GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Svenskar är bäst i världen på engelska!

Svenskar är bäst i världen på engelska!

Den 3 november 2015 släpptes årets EF EPI-rapport – EF English Proficiency Index som jämför vuxnas engelskakunskaper i länder som har engelska som andraspråk. Rapporten slår fast att svenskar nu är bäst i världen på engelskakunskaper av de totalt 70 länder som testet har genomförts i. Danskarna och holländarna ligger hack i häl på andra, respektive tredje plats. Totalt har testet genomförts bland 910 000 vuxna.

Årets rapport – som är den femte i ordningen – visar exempelvis att:

  • Gapet mellan det högst rankade landet och det lägst rankade landet har vuxit sedan förra året, där Sverige fick hela 33 poäng högre än Libyen som kom på sista plats.

  • Kvinnor talar bättre engelska än män, i nästan alla länder. Skillnaderna mellan kvinnornas och männens språkkunskaper är som störst i Östeuropa, Mellanöstern och Nordafrika och minst i norra Europa.

  • Länderna i Europa rankas generellt högt. Nord- och centraleuropa är särskilt högt rankade och deras positioner har stärkts de senaste åren. Det land i Europa som utmärker sig för sina låga engelskakunskaper Frankrike.

  • Asien visar stora skillnader i engelskakunskaper med tre länder högt rankade och flera länder med låg placering. Asien är den i särklass mest folkrika regionen i indexet så att skillnderna är stora är inte helt oväntat.

Heja Sverige! Keep up the good work! Se Sveriges (och andra länders) resultat här.

Några intressanta samband mellan engelskakunskaper och andra faktorer visas här nedanför. Även om dessa korrelationer inte berättar allt, visar de en viktig sak: att höga kunskaper i engelska är en del av en framtid som är välmående, oavsett var du befinner dig i världen.

PENGAR

FÖDELSETAL[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2015/11/Ghlt0U5Q5A0OjHRuKtK_plO0BG3gz6gJ4WXBhIdi6Rc.jpg)

INNOVATION[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2015/11/Fnt4GHYShNoZ5SzZyD-VE3rK9StUm7x6PzhQn_1etGk.jpg)UPPKOPPLING

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/11/2015/11/ShuXfpjFOdDSOmE7e8n9umdDsyUxC3K9_FiRF8lt5sQ.jpg)LIVSLÄNGD

HÄR KAN DU SE SVENSKARS ENGELSKAKUNSKAPER!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig