatory, till Hollywood Walk of Fame och Venice Beach. Men det finns så mycket mer att uppleva i Los Angeles än de kända landmärkena. Här är några av våra bästa tips på dolda pärlor i Los Angeles så att du kan utforska ”änglarnas stad” som en lokalbo:

1. Utforska (typ) hemliga stränder

LA är definitivt en kustdestination med fantastiska stränder att välja och vraka mellan. I Malibu är stränderna Escondido och Carbon ofta något lugnare då ligger framför stora ”mansions” i miljondollars-klassen och ser ut som privata stränder (men det är det inte!). Victora Beach, strax söder om populära Laguna Beach och Sunset Beach, i Orange County är också bra alternativ.

2. Vandra till gömda vikar

Sacred Cove är dold bakom Rancho Palos Verdes och stoltserar med en skönhet som knappt går att beskriva med ord. Här finns några av Kaliforniens mest dramatiska och gyllene klippor. Vandra längs Abalone Cove Shoreline Trail och njut av kustvyerna innan du spatserar ner till viken, där en liten stenig strand kantas av otroliga klippformationer och tidvattenpooler.

3. Ta en tur till The Last Bookstore

Detta är något för alla boklusar, serietidningsfanatiker och musikälskare! The Last Bookstore är nämligen Kaliforniens största bokhandel med nya och begagnade böcker. Utbudet är unikt och aldrig sinande (åtminstone känns det som det), och en drömvärld av proppfulla bokhyllor som hyllar litterära skapelser av alla genrer. Det finns dessutom en skivaffär och serietidningsbutik här – så det finns verkligen något för alla!

4. Besök Mosaic Tile House

Detta smått galna hus med trädgård är helt täckt med färgglada mosaikplattor. Ta en tur hit – och du kommer utan tvekan bli energisk och känna dig inspirerad. Inte trodde väl någon att ett hem kunde ha SÅ mycket personlighet? Du hittar denna excentriska och ständigt växande konstinstallation gömd i en förort till Venedig – och det har endast öppet för besökare på lördagar!

5. Koppla av vid Self-Realization Fellowship Lake Shrine Temple

På Sunset Boulevard, några kilometer från Santa Monica, finns en lugn oas. På det andliga och välkomnande Self-Realization Fellowship hittar du ett vackert tempel med utsikt över en fridfull sjö med ankor, omgivet av lummiga trädgårdar. Här kan du bara koppla av – eller kanske utföra yoga? Det är gratis att besöka stället, men du måste förboka ditt besök.

6. Fånga vågorna

Palos Verdes, även ibland kallad Bluff Cove, är en av regionens bästa lågmälda surfplatser. Strandlinjen är stenig och inte ett brett sandområde, så surfare behöver ofta inte dela utrymmet ”vanliga” strandbesökare.

7. Simma lugnt

Ta dig inåt landet för att svalka dig i en av Los Angeles naturliga sötvattensbadplatser. Cooper Canyon Falls har en fantastisk pool som du kan vandra till genom vackra tallskogar. Ett annat tips är Angeles National där du hittar Switzer Falls. Det finns också en stor naturlig pool i Malibu Creek State Park.

8. Beställ från en Sprinkles cupcake-automat

I Los Angeles finns tre rosa väggar där du kan beställa en cupcake – som levereras genom en lucka i väggen på några sekunder. Du behöver alltså inte beställa från en person eller gå in i en butik. Nej, det fungerar ungefär som en bankautomat; fast med cupcakes! Det finns tre Sprinkles Cupcake-automater i LA – på Hollywood Boulevard, i Beverly Center och på Santa Monica Boulevard.

9. Strosa längs kanalerna

Venedigs kanalhistoriska distrikt designades med den italienska staden Venedig i åtanke. Denna kaliforniska förort är inte byggd på öar, men den har ett litet och fridfullt nätverk av kanaler, kantad av vackra hus som är sammankopplade av broar. Det är en charmig plats att utforska!

10. Besök Hollywood Forever Cemetery

Låt dig inte avskräckas av ordet Cemetery; detta är ett måste-besök. Du kan ta turer genom de dramatiska markerna, där många av Hollywoods grundare är begravda. Du kan också delta i en av deras filmvisningar eller musikevenemang – i sann Hollywood-stil är detta ett blomstrande, kulturellt evenemangscenter.

Hoppas du gillade våra 10 dolda pärlor i Los Angeles. Vill du ha mer tips inför din resa till LA? Spana in denna artikel med 5 ställen i LA som får dig att varva ner.

Lär känna Los Angeles Utforska
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer