Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Ellens tips till dig som vill åka på språkresa

Ellens tips till dig som vill åka på språkresa

Sommaren 2018 åkte jag på en två veckors lång språkresa till Malta. Jag hade det superbra och det var jättehärligt!

Varför jag valde att åka på språkresa

Jag hörde talas om EF och språkresor via min kompis, som var intresserad av att åka. Sedan läste jag mer om det och började prata med mina föräldrar om att själv åka iväg. Det lät superkul och jag kände verkligen att det var något för mig. Efter att mina föräldrar sa ja så bokade vi en språkresa till Malta.

Malta lockade lite extra

Det finns ju flera olika destinationer att välja mellan, men jag valde just Malta för att jag ville till ett varm och soligt ”semesterställe”. När jag läste om Malta och aktiviteterna där kände jag helt enkelt att det var dit jag ville. Det är mycket strandhäng och strandaktiviteter, vilket jag fastnade för och sedan är det ju väldigt bra väder.

Att åka på språkresa själv eller med någon

Från början var det tänkt att jag skulle åka själv, men min kompis tyckte det lät superkul och bokade hon med. Det var rätt skönt att åka med någon och jag var mindre nervös, men att åka själv hade inte varit några problem. Man lär snabbt känna nya personer ändå, redan på flygplatsen.

Hur jag bodde

Jag bodde på ett residence och delade rum med 3 andra tjejer. Det var roligt att bo tillsammans med andra och jag kom väldigt nära de jag delade rum med. Residencet låg ungefär 5 minuter från stranden och var superfint. Det fanns en pool vilket var sjukt najs och rummen var fräscha och stora. Den som var ansvarig på residencet var också väldigt bra och försökte alltid hjälpa om det var något.

Olika nationaliteter

På min språkresa var det folk från flera olika länder. Vi alla bodde på samma ställe, hade lektioner tillsammans och gjorde aktiviteter tillsammans. Förutom svenskar fanns det norrmän, spanjorer, fransmän, danskar, italienare och ryssar. Det var kul med så många olika nationaliteter.

Aktiviteterna

De flesta av aktiviteterna var strandaktiviteter. T.ex. så åkte vi till blue lagoon och till Maltas finaste strand, och vi chillade ofta på stranden. Förutom strandaktiviteter åkte vi också bl.a. till Maltas huvudstad Valetta och till Sliema för att shoppa. Den bästa aktiviteten var nog blue lagoon, vattnet var så himla fint där och det var en unik upplevelse.

Det bästa med språkresan

Det är svårt att bara säga en sak när det finns så mycket som var bra, men jag skulle nog säga personerna där. Jag lärde känna så många nya personer och fick massa vänner, många av dem har jag fortfarande kontakt med. Även de som jobbade där var bra vilket gjorde språkresan superrolig. Min lärare t.ex. var jättebra och höll lektionerna intressanta hela tiden. Även min aktivitetsledare var superbra och rolig och gjorde aktiviteterna ännu bättre.

Tips till dig som ska eller vill på språkresa

Du behöver absolut inte vara nervös inför din språkresa. Jag förstår att många är det, speciellt om du åker själv, men kom ihåg att alla andra är precis lika nervösa som du är. Det kommer bli superbra och du behöver inte vara nervös.

Du måste inte åka med någon. Många är rädda för att åka själva och tror att de kommer bli ensamma, men det är supermånga som åker själva och du blir aldrig ensam. Flera som har åkt ensamma tycker till och med att det är bättre, eftersom man ofta vågar prata mer då.

Packa inte för mycket! Jag vet att man vill packa mycket så man är säker på att man har med sig allt, men behöver du verkligen två tröjor per dag? Många gånger finns det också tvättmöjlighet så hör med EF om det finns dit du ska.

Tveka inte att åka på en språkresa. Sluta tveka och boka ditt livs bästa sommar istället. Det är ingen slump att nästan alla som varit på språkresa säger att det har varit den bästa sommaren i hela deras liv, det kommer att bli superbra så sluta vela och åk. Du kommer inte ångra dig och jag kan starkt rekommendera en språkresa, speciellt till Malta!

Har du några frågor eller vill veta mer om min språkresa eller Malta, får du gärna skriva till mig på insta eller bara kolla runt.

Vill du också åka på en språkresa?Läs mer här

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser