GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Topp 10: High School filmer vi älskar

Topp 10: High School filmer vi älskar

Ibland finns det inget härligare än att krypa upp i soffan och låta sig uppslukas av kärleksdraman, musikaler och tuffa cheerleaders – vi pratar såklart om amerikanska high school filmer. Vi har listat de 10 bästa high school filmerna som vi älskar!

1. Bring it on

Cheerleadinglaget Toros är obesegrade och gör allt för att vinna det nationella skolmästerskapet för sjätte året i rad. När lagkaptenen Torrance upptäcker att ett deras tidigare ledare stulit varenda nummer, gör hon och sin bästa kompis upp en plan för hur de ska vinna mästerskapen på egen hand.

2. Clueless

16-åriga Cher är skolans populäraste tjej och bor i Bevery Hills. Hon och hennes bästa vän lägger inte ner särskilt mycket tid på skolan utan spenderar hellre dagarna med att shoppa. När den nya tjej Tai börjar på skolan bestämmer att de sig för att ta henne under sina vingar.

3. High School Musical

Vad vore denna lista utan High School Musical? Wildcats basketstjärna förälskar sig i den nya tjejen på skolan. Troy och Gabriella hoppas på att få huvudrollerna i skolans musikal, vilket syskonen Sharpay och Ryan inte är speciellt glada över. Har du en tom kalender och en lång eftermiddag framför dig finns det tre filmer att plöja igenom.

4. 10 orsaker att hata dig

Filmen handlar om Cameron, som blir stormförälskad i Bianca. Problemet är att hennes pappa tycker att hon är för ung för att dejta och tillåter bara henne att träffa Cameron om hennes storasyster Kat också träffar någon. Cameron bestämmer sig då för att hitta en pojkvän till Kat, vilket inte visar sig vara ett lätt uppdrag.

5. She’s The Man

Viola går på Cornvall High School och lever för fotboll. När hon får veta att skolaget ska läggas ner och att de inte får börja spela med killarna bestämmer hon sig för att låtsas vara sin bror för att söka in till Illyris skollag.

6. The perks of being a wallflower

Filmenen är baserad på boken av Stephen Hawkins och handlar om 15-åriga Charlie som går första året på high school. Han är en vilsen tonåring som försöker hitta sig själv och förstå vem han verkligen är medan han brottas med ett trauma som påverkar hela hans liv.

7. Grease

Grease är verkligen en film som man kan se hur många gånger som helst, utan att tröttna på varken musiken eller karaktärerna. Kärlek, trubbel och snygga frisyser. Grese har allt! Du får följa med det tuffa killgänget T-Birds och tjejgänget Pink Ladies under deras sista år på Rydell High. Vi behöver inte säga mer va?

8. 17 again

Nyskilda Mike klagar på att han inte är nöjd med livet och att allt var bättte förr, då han var skolans basketstjärna och den populäraste killen på skolan.  En dag vaknar han upp hos sin bästa kompis och upptäcker att han förvandlats till 17 år igen och får en chans att ställa allt till rätta.

9. Mean Girls

Cady har växt upp i Afrika och börjar på high school när familjen flyttar tillbaka till USA. Hon lär känna Damien och Janis, samtidigt som hon blir en del av skolans elaka tjejgäng ”The Plastics”. Hennes plan är att driva med tjejerna samtidigt som hon låtsas att vara deras vän. Men det går inte riktigt som hon tänkt sig.

10. The Breakfast Club

The Breakfast Club handlar om ett gäng ungdomar som får kvarsittning tillsammans och tvingas att lära känna varandra, trots sina olikheter. Istället för att plugga öppnar de upp sig för varandra och delar med sig av sina innersta tankar.

Ta chansen och plugga på High School!Beställ en gratis broschyr här!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer