Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Presenttips: Vad ger man i konfirmationspresent?

Presenttips:

Funderar du på vad du ska ge i konfirmationspresent till någon du håller kär? Konfirmationen är en ceremoni som markerar barnets övergång till vuxenlivet. Ordet konfirmation betyder bekräftelse, det vill säga att konfirmanden nu är redo att ansvara för sitt eget liv. Det kan dock vara klurigt att köpa en bra konfirmationspresent. För att underlätta för dig har vi samlat några klassiska konfirmationspresenter i olika prisklasser:

Silverbestick

Som ung konfirmand förstår man kanske inte värdet av silverbestick, men de kommer utan tvekan att uppskattas med åren. Om du önskar ge bort bestick med en ”personlig touch” är det ofta möjligt att gravera silverbestick hos guldsmeder och finare inredningsbutiker.

Smycken

Halsband, armband, ring eller manschettknappar! Ett silver- eller guldsmycke är en klassisk konfirmationspresent, både till flickor och pojkar. Oavsett om du ger bort något nytt eller något som du äger och som du önskar gå i arv, är ett smycke något som konfirmanden kan bära med sig hela livet.

En språkresa

En språkresa är en den perfekta första resan utomlands, utan föräldrar. Under en språkresa med ledare och grupp får barnet vara självständigt i en trygg och härlig gemenskap, för att sedan återvända hem med förbättrade språkkunskaper samt nya vänner och minnen för livet!

En gåva i form av tid tillsammans

Biobiljetter, bowling, restaurangbesök eller en annan aktivitet som ni kan göra tillsammans är en bra konfirmationspresent. Bor ni långt ifrån varandra kan flyg- eller tågbiljetter vara en bra present.

Klocka

En klocka kan vara en mycket fin konfirmationspresent. Det finns klockor i alla prisklasser – allt från märkesklockor till sportklockor. Är konfirmanden redan en ”samlare” och har några klockor, kan ett fint skrin för klocksamlingen vara en god idé.

Körkortslektioner

Strax efter konfirmationen får konfirmanden börja övningsköra. Ett klirrande bidrag till de dyrbara körkortslektionerna kan därför vara mycket uppskattat.

Korthållare eller plånbok

En finare korthållare eller plånbok i skinn eller metall är en klassisk konfirmationspresent som aldrig slår fel.

Tekniska prylar

Till den tekniskt intresserade kan något till tekniksamlingen vara av värde. Varför inte ge bort en polaroidkamera, AirPods eller en läsplatta?

Ge bort en gåva som växer

Att ge bort fondandelar som gåva är en investering som kan bli större med åren. En gåva i en aktiefond kan hjälpa konfirmanden att uppfylla små och stora drömmar. Du kan antingen göra ett engångsköp eller börja med ett regelbundet sparande.

Design från Georg Jensen

Georg Jensen erbjuder klassisk design som står sig över trender och stilar. Mest populärt är kanske deras ikoniska julpynt, spargrisen (eller sparelefanten…) eller en ljusstake.

Läs mer om EFs språkresor, en perfekt konfirmationspresent!Läs mer

Vill du lära dig ett språk utomlands? Beställ en gratis broschyr

Learn more