GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

SUPER BOWL 50

SUPER BOWL 50

Dagen när hela USA stannar upp, det är dags för Super Bowl på söndag. Det här året är dessutom mer speciellt än andra år då evangemanget firar 50 år!

För de som inte är helt säkra på vad Super Bowl är så är det finalmatchen i amerikansk fotboll (NFL, National Fotball League, som är ligan för amerikansk fotboll). Detta görs till ett stort evangemang som engagerar inte bara hela USA utan stora delar utav världen. I år spelas matchen i Santa Clara, Kalifornien mellan Carolina Panthers och Denver Broncos.

Nu för tiden är det inte bara fokus på matchen utan det är också väldigt kända artister som framträder i halvtid under Super Bowl. Exempel på dessa är Beyonce och Bruno Mars för att nämna två som även i år ställer upp tillsammans med Coldplay som headline och nationalsången kommer att framföras utav Lady Gaga. All ära till artisterna men ännu en hype som skapats kring detta är Super Bowl reklamerna, det är alltså de reklamfilmer som släpps i samband med evangemanget. Företagen betalar oerhörda pengar för reklamplats i pauserna av matchen och dessa reklamer skapas speciellt för detta tillfälle och brukar vara bland de bästa reklamfilmer som produceras under året.

Så även om du inte är i USA under detta Super Bowl se till att vara en del utav firandet, det är STORT och kanske kommer du att vara på plats nästa år och få känna på den riktiga atmosfären som spelen ger!

ÅK TILL USA MED OSSLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig