GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska Malta

10 anledningar att älska Malta

Det är omöjligt att inte älska Malta. Denna destination med sol året runt bjuder på vackra stränder som du så innerligt längtar efter, underbar mat och ett brett aktivitetsutbud för både sportintresserade och äventyrslystna resenärer. Detta inlägg kommer få dig att ifrågasätta varför du bara inte flyttar till Malta på heltid.

1. Solen skiner alltid

Länderna kring medelhavet har lyxen att kunna njuta av sommarvärmen åtta månader om året så det är i stort sett aldrig en dålig tid att uppleva öns rustika charm. Sommaren sträcker sig från april till november och temperaturen brukar hålla sig kring 30 ° C större delar av året. Malta är en av de soligaste platserna i Europa och bjuder på 300 soldagar varje år. Även på vintern kan du njuta av ett dopp i det kristallklara vattnet eller sola på någon av Maltas orörda stränder.

2. Stränderna är fantastiska

Malta har för många underbara stränder för att hinna nämna alla. Oavsett om du tar ett dopp i de inbjudande vattnet i St Peter’s Pool eller har kul med dina vänner på Ghajn Tuffiehas gyllene strand, har Maltas öar den perfekta stranden för dig. Det enda problemet är att när du har upplevt stränder som Golden Bay eller den mer avskilda stranden Mgarr ix-Xini kommer du ha svårt att inte vilja åka tillbaka.

3. The Blue Lagoon

Malta består av tre huvudöar. Mellan de två huvudöarna Malta och Gozo ligger den lilla ön Comino. På den minsta ön bor bara fyra personer året om men det är en favoritplats hos lokalbefolkningen och turister som letar efter orörda landskap och dolda vikar. Ingen resa till Malta är komplett utan att uppleva det klarblåa vattnet i Comino Blue Lagoon, en av Maltas många fantastiska naturpooler.

4. Det är lätt att ta sig runt

Trots att Malta inte är så stort finns det gott om lokalbussar och taxibilar på ön för den som vill utforska ön effektivt. Bussförbindelserna på ön är väldigt bra och det kostar inte många kronor att köpa en biljett. Det finns också båtar som går flera gånger per dag mellan Sliema och Valletta och tar ca 10 min. Visste du föresten att de är vänstertrafik på Malta?

5. En spännande historia

De tidigaste tecknen på att människor levde på Malta är från mer än 7000 år tillbaka – långt äldre än de egyptiska pyramiderna och Kinesiska muren. Det är alltså inte konstigt att alla charmiga gator gör ön som ett pittoreskt friluftsmuseum. Den lilla staden Mdina inannför murana är har en rik, färgstark historia som sträcker sig tillbaka omkring 4000 år. Huvudstaden Valletta är så vacker att den är med på UNESCO:s världsarvslista.

6. Gästvänliga lokalbor

Om du bor hos en maltesisk familj kommer du inte känna dig som en gäst utan som en del av familjen. Maltester är kanske de mest välkomnande människorna på jorden. De älskar också språk och de flesta talar både maltesiska och engelska. Två tredjedelar av alla invånare pratar också italienska!

7. Maten är magisk

Alla vet att medelhavsköket inte går av för hackor. Maltesiska rätter är en förtrollande sammansättning av de många nationaliteter som har påverkat Malta genom åren. Malteserna är stolta över sitt magiska kök där fiskrätter är i fokus.

8. Ön är liten

En av fördelarna med att besöka en sådan liten ö är att du aldrig är speciellt långt från nästa äventyr. Fantastiska stränder, mycket aktiviteter och lugna vikar är aldrig utom räckhåll. Malta är bara 27 km långt och 14 km brett, men trots storleken finns det alltid någonting att göra.

9. Vattnet är turkost

Det inbjudande vattnet gör att du på Malta hittar några av Europas bästa snorklingsplatser. Se till att snorkla bland grottorna och revet vid Comino för att uppleva det turkosa vattnet när det är som bäst. På Malta kan du även roa dig med många vattensporter som vindsurfing, jetski och vattenskidåkning. För de som njuter av en lite lugnare vistelse på stranden finns det möjlighet att paddla kajak runt kusten eller segla.

10. Äventyr är alltid nära

Om du lyckas slita dig själv från stranden, finns det ridturer och häftiga cykelvägar som tar dig långt bort från turiststråket. Erfarna guider som är passionerade för att visa upp öns naturliga skönhet tar dig på en resa genom orörda landskap där du kommer att upptäcka hemliga platser.

Plugga engelska med EF på Malta!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer